Πολλά λέγονται και γράφονται για τα οφέλη της πιπερόριζας (τζίντζερ), πού τελειώνει όμως η επιστήμη και αρχίζει η παραφιλολογία; Σύμφωνα με την Αμερικανίδα διατροφολόγο Cynthia Sass, με αυτούς τους τρόπους ευεργετεί την υγεία μας: -Βοηθάει στην αντιμετώπιση της ναυτίας, τόσο στη διάρκεια της εγκυμοσύνης (όπου μπορείς να […]

Πολλά λέγονται και γράφονται για τα οφέλη της πιπερόριζας (τζίντζερ), πού τελειώνει όμως η επιστήμη και αρχίζει η παραφιλολογία; Σύμφωνα με την Αμερικανίδα διατροφολόγο Cynthia Sass, με αυτούς τους τρόπους ευεργετεί την υγεία μας:

-Βοηθάει στην αντιμετώπιση της ναυτίας, τόσο στη διάρκεια της εγκυμοσύνης (όπου μπορείς να την καταναλώσεις σύμφωνα με τις οδηγίες του γυναικολόγου σου) όσο και κατά το ταξίδι.

-Χάρη στην αντιφλεγμονώδη δράση της, βοηθάει στην ανακούφιση από τους μυϊκούς πόνους μετά την έντονη προπόνηση αλλά και από τους πόνους της οστεοαρθρίτιδας.

-Σύμφωνα με έρευνες, έχει αντικαρκινικές ιδιότητες, προστατεύει την υγεία της καρδιάς και συμβάλλει στην πρόληψη ή στον έλεγχο του διαβήτη τύπου 2.

Πώς μπορείς να βάλεις το τζίντζερ στη διατροφή σου;

-Πρόσθεσε φρεσκοτριμμένο τζίντζερ σε χυμούς και σμούθι και σε οποιοδήποτε ζεστό αφέψημα π.χ. από τσάι.

-Χρησιμοποίησέ το για να δώσεις γεύση σε ντρέσινγκ σαλάτας, σάλτσες, μαρινάδες, στις φακές σούπα και σε κινεζικές συνταγές στο γουόκ.

Το τζίντζερ ταιριάζει ακόμα και με κάποια γλυκά. Μπορείς για παράδειγμα να το προσθέσεις σε λιωμένη μαύρη σοκολάτα στο φοντύ, όπου θα βουτήξεις φρέσκα φρούτα. Εναλλακτικά, για ένα υγιεινό και νόστιμο επιδόρπιο, κόψε σε φέτες ένα μήλο, σοτάρισέ το σε χαμηλή φωτιά μέσα σε νερό με λεμόνι και φρεσκοτριμμένο τζίντζερ, και συνόδευσέ το με ένα μείγμα από βούτυρο αμυγδάλου, βρόμη και κανέλα.

Ποιοι πρέπει να αποφεύγουν το τζίντζερ;

«Κατανάλωσέ το με μέτρο στη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού, αν παίρνεις αντιπηκτικά φάρμακα ή αν έχεις ιστορικό πέτρας στη χολή, καρδιοπάθειας, διαβήτη ή κάποιας άλλης χρόνιας πάθησης», απαντά η διατροφολόγος.

Η ίδια συνιστά να μην το παίρνεις σε συμπλήρωμα χωρίς να συμβουλευτείς το γιατρό ή το διατροφολόγο σου, καθώς υπάρχει κίνδυνος να αλληλεπιδράσει με συγκεκριμένα φάρμακα ή άλλα συμπληρώματα διατροφής.

empty alt

Να τι κάνουμε λάθος με το καθάρισμα των φρούτων!

Παίρνεις στο χέρι σου ένα πορτοκάλι, το κόβεις, αφαιρείς τη φλούδα του, το μοιράζεις σε κομμάτια και το απολαμβάνεις.
empty alt

Να γιατί είναι καλό να βάλετε το ταχίνι στη διατροφή σας

Το ταχίνι είναι μια πάστα φτιαγμένη από αλεσμένους σπόρους σησαμιού. Έχει μια ελαφριά γεύση καρυδιού. Είναι πιο γνωστό ως συστατικό του χούμους αλλά χρησιμοποιείται ευρέως σε πολλά πιάτα σε όλο τον κόσμο, ιδιαίτερα στη μεσογειακή και ασιατική κουζίνα.
empty alt

Τα σπαράγγια είναι εδώ και είναι στα καλύτερά τους

Τα σπαράγγια, επίσημα γνωστά ως Asparagus officinalis, είναι μέλη της οικογένειας των κρίνος. Αυτό το δημοφιλές λαχανικό θα το δεις και σε διάφορα χρώματα, όπως πράσινο, λευκό και μοβ.
empty alt

Ποιες τροφές μπορείς να αντικαταστήσεις με άλλες για να αντιμετωπίσεις το επώδυνο φούσκωμα

Μετά από ένα γεύμα η κοιλιά σου είναι φουσκωμένη και πονάει; Οι παρακάτω τροφές είναι οι συνήθεις ύποπτοι.
empty alt

Δύο λόγοι για να προτιμάς το φραπέ

Μπορεί οι περισσότεροι να προτιμούν πλέον εσπρέσσο, καπουτσίνο, freddo, latte, κλπ, υπάρχουν όμως ακόμα αρκετοί που δεν αλλάζουν τον στιγμιαίο καφέ, και δη το φραπέ, ειδικά τώρα που ο καιρός ζεσταίνει! Και σύμφωνα με τους ειδικούς, υπάρχει και επιστημονικοί λόγοι να προτιμά κάποιος το στιγμιαίο...
empty alt

Γιατί νιώθω να πεινάω συνέχεια;

Είτε η πείνα σου εκδηλώνεται με την επιθυμία να ψάξεις στο ψυγείο για σνακ, ή τη λαχτάρα να παραγγείλεις κάτι το συντομότερο δυνατόν ή να είσαι πάνω από την κατσαρόλα περιμένοντας με ανυπομονησία να γίνει το φαγητό, μπορεί να είναι ένα μικρό βασανιστήριο.
empty alt

Ποια είναι τα πιο ωφέλιμα όσπρια και ποια τα πολύτιμα θρεπτικά τους συστατικά

Τα φασόλια και τα όσπρια είναι τα καρποί ή οι σπόροι μιας οικογένειας φυτών που ονομάζονται Fabaceae.
empty alt

Το εκπληκτικό διατροφικό προφίλ του σολομού και τα οφέλη που προσφέρει στην υγεία

Ο σολομός είναι ένα από τα πιο θρεπτικά τρόφιμα στον πλανήτη.
Back To Top