Έκτορας Μποτρίνι: μοναδικές συνταγές και θέματα από τον βραβευμένο σεφ.

Τι τροφές και πώς να βάλεις αυτό το διάστημα στην κατάψυξη

0     

Τι τροφές και πώς να βάλεις αυτό το διάστημα στην κατάψυξη

freezing-a-way-to-save-money-and-cook-quickly

Υποστηρίζουμε τη λήψη όσων περισσότερων φρούτων και λαχανικών στα γεύματά σας μπορείτε – νωπά ή κατεψυγμένα – αλλά αυτές είναι οι κορυφαίες επιλογές για τα κατεψυγμένα λαχανικά και τα φρούτα που μπορείτε να αποθηκεύσετε.

 

Κατεψυγμένα λαχανικά

Μπρόκολο

Το κατεψυγμένο μπρόκολο είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να τρώτε περισσότερα πράσινα λαχανικά όταν δεν είναι φρέσκα. Μαγειρέψτε το σε πιάτα ή σερβίρετε στον ατμό σαν ένα πιάτο. Λειτουργεί καλά σε σούπες και σούστες όταν χρειάζεστε περισσότερη βιταμίνη C και φυτικές ίνες.

Σπανάκι

Το κατεψυγμένο σπανάκι είναι σχεδόν καλύτερο από το νωπό σπανάκι (εκτός από τις σαλάτες), επειδή έρχεται πρεσάρεται σε λογικό όγκο ώστε να μπορείτε να πάρετε μια μεγάλη δόση σιδήρου, ασβεστίου και καλίου. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί στις περισσότερες συνταγές που απαιτούν μαγειρεμένο σπανάκι, όπως σπανακόπιτα, γεμιστά μανιτάρια ή λαζάνια.

Frozen-Fruits-Vegetables1

Αρακά

Ο κατεψυγμένος αρακάς διατηρείται εξαιρετικά καλά στην κατάψυξη. Μπορούν να προστεθούν στο τηγανισμένο ρύζι, αναμειγνύονται σε ένα πουρέ, ή αποτελούν ιδανικό συνοδευτικό για πάρα πολλά πιάτα.

Κουνουπίδι

Το κατεψυγμένο κουνουπίδι είναι σχεδόν τόσο καλό όσο νωπό μόλις μαγειρευτεί. Μπορείτε να το σερβίρετε ατμισμένο, μαγειρεμένο και πολτοποιημένο, ή να αναμιχθεί σε σούπα – μπορείτε ακόμη και να αγοράσετε κατεψυγμένο ρύζι κουνουπίδι για μια εναλλακτική λύση χαμηλών υδατανθράκων σε κανονικό ρύζι. Όσον αφορά τα θρεπτικά συστατικά, το κουνουπίδι αποδίδει το 60% των ημερήσιων αναγκών σας σε βιταμίνη C και το 14% της ημερήσιας δόσης βιταμίνης Κ.

Ψιλοκομμένα κρεμμύδια

Έχοντας κατεψυγμένα ψιλοκομμένα κρεμμύδια στο χέρι είναι μια μεγάλη ανακούφιση αν δεν μπορείτε να τα πάρετε από την αγορά. Τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια είναι σε αμέτρητες αλμυρές συνταγές και στη γεύση δεν πρόκειται να χάσετε τίποτα στα κατεψυγμένα κρεμμύδια μόλις μαγειρευτούν σε ένα πιάτο.

flash-freeze-orig

Καλαμπόκι

Το κατεψυγμένο καλαμπόκι μπορεί να χρησιμοποιηθεί με οποιονδήποτε τρόπο θα χρησιμοποιούσατε το φρέσκο καλαμπόκι (εκτός από το καλαμπόκι στα κάρβουνα), οπότε αν θέλετε μια γεύση του καλοκαιριού όλο το χρόνο, αυτό πρέπει να είναι ένα απόθεμα. Εάν ανησυχείτε ότι το καλαμπόκι έχει πάρα πολύ ζάχαρη για να θεωρηθεί μια υγιεινή επιλογή, μπορεί να εκπλαγείτε να μάθετε ότι το καλαμπόκι έχει λιγότερη ζάχαρη από τα τεύτλα.

Πράσινα φασόλια

Όπως το κατεψυγμένο σπανάκι, είναι δύσκολο να πούμε τη διαφορά ανάμεσα σε φρέσκα και κατεψυγμένα όταν μαγειρευτούν τα πράσινα φασόλια. Τα πράσινα φασόλια διατηρούν την κρίση και το χρώμα τους καλά. Μπορούν να επεξεργαστούν σε πατάτες τηγανητές, γεύματα με ένα πιάτο και σούπες για επιπλέον σίδηρο, ασβέστιο και βιταμίνες C και Α.

 

Φρούτα που μπορείτε να διατηρήσετε στην κατάψυξη είναι το μάνγκο, τα κόκκινα φρούτα του δάσους όπως raspberries και blueberries, τις φράουλες, τις βανίλιες, τα βερίκοκα και τον ανανά.