Υποστηρίζουμε τη λήψη όσων περισσότερων φρούτων και λαχανικών στα γεύματά σας μπορείτε – νωπά ή κατεψυγμένα – αλλά αυτές είναι οι κορυφαίες επιλογές για τα κατεψυγμένα λαχανικά και τα φρούτα που μπορείτε να αποθηκεύσετε.

Υποστηρίζουμε τη λήψη όσων περισσότερων φρούτων και λαχανικών στα γεύματά σας μπορείτε – νωπά ή κατεψυγμένα – αλλά αυτές είναι οι κορυφαίες επιλογές για τα κατεψυγμένα λαχανικά και τα φρούτα που μπορείτε να αποθηκεύσετε.

 

Κατεψυγμένα λαχανικά

Μπρόκολο

Το κατεψυγμένο μπρόκολο είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να τρώτε περισσότερα πράσινα λαχανικά όταν δεν είναι φρέσκα. Μαγειρέψτε το σε πιάτα ή σερβίρετε στον ατμό σαν ένα πιάτο. Λειτουργεί καλά σε σούπες και σούστες όταν χρειάζεστε περισσότερη βιταμίνη C και φυτικές ίνες.

Σπανάκι

Το κατεψυγμένο σπανάκι είναι σχεδόν καλύτερο από το νωπό σπανάκι (εκτός από τις σαλάτες), επειδή έρχεται πρεσάρεται σε λογικό όγκο ώστε να μπορείτε να πάρετε μια μεγάλη δόση σιδήρου, ασβεστίου και καλίου. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί στις περισσότερες συνταγές που απαιτούν μαγειρεμένο σπανάκι, όπως σπανακόπιτα, γεμιστά μανιτάρια ή λαζάνια.

Frozen-Fruits-Vegetables1

Αρακά

Ο κατεψυγμένος αρακάς διατηρείται εξαιρετικά καλά στην κατάψυξη. Μπορούν να προστεθούν στο τηγανισμένο ρύζι, αναμειγνύονται σε ένα πουρέ, ή αποτελούν ιδανικό συνοδευτικό για πάρα πολλά πιάτα.

Κουνουπίδι

Το κατεψυγμένο κουνουπίδι είναι σχεδόν τόσο καλό όσο νωπό μόλις μαγειρευτεί. Μπορείτε να το σερβίρετε ατμισμένο, μαγειρεμένο και πολτοποιημένο, ή να αναμιχθεί σε σούπα – μπορείτε ακόμη και να αγοράσετε κατεψυγμένο ρύζι κουνουπίδι για μια εναλλακτική λύση χαμηλών υδατανθράκων σε κανονικό ρύζι. Όσον αφορά τα θρεπτικά συστατικά, το κουνουπίδι αποδίδει το 60% των ημερήσιων αναγκών σας σε βιταμίνη C και το 14% της ημερήσιας δόσης βιταμίνης Κ.

Ψιλοκομμένα κρεμμύδια

Έχοντας κατεψυγμένα ψιλοκομμένα κρεμμύδια στο χέρι είναι μια μεγάλη ανακούφιση αν δεν μπορείτε να τα πάρετε από την αγορά. Τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια είναι σε αμέτρητες αλμυρές συνταγές και στη γεύση δεν πρόκειται να χάσετε τίποτα στα κατεψυγμένα κρεμμύδια μόλις μαγειρευτούν σε ένα πιάτο.

flash-freeze-orig

Καλαμπόκι

Το κατεψυγμένο καλαμπόκι μπορεί να χρησιμοποιηθεί με οποιονδήποτε τρόπο θα χρησιμοποιούσατε το φρέσκο καλαμπόκι (εκτός από το καλαμπόκι στα κάρβουνα), οπότε αν θέλετε μια γεύση του καλοκαιριού όλο το χρόνο, αυτό πρέπει να είναι ένα απόθεμα. Εάν ανησυχείτε ότι το καλαμπόκι έχει πάρα πολύ ζάχαρη για να θεωρηθεί μια υγιεινή επιλογή, μπορεί να εκπλαγείτε να μάθετε ότι το καλαμπόκι έχει λιγότερη ζάχαρη από τα τεύτλα.

