Τα ακτινίδια είναι ένα φρούτο που μπορεί να καταναλωθεί σαν σνακ όλες τις ώρες της ημέρας, ενώ είναι ιδανική επιλογή για φρέσκα smoothies αν θέλετε να τους δώσετε ελαφρώς ξινή γεύση.

Τα ακτινίδια είναι ένα φρούτο που μπορεί να καταναλωθεί σαν σνακ όλες τις ώρες της ημέρας, ενώ είναι ιδανική επιλογή για φρέσκα smoothies αν θέλετε να τους δώσετε ελαφρώς ξινή γεύση. Συνεχίστε να διαβάζετε για να δείτε όλους τουςβ τρόπους με τους οποίους τα ακτινίδια μας κάνουν καλό.

Δύο μικρά ακτινίδια (80g) παρέχουν στον οργανισμό μας:

39Kcal / 166KJ

0.9g πρωτεΐνης

0.4g λιπαρών

8.5g υδατανθράκων

2.0g φυτικών ινών

232mg καλίου

47mg βιταμίνης C

Τα πλεονεκτήματα της κατανάλωσης ακτινιδίων για την υγεία μας:

Βοηθούν στα συμπτώματα του άσθματος

Η μεγάλη περιεκτικότητα των ακτινιδίων σε βιταμίνη C, όπως και σε άλλα αντιοξειδωτικά συστατικά, βοηθούν εν μέρει στον περιορισμό διάφορων συμπτωμάτων που σχετίζονται με το άσθμα.

Υποστηρίζουν την υγεία της καρδιάς μας

Τα ακτινίδια υποστηρίζουν την υγεία της καρδιάς μας, καθώς όταν τα καταναλώνουν αυξάνεται η λιποπρωτεΐνη HDL, η αλλιώς η καλή χοληστερίνη. Επιπλέον μειώνονται τα τριγλυκερίδια. Ταυτόχρονα, τα ακτινίδια βοηθούν στη μείωση της αρτηριακής πίεσης, ενώ το κάλλιο που αυτά περιέχουν ενισχύει την καλύτερη λειτουργία της καρδιάς.

Βοηθούν στην πέψη

Πλούσια σε φυτικές ίνες όσο λίγα φρούτα, τα ακτινίδια βοηθούν σημαντικά στην πέψη, ενώ το ένζυμό τους, ακτινιδίνη, βοηθά στην καλύτερη διάσπαση των πρωτεϊνών που περιέχονται στις τροφές που καταναλώνουμε.

Υποστηρίζουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα

Οι βιταμίνες C, E και K, όπως και το καροτενοειδή, οι φυτικές ίνες και το φυλικό οξύ που περιέχονται στα ακτινίδια, υποστηρίζουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα και βοηθούν στα συμπτώματα του κρυώματος και των ιώσεων.

Είναι πλούσια σε προστατευτικά αντιοξειδωτικά

Τα ακτινίδια είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και φυτοχημικά, τα οποία διαθέτουν αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Έτσι, καταπολεμούνται οι οξειδωτικές καταστροφές που λαμβάνουν χώρα στον οργανισμό μας με την πάροδο του χρόνου και μειώνεται το ρίσκο εμφάνισης χρόνιων ασθενειών.

empty alt

Ένα αυγό την ημέρα το γιατρό τον κάνει πέρα;

Ένα αυγό την ημέρα όχι μόνο δεν ανεβάζει επικίνδυνα τη χοληστερίνη αλλά μειώνει τον κίνδυνο εγκεφαλικού και εμφράγματος, σύμφωνα με μια νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση Heart.
empty alt

Πώς να βάλεις την κινόα (quinoa) στη διατροφή σου

  Το διατροφικό προφίλ της κινόα την κάνει να ξεχωρίζει, καθώς είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, πρωτεΐνες και βιταμίνες.
empty alt

Γιατί να βάλετε το μηλόξιδο στη διατροφή σας

Εδώ θα βρείτε μερικούς καλούς λόγους!
empty alt

Οκτώ τροφές που θα φορτίσουν τις μπαταρίες ενέργειάς σου

Όταν το μεσημέρι νιώθεις να πέφτουν επικίνδυνα τα επίπεδα της ενέργειά σου αλλά οι δουλειές κι οι υποχρεώσεις κρατούν ακόμα καλά, συνήθως η πρώτη σου σκέψη είναι να βάλεις ακόμα ένα φλιτζάνι καφέ – όμως η κατάχρηση της καφεΐνης μπορεί να σου δημιουργήσει προβλήματα στον βραδινό ύπνο […]
empty alt

Ποιες είναι οι τάσεις διατροφής και υγιεινής ζωής για το 2022;

Όλα συντείνουν στο εξής: το να διατηρήσουμε υγιεινές συνήθειες, είτε πρόκειται για τη διατροφή, την άσκηση ή τη διαχείριση του άγχους μας δεν είναι απλή υπόθεση.
empty alt

Διατροφή για την ψυχή: οι 10 πιο «αντικαταθλιπτικές» τροφές

Μεταξύ όλων των στρατηγικών για τη διασφάλιση της ψυχικής μου υγείας, η κατανάλωση των σωστών τροφών είναι η πιο σημαντική (σε συνδυασμό με επαρκή ύπνο).
empty alt

Συνδυασμοί τροφών για να χορταίνεις και να απολαμβάνεις κάθε γεύμα

Η δημιουργία ενός ισορροπημένου γεύματος, φτιαγμένο με τροφές που συνδυάζονται άψογα μεταξύ τους, δε σε κρατάει απλά χορτάτο για πολλές ώρες, αλλά σου δίνει και όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεσαι.
empty alt

Τα 10 πιο ωφέλιμα κατεψυγμένα τρόφιμα για καλύτερο σάκχαρο στο αίμα

Αυτά τα τρόφιμα κατάψυξης είναι φιλικά προς το σάκχαρο του αίματος και είναι επίσης εύκολα στην ετοιμασία.
Back To Top