Πολλά λέγονται και γράφονται για τα οφέλη της πιπερόριζας (τζίντζερ), πού τελειώνει όμως η επιστήμη και αρχίζει η παραφιλολογία; Σύμφωνα με την Αμερικανίδα διατροφολόγο Cynthia Sass, με αυτούς τους τρόπους ευεργετεί την υγεία μας: -Βοηθάει στην αντιμετώπιση της ναυτίας, τόσο στη διάρκεια της εγκυμοσύνης (όπου μπορείς να […]

Πολλά λέγονται και γράφονται για τα οφέλη της πιπερόριζας (τζίντζερ), πού τελειώνει όμως η επιστήμη και αρχίζει η παραφιλολογία; Σύμφωνα με την Αμερικανίδα διατροφολόγο Cynthia Sass, με αυτούς τους τρόπους ευεργετεί την υγεία μας:

-Βοηθάει στην αντιμετώπιση της ναυτίας, τόσο στη διάρκεια της εγκυμοσύνης (όπου μπορείς να την καταναλώσεις σύμφωνα με τις οδηγίες του γυναικολόγου σου) όσο και κατά το ταξίδι.

-Χάρη στην αντιφλεγμονώδη δράση της, βοηθάει στην ανακούφιση από τους μυϊκούς πόνους μετά την έντονη προπόνηση αλλά και από τους πόνους της οστεοαρθρίτιδας.

-Σύμφωνα με έρευνες, έχει αντικαρκινικές ιδιότητες, προστατεύει την υγεία της καρδιάς και συμβάλλει στην πρόληψη ή στον έλεγχο του διαβήτη τύπου 2.

Πώς μπορείς να βάλεις το τζίντζερ στη διατροφή σου;

-Πρόσθεσε φρεσκοτριμμένο τζίντζερ σε χυμούς και σμούθι και σε οποιοδήποτε ζεστό αφέψημα π.χ. από τσάι.

-Χρησιμοποίησέ το για να δώσεις γεύση σε ντρέσινγκ σαλάτας, σάλτσες, μαρινάδες, στις φακές σούπα και σε κινεζικές συνταγές στο γουόκ.

Το τζίντζερ ταιριάζει ακόμα και με κάποια γλυκά. Μπορείς για παράδειγμα να το προσθέσεις σε λιωμένη μαύρη σοκολάτα στο φοντύ, όπου θα βουτήξεις φρέσκα φρούτα. Εναλλακτικά, για ένα υγιεινό και νόστιμο επιδόρπιο, κόψε σε φέτες ένα μήλο, σοτάρισέ το σε χαμηλή φωτιά μέσα σε νερό με λεμόνι και φρεσκοτριμμένο τζίντζερ, και συνόδευσέ το με ένα μείγμα από βούτυρο αμυγδάλου, βρόμη και κανέλα.

Ποιοι πρέπει να αποφεύγουν το τζίντζερ;

«Κατανάλωσέ το με μέτρο στη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού, αν παίρνεις αντιπηκτικά φάρμακα ή αν έχεις ιστορικό πέτρας στη χολή, καρδιοπάθειας, διαβήτη ή κάποιας άλλης χρόνιας πάθησης», απαντά η διατροφολόγος.

Η ίδια συνιστά να μην το παίρνεις σε συμπλήρωμα χωρίς να συμβουλευτείς το γιατρό ή το διατροφολόγο σου, καθώς υπάρχει κίνδυνος να αλληλεπιδράσει με συγκεκριμένα φάρμακα ή άλλα συμπληρώματα διατροφής.

empty alt

Οι λιπαρές τροφές ευνοούν τη μακροζωία

Τα «παρεξηγημένα» λιπαρά απενοχοποιούνται από μια νέα, μεγάλη έρευνα. Όπως ανακάλυψε μια ομάδα ειδικών αφού μελέτησε τα στοιχεία διατροφής και διάρκειας ζωής 135.000 ανθρώπων από 18 χώρες, όσοι καταναλώνουν περισσότερα λιπαρά διατρέχουν μικρότερο κίνδυνο θανάτου από εκείνους που τρώνε...
empty alt

Γάλα βρόμης: Πόσο ωφέλιμο είναι;

Ένα από τα φυτικά είδη γάλακτος που κυκλοφορούν τελευταία στην αγορά είναι το λεγόμενο γάλα βρόμης. Πώς φτιάχνεται και ποια είναι η διατροφική αξία του; Διάβασε τι απάντησαν δύο κλινικοί διαιτολόγοι, οι Melissa Bailey, MS, RD, LDN, και Liz Smith, MPH, RD, CNSC στο Popsugar.com.
empty alt

Τι είναι η βιταμίνη U

Η βιταμίνη U είναι ένας όρος που εισήχθη στις αρχές της δεκαετίας του 1950 για τον προσδιορισμό μιας ένωσης στον χυμό λάχανου.
empty alt

Καλοκαίρι χωρίς μελιτζάνα δεν γίνεται!

Παπουτσάκια, μουσακάς, ιμάμ, μπριάμ, τηγανητές …και να μη μιλήσω για τον πουρέ καπνιστής μελιτζάνας μιας και μου τρέχουν ήδη τα σάλια! Δοκίμασε ακόμα να τις προσθέσεις ως επιλογή ανάμεσα σε ντομάτες και πιπεριές στα γεμιστά σου ή να τις ψήσεις σε φέτες με σκόρδο, ελαιόλαδο και τριμμένα […]
empty alt

Ελιές Καλαμών – ένας θησαυρός στο πιάτο σου

Εκτός από υπέροχη γεύση προσφέρουν πολύτιμα οφέλη στον οργανισμό σου. Οι ελιές της Καλαμάτας είναι ένας τύπος ελιάς που πήρε το όνομά του από την πόλη της Καλαμάτας, όπου καλλιεργήθηκαν για πρώτη φορά.
empty alt

Ποια είναι τα πιο ωφέλιμα όσπρια και ποια τα πολύτιμα θρεπτικά τους συστατικά

Τα φασόλια και τα όσπρια είναι τα καρποί ή οι σπόροι μιας οικογένειας φυτών που ονομάζονται Fabaceae.
empty alt

Το θαυματουργό διατροφικό προφίλ του σκόρδου

Εδώ είναι 11 οφέλη για την υγεία του σκόρδου που υποστηρίζονται από ανθρώπινη έρευνα και αλιεύσαμε στο healthline.com: Το σκόρδο περιέχει ενώσεις με ισχυρές φαρμακευτικές ιδιότητες Το σκόρδο είναι φυτό της οικογένειας Allium (κρεμμύδι).
empty alt

Τι συμβαίνει στο οργανισμό σας αν πίνετε τσάι κάθε μέρα

Η κατανάλωση τσαγιού κάθε μέρα μπορεί να προσφέρει οφέλη για την υγεία – αλλά και πιθανές παρενέργειες.

Back To Top