Τι πρέπει να προσθέσεις στη σαλάτα για να σε χορτάσει;
Πληροφορίες
Στη διάρκεια μιας ζεστής καλοκαιρινής μέρας αποφασίζεις για μεσημεριανό να φας μόνο σαλάτα, αλλά μισή ώρα αργότερα το στομάχι σου γουργουρίζει ξανά από την πείνα.
Στη διάρκεια μιας ζεστής καλοκαιρινής μέρας αποφασίζεις για μεσημεριανό να φας μόνο σαλάτα, αλλά μισή ώρα αργότερα το στομάχι σου γουργουρίζει ξανά από την πείνα. Σου φαίνεται γνωστό αυτό το σενάριο;
Επειδή μάλλον φαίνεται στους περισσότερους από εμάς γνωστό, μια διατροφολόγος, η Claudia T. Felty, PhD, RD, ανέβασε μια φωτογραφία όπου συνέκρινε μια «ανόητη» και μια «έξυπνη» σαλάτα. Στην κατηγορία της «ανόητης» είναι μια σαλάτα που περιέχει μόνο πράσινα λαχανικά. Σε εκείνη της «έξυπνης», ένα πιάτο που συνδυάζει πρωτεΐνες, λιπαρά, υδατάνθρακες και ντρέσινγκ.
Εκ πρώτης όψης η «ανόητη» σαλάτα φαίνεται καλύτερη επιλογή, ωστόσο όταν μιλάμε τουλάχιστον για την υγεία μας και όχι για την απλή απώλεια βάρους, η διατροφολόγος έχει διαφορετική άποψη: «Το παράξενο είναι ότι χρειάζεσαι τα λιπαρά για να απορροφήσεις τις λιποδιαλυτές βιταμίνες που περιέχει η σαλάτα. Όταν λοιπόν τρως σκέτο καρότο, δεν ωφελείς τον εαυτό σου απορροφώντας, όπως έλπιζες, όλη εκείνη τη βιταμίνη Α».
Επιπλέον, μια «σκέτη» ή «ανόητη» σαλάτα, σε αντίθεση με την «έξυπνη» επιλογή, δεν θα σε κρατήσει χορτάτο για πολλή ώρα. Μάλιστα η Claudia σου προτείνει μια καλή λύση: πράσινα λαχανικά, ντοματίνια, κολοκυθάκια, καλαμπόκι, αβοκάντο, γαρίδες, σπόρους σησαμιού και ντρέσινγκ της επιλογής σου.
Γιατί μας είναι δύσκολο να αντισταθούμε στο πρόχειρο φαγητό; Γιατί δε μπορούμε να είμαστε εύκολα συνεπείς σε μια υγιεινή διατροφή; Οι απαντήσεις μπορεί να είναι πολλές, όμως σίγουρα μια που δόθηκε πρόσφατα στη συνάντηση της American Association for the Advancement of Science, στην Βοστόνη,...
Μετά τα juice bars, το αβοκάντο και τον ενεργό άνθρακα, η νέα τάση υγιεινής διατροφής που μας έρχεται είναι το kombucha: ένα μη αλκοολούχο ρόφημα κινεζικής προέλευσης, που φτιάχνεται με ζυμωμένο τσάι πλούσιο σε προβιοτικά.
Μπορεί να έχεις κόψει «μαχαίρι» το αλκοόλ, ή τουλάχιστον να έχεις μειώσει την κατανάλωσή του στο ελάχιστο, το ήξερες όμως ότι υπάρχουν και άλλες τροφές που πρέπει να αποφεύγονται την περίοδο του θηλασμού, για διαφορετικούς λόγους η καθεμία; 1.
Αν αγαπάς το ινδικό φαγητό, σου έχουμε καλά νέα: η ουσία κουρκουμίνη, που δίνει στο ινδικό κάρι το χαρακτηριστικό κίτρινο χρώμα του, βελτιώνει τη μνήμη και τη διάθεση σε ανθρώπους με μέτρια απώλεια μνήμης η οποία συνδέεται με την ηλικία τους.
Στην προσπάθειά τους οι άνθρωποι να χάσουν τα περιττά κιλά τους αναζητούν μυστικά, tips και συμβουλές. Μερικές φορές είναι διατεθειμένοι να κάνουν ή να δοκιμάσουν κάθε είδους τρελά πράγματα, τα περισσότερα από τα οποία δεν έχουν κάποια βάση ή λογική.
Πώς θα σου φαινόταν αν μέσα από τις διατροφικές σου επιλογές είχες την ευκαιρία να μειώσεις το stress που σε βασανίζει στην καθημερινότητα, αλλά και να βελτιώσεις συνολικά τη διάθεσή σου; Συνέχισε να διαβάζεις για δεις ποιες 7 τροφές θα μπορούσαν να σε βοηθήσουν σε αυτήν την […]
Οι φράουλες είναι έντονα κόκκινες, ζουμερές και γλυκές. Αποτελούν εξαιρετική πηγή βιταμίνης C και μαγγανίου και επίσης περιέχουν αξιοπρεπείς ποσότητες φυλλικού οξέος (βιταμίνη Β9) και κάλιο.