Πράσινα φασόλια

Όπως το κατεψυγμένο σπανάκι, είναι δύσκολο να πούμε τη διαφορά ανάμεσα σε φρέσκα και κατεψυγμένα όταν μαγειρευτούν τα πράσινα φασόλια. Τα πράσινα φασόλια διατηρούν την κρίση και το χρώμα τους καλά. Μπορούν να επεξεργαστούν σε πατάτες τηγανητές, γεύματα με ένα πιάτο και σούπες για επιπλέον σίδηρο, ασβέστιο και βιταμίνες C και Α.

 

Φρούτα που μπορείτε να διατηρήσετε στην κατάψυξη είναι το μάνγκο, τα κόκκινα φρούτα του δάσους όπως raspberries και blueberries, τις φράουλες, τις βανίλιες, τα βερίκοκα και τον ανανά.

empty alt

Η τεχνολογία προσθέτει κιλά σε παιδιά και εφήβους

Την ώρα που η τεχνολογία, τα smartphones τα tablet και οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές κατακτούν ολοένα και μεγαλύτερο κομμάτι στην καθημερινότητα και δη στα παιδιά και στους έφηβους η σωστή διατροφή και η άσκηση πηγαίνουν περίπατο.
empty alt

Τελικά είναι κακό για την υγεία μας να τρώμε γρήγορα;

Τρως αργά και απολαυστικά ή καταβροχθίζεις το φαγητό σου σαν να ήσουν νηστικός για μέρες; Γευματίζεις στην ησυχία του σπιτιού σου ή κυριολεκτικά στο πόδι, ενώ τρέχεις προς το γραφείο ή το επόμενο επαγγελματικό μίτινγκ; Αν επέλεξες τη δεύτερη απάντηση και στις δύο ερωτήσεις, τότε διατρέχεις υψηλότερο κίνδυνο […]
empty alt

Η θρεπτική ουσία που δεν ήξερες ότι χρειάζεσαι

Σίγουρα θα έχεις διαβάσει πολλά για θρεπτικά στοιχεία όπως η βιταμίνη C και το φυλλικό οξύ, ωστόσο υπάρχει ένα ακόμα διατροφικό συστατικό που αξίζει την προσοχή σου: η χολίνη, η οποία είναι απαραίτητη για την καλή λειτουργία των κυττάρων, του μεταβολισμού, του νευρικού συστήματος, του συκωτιού,...
empty alt

Τι είναι η βιταμίνη U

Η βιταμίνη U είναι ένας όρος που εισήχθη στις αρχές της δεκαετίας του 1950 για τον προσδιορισμό μιας ένωσης στον χυμό λάχανου.
empty alt

Ταχίνι: το πολύτιμο δώρο του σουσαμιού

Ένα εύκολο υλικό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να φτιάξεις από άλειμμα για το πρωινό σου, ως γλυκαντικό στο ζεστό ρόφημά σου, να μπει σε dressing και ντιπ μέχρι και στο παγωτό.
empty alt

Γιατί είναι σημαντικό να καταναλώνεις επαρκή ποσότητα φυτικών ινών

Οι φυτικές ίνες είναι απίστευτα σημαντικές, καθώς τροφοδοτούν φιλικά βακτήρια στο έντερο, οδηγώντας σε διάφορα οφέλη για την υγεία.
empty alt

Δύο λόγοι για να προτιμάς το φραπέ

Μπορεί οι περισσότεροι να προτιμούν πλέον εσπρέσσο, καπουτσίνο, freddo, latte, κλπ, υπάρχουν όμως ακόμα αρκετοί που δεν αλλάζουν τον στιγμιαίο καφέ, και δη το φραπέ, ειδικά τώρα που ο καιρός ζεσταίνει! Και σύμφωνα με τους ειδικούς, υπάρχει και επιστημονικοί λόγοι να προτιμά κάποιος το στιγμιαίο...
empty alt

Ποια είναι τα πιο ωφέλιμα όσπρια και ποια τα πολύτιμα θρεπτικά τους συστατικά

Τα φασόλια και τα όσπρια είναι τα καρποί ή οι σπόροι μιας οικογένειας φυτών που ονομάζονται Fabaceae.
Back To Top