Πολλά λέγονται και γράφονται για τα οφέλη της πιπερόριζας (τζίντζερ), πού τελειώνει όμως η επιστήμη και αρχίζει η παραφιλολογία; Σύμφωνα με την Αμερικανίδα διατροφολόγο Cynthia Sass, με αυτούς τους τρόπους ευεργετεί την υγεία μας: -Βοηθάει στην αντιμετώπιση της ναυτίας, τόσο στη διάρκεια της εγκυμοσύνης (όπου μπορείς να […]

Πολλά λέγονται και γράφονται για τα οφέλη της πιπερόριζας (τζίντζερ), πού τελειώνει όμως η επιστήμη και αρχίζει η παραφιλολογία; Σύμφωνα με την Αμερικανίδα διατροφολόγο Cynthia Sass, με αυτούς τους τρόπους ευεργετεί την υγεία μας:

-Βοηθάει στην αντιμετώπιση της ναυτίας, τόσο στη διάρκεια της εγκυμοσύνης (όπου μπορείς να την καταναλώσεις σύμφωνα με τις οδηγίες του γυναικολόγου σου) όσο και κατά το ταξίδι.

-Χάρη στην αντιφλεγμονώδη δράση της, βοηθάει στην ανακούφιση από τους μυϊκούς πόνους μετά την έντονη προπόνηση αλλά και από τους πόνους της οστεοαρθρίτιδας.

-Σύμφωνα με έρευνες, έχει αντικαρκινικές ιδιότητες, προστατεύει την υγεία της καρδιάς και συμβάλλει στην πρόληψη ή στον έλεγχο του διαβήτη τύπου 2.

Πώς μπορείς να βάλεις το τζίντζερ στη διατροφή σου;

-Πρόσθεσε φρεσκοτριμμένο τζίντζερ σε χυμούς και σμούθι και σε οποιοδήποτε ζεστό αφέψημα π.χ. από τσάι.

-Χρησιμοποίησέ το για να δώσεις γεύση σε ντρέσινγκ σαλάτας, σάλτσες, μαρινάδες, στις φακές σούπα και σε κινεζικές συνταγές στο γουόκ.

Το τζίντζερ ταιριάζει ακόμα και με κάποια γλυκά. Μπορείς για παράδειγμα να το προσθέσεις σε λιωμένη μαύρη σοκολάτα στο φοντύ, όπου θα βουτήξεις φρέσκα φρούτα. Εναλλακτικά, για ένα υγιεινό και νόστιμο επιδόρπιο, κόψε σε φέτες ένα μήλο, σοτάρισέ το σε χαμηλή φωτιά μέσα σε νερό με λεμόνι και φρεσκοτριμμένο τζίντζερ, και συνόδευσέ το με ένα μείγμα από βούτυρο αμυγδάλου, βρόμη και κανέλα.

Ποιοι πρέπει να αποφεύγουν το τζίντζερ;

«Κατανάλωσέ το με μέτρο στη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού, αν παίρνεις αντιπηκτικά φάρμακα ή αν έχεις ιστορικό πέτρας στη χολή, καρδιοπάθειας, διαβήτη ή κάποιας άλλης χρόνιας πάθησης», απαντά η διατροφολόγος.

Η ίδια συνιστά να μην το παίρνεις σε συμπλήρωμα χωρίς να συμβουλευτείς το γιατρό ή το διατροφολόγο σου, καθώς υπάρχει κίνδυνος να αλληλεπιδράσει με συγκεκριμένα φάρμακα ή άλλα συμπληρώματα διατροφής.

empty alt

Τι είναι η ζάχαρη καρύδας και σε τι διαφέρει από την κοινή ζάχαρη

Η ζάχαρη καρύδας είναι ένα σχετικά νέο για την ελληνική αγορά προϊόν, το οποίο έχει αρχίσει να κεντρίζει το ενδιαφέρον των καταναλωτών.
empty alt

3 σοβαροί λόγοι για να αρχίσεις να τρως κράνμπερις

Αυτοί οι μικροί, κόκκινοι καρποί κρύβουν μέσα τους χίλια δυο καλά για τον οργανισμό σου και μπορείς να τους βρεις πλέον παντού.
empty alt

Τι να πίνεις για να έχεις μνήμη ελέφαντα

  Τώρα τελευταία η μνήμη σου σε απατά. Πολλές φορές, δεν θυμάσαι τι έφαγες χθες, όπως λέμε χαρακτηριστικά και ουδόλλως τυχαία.
empty alt

Σπαράγγια: Γκουρμέ αδυναμία ή απλώς απαραίτητα για την υγεία;

Τα έχεις δοκιμάσει από τα χεράκια σεφ σε εστιατόριο και τα λάτρεψες. Σκέφτηκες να τα φτιάξεις και μόνη σου αλλά τόσο η τιμή τους όσο και η άγνοιά σου για το πώς θα τα φτιάξεις, σε απομάκρυνε από το αρχικό πλάνο.
empty alt

Το θρεπτικό συστατικό που κάνει το μυαλό πιο δυνατό

Νέα μελέτη, που πραγματοποιήθηκε στις ΗΠΑ, δείχνει πως τα επίπεδα σιδήρου και η φυσική κατάσταση των φοιτητών, μπορεί να επηρεάσουν την απόδοσή τους στα μαθήματα.
empty alt

Γύρη μελισσών: Τελικά ωφελεί την υγεία μας;

Γιατί η γύρη μελισσών θεωρείται από κάποιους «υπερτροφή»; Μπορούμε να την καταναλώνουμε άφοβα και αν ναι, έχουμε λόγο να το κάνουμε; Καταρχήν, όσοι τρώνε γύρη μελισσών ισχυρίζονται ότι περιέχει βιταμίνες, αντιοξειδωτικά και άλλα θρεπτικά στοιχεία.
empty alt

7 αποδεδειγμένα οφέλη της μαύρης σοκολάτας για την υγεία σου

Εκτός από υπέροχη γεύση ωφελεί εξαιρετικά τον οργανισμό σου
empty alt

Αβοκάντο: όχι μόνο γευστικό αλλά και με εξαιρετικά ωφέλιμο διατροφικό προφίλ

7 σημαντικά οφέλη του αβοκάντο για την υγεία
Back To Top