Τα ακτινίδια είναι ένα φρούτο που μπορεί να καταναλωθεί σαν σνακ όλες τις ώρες της ημέρας, ενώ είναι ιδανική επιλογή για φρέσκα smoothies αν θέλετε να τους δώσετε ελαφρώς ξινή γεύση.

Τα ακτινίδια είναι ένα φρούτο που μπορεί να καταναλωθεί σαν σνακ όλες τις ώρες της ημέρας, ενώ είναι ιδανική επιλογή για φρέσκα smoothies αν θέλετε να τους δώσετε ελαφρώς ξινή γεύση. Συνεχίστε να διαβάζετε για να δείτε όλους τουςβ τρόπους με τους οποίους τα ακτινίδια μας κάνουν καλό.

Δύο μικρά ακτινίδια (80g) παρέχουν στον οργανισμό μας:

39Kcal / 166KJ

0.9g πρωτεΐνης

0.4g λιπαρών

8.5g υδατανθράκων

2.0g φυτικών ινών

232mg καλίου

47mg βιταμίνης C

Τα πλεονεκτήματα της κατανάλωσης ακτινιδίων για την υγεία μας:

Βοηθούν στα συμπτώματα του άσθματος

Η μεγάλη περιεκτικότητα των ακτινιδίων σε βιταμίνη C, όπως και σε άλλα αντιοξειδωτικά συστατικά, βοηθούν εν μέρει στον περιορισμό διάφορων συμπτωμάτων που σχετίζονται με το άσθμα.

Υποστηρίζουν την υγεία της καρδιάς μας

Τα ακτινίδια υποστηρίζουν την υγεία της καρδιάς μας, καθώς όταν τα καταναλώνουν αυξάνεται η λιποπρωτεΐνη HDL, η αλλιώς η καλή χοληστερίνη. Επιπλέον μειώνονται τα τριγλυκερίδια. Ταυτόχρονα, τα ακτινίδια βοηθούν στη μείωση της αρτηριακής πίεσης, ενώ το κάλλιο που αυτά περιέχουν ενισχύει την καλύτερη λειτουργία της καρδιάς.

Βοηθούν στην πέψη

Πλούσια σε φυτικές ίνες όσο λίγα φρούτα, τα ακτινίδια βοηθούν σημαντικά στην πέψη, ενώ το ένζυμό τους, ακτινιδίνη, βοηθά στην καλύτερη διάσπαση των πρωτεϊνών που περιέχονται στις τροφές που καταναλώνουμε.

Υποστηρίζουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα

Οι βιταμίνες C, E και K, όπως και το καροτενοειδή, οι φυτικές ίνες και το φυλικό οξύ που περιέχονται στα ακτινίδια, υποστηρίζουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα και βοηθούν στα συμπτώματα του κρυώματος και των ιώσεων.

Είναι πλούσια σε προστατευτικά αντιοξειδωτικά

Τα ακτινίδια είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και φυτοχημικά, τα οποία διαθέτουν αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Έτσι, καταπολεμούνται οι οξειδωτικές καταστροφές που λαμβάνουν χώρα στον οργανισμό μας με την πάροδο του χρόνου και μειώνεται το ρίσκο εμφάνισης χρόνιων ασθενειών.

empty alt

Τι να τρως για να έχεις άψογη όραση.

Ξέρεις ότι τώρα τελευταία δεν ακολουθείς μια ισορροπημένη διατροφή. Και δεν είναι μόνο ότι μπορεί να πάρεις κιλά.
empty alt

5 τροφές για γονιμότητα στη διάρκεια του χειμώνα

Μπορεί το καλοκαίρι να γεμίζεις το πιάτο σου με μεγάλη ποικιλία από χρώματα από τα διαφορετικά φρούτα και λαχανικά, τα πλούσια σε βιταμίνες που ενισχύουν τη γονιμότητα σου, όμως και ο χειμώνας δεν υστερεί καθόλου στα πλούσια αγαθά που προσφέρει για τον ίδιο σκοπό.
empty alt

Μπορεί η σωστή διατροφή να βοηθήσει τους μικρούς μαθητές να γίνουν καλύτεροι στην ανάγνωση;

Στο Πανεπιστήμιο του Gothenburg, πραγματοποιήθηκε πρόσφατα μελέτη σε παιδιά ηλικίας 9 και 10 ετών και φάνηκε ότι τα καλά πολυακόρεστα λιπαρά οξέα, κυρίως ωμέγα 3, βοηθούν τα παιδιά να αναπτύξουν βέλτιστες δεξιότητες ανάγνωσης.
empty alt

Ο θηλασμός με παχαίνει

Νιώθεις προδομένη. Και χοντρή. Σου είχαν πει ότι με τον θηλασμό θα χάσεις κιλά και εσύ βλέπεις τη ζυγαριά ασταμάτητη στην ανηφόρα.
empty alt

Honey love: Μάθε τα εκπληκτικά οφέλη του μελιού

Από την αρχαιότητα, το μέλι χρησιμοποιείται τόσο ως τροφή όσο και ως φάρμακο. Έχει πολύ υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ενώσεις και προσφέρει πολλά οφέλη για την υγεία.
empty alt

Μίλα μου για μήλα και όχι μόνο…

  Τα φρούτα έχουν σίγουρα μια θέση στο πρόγραμμα απώλειας βάρους. Εδώ είναι οι καλύτερες επιλογές που σας βοηθήσουν να επιτύχετε τους στόχους σας.
empty alt

Γνωρίστε τον κρόκο Κοζάνης – το χρυσάφι της γης

Ο κρόκος, το χρυσάφι της ελληνικής γης όπως αποκαλείται, συγκαταλέγεται στα πιο προσφιλή και πολύτιμα μπαχαρικά των αρχαίων πολιτισμών, για το άρωμα, το χρώμα, τις φαρμακευτικές και αφροδισιακές του ιδιότητες.
empty alt

Τι συμβαίνει στο σώμα σας όταν πίνετε καφέ κάθε μέρα

Η αγαπημένη δόση του καφέ σας μπορεί να κάνει περισσότερα για εσάς από το να σας δίνει ένα ενεργειακό μπουστάρισμα.

Back To Top