Πολλά λέγονται και γράφονται για τα οφέλη της πιπερόριζας (τζίντζερ), πού τελειώνει όμως η επιστήμη και αρχίζει η παραφιλολογία; Σύμφωνα με την Αμερικανίδα διατροφολόγο Cynthia Sass, με αυτούς τους τρόπους ευεργετεί την υγεία μας: -Βοηθάει στην αντιμετώπιση της ναυτίας, τόσο στη διάρκεια της εγκυμοσύνης (όπου μπορείς να […]

Πολλά λέγονται και γράφονται για τα οφέλη της πιπερόριζας (τζίντζερ), πού τελειώνει όμως η επιστήμη και αρχίζει η παραφιλολογία; Σύμφωνα με την Αμερικανίδα διατροφολόγο Cynthia Sass, με αυτούς τους τρόπους ευεργετεί την υγεία μας:

-Βοηθάει στην αντιμετώπιση της ναυτίας, τόσο στη διάρκεια της εγκυμοσύνης (όπου μπορείς να την καταναλώσεις σύμφωνα με τις οδηγίες του γυναικολόγου σου) όσο και κατά το ταξίδι.

-Χάρη στην αντιφλεγμονώδη δράση της, βοηθάει στην ανακούφιση από τους μυϊκούς πόνους μετά την έντονη προπόνηση αλλά και από τους πόνους της οστεοαρθρίτιδας.

-Σύμφωνα με έρευνες, έχει αντικαρκινικές ιδιότητες, προστατεύει την υγεία της καρδιάς και συμβάλλει στην πρόληψη ή στον έλεγχο του διαβήτη τύπου 2.

Πώς μπορείς να βάλεις το τζίντζερ στη διατροφή σου;

-Πρόσθεσε φρεσκοτριμμένο τζίντζερ σε χυμούς και σμούθι και σε οποιοδήποτε ζεστό αφέψημα π.χ. από τσάι.

-Χρησιμοποίησέ το για να δώσεις γεύση σε ντρέσινγκ σαλάτας, σάλτσες, μαρινάδες, στις φακές σούπα και σε κινεζικές συνταγές στο γουόκ.

Το τζίντζερ ταιριάζει ακόμα και με κάποια γλυκά. Μπορείς για παράδειγμα να το προσθέσεις σε λιωμένη μαύρη σοκολάτα στο φοντύ, όπου θα βουτήξεις φρέσκα φρούτα. Εναλλακτικά, για ένα υγιεινό και νόστιμο επιδόρπιο, κόψε σε φέτες ένα μήλο, σοτάρισέ το σε χαμηλή φωτιά μέσα σε νερό με λεμόνι και φρεσκοτριμμένο τζίντζερ, και συνόδευσέ το με ένα μείγμα από βούτυρο αμυγδάλου, βρόμη και κανέλα.

Ποιοι πρέπει να αποφεύγουν το τζίντζερ;

«Κατανάλωσέ το με μέτρο στη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού, αν παίρνεις αντιπηκτικά φάρμακα ή αν έχεις ιστορικό πέτρας στη χολή, καρδιοπάθειας, διαβήτη ή κάποιας άλλης χρόνιας πάθησης», απαντά η διατροφολόγος.

Η ίδια συνιστά να μην το παίρνεις σε συμπλήρωμα χωρίς να συμβουλευτείς το γιατρό ή το διατροφολόγο σου, καθώς υπάρχει κίνδυνος να αλληλεπιδράσει με συγκεκριμένα φάρμακα ή άλλα συμπληρώματα διατροφής.

empty alt

4 συνήθειες φαγητού που πρέπει να υιοθετήσεις

Κατά τη διάρκεια των κυρίως γευμάτων, το έντονο αίσθημα πείνας, ειδικά σε περιπτώσεις που έχει προηγηθεί πολύωρη νηστεία, ο τρόπος που συνηθίζουμε να σερβίρουμε το φαγητό, καθώς και διάφοροι παράγοντες που μπορεί να αποσπάσουν την προσοχή μας, είναι πιθανό να οδηγήσουν σε υπερκατανάλωση φαγητού...
empty alt

Όσο περισσότερο κακάο περιέχει μια σοκολάτα, τόσο πιο υγιεινή είναι;

Τα καλά νέα για όσους αγαπούν τη μαύρη σοκολάτα είναι ότι τη συστήνουν ακόμα και οι διατροφολόγοι, αν και σε μετρημένες ποσότητες.
empty alt

Σημαντικές πηγές πρωτεΐνης για vegans ή vegetarians

Χρήσιμες και για όσους νηστεύουν!
empty alt

Τρία tips για να απολαμβάνεις καθημερινά ένα εύκολο και υγιεινό πρωινό

Ξυπνάς στις 7 το πρωί, ετοιμάζεσαι βιαστικά, αρπάζεις τον καφέ που έχεις φτιάξει με την ψυχή στο στόμα και ξεκινάς για τη δουλειά.
empty alt

Μηλόξιδο: ένα ελιξίριο υγείας και ομορφιάς

Οι άνθρωποι το έχουν χρησιμοποιήσει εδώ και αιώνες στο μαγείρεμα και στην ιατρική – κι εσύ πλέον μπορείς να το χρησιμοποιήσεις σε diy περιποίηση ομορφιάς.
empty alt

Ένα μήλο την ημέρα… με 8 εντυπωσιακά οφέλη για την υγεία σου

Μήλο: Με περισσότερες από 7.000 διαφορετικές ποικιλίες διαθέσιμες σε όλο τον κόσμο, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι τα μήλα είναι τα φρούτα με τη μεγαλύτερη κατανάλωση παγκοσμίως.
empty alt

Το θαυματουργό διατροφικό προφίλ του σκόρδου

Εδώ είναι 11 οφέλη για την υγεία του σκόρδου που υποστηρίζονται από ανθρώπινη έρευνα και αλιεύσαμε στο healthline.com: Το σκόρδο περιέχει ενώσεις με ισχυρές φαρμακευτικές ιδιότητες Το σκόρδο είναι φυτό της οικογένειας Allium (κρεμμύδι).
empty alt

Τι συμβαίνει στον οργανισμό σας όταν τρώτε τακτικά κουνουπίδι

Υπάρχουν πολλά σημαντικά οφέλη για την υγεία που μπορείτε να έχετε τρώγοντας αυτό το ωφέλιμο λαχανικό.

Back To Top