Το αβοκάντο είναι πολύτιμο για την υγεία σου και το έχεις εντάξει στη διατροφή σου. Τέλεια! Μόνο που κάνεις ένα μικρό αλλά σημαντικό λάθος.
Το αβοκάντο είναι πολύτιμο για την υγεία σου και το έχεις εντάξει στη διατροφή σου. Τέλεια! Μόνο που κάνεις ένα μικρό αλλά σημαντικό λάθος.
Το καθαρίζεις, το ξεφλουδίζεις, βγάζεις τον καρπό του και… ναι, μόλις έχει πετάξει το πιο ωφέλιμο μέρος του αβοκάντο!
Γιατί μπορεί η σάρκα του να είναι γεμάτη θρεπτικά συστατικά, όμως πάνω από το 70% των αντιοξειδωτικών ουσιών του μάντεψε πού βρίσκονται. Καλά το κατάλαβες, στον καρπό του.
Σύμφωνα με τις έρευνες, ο καρπός του αβοκάντο:
1.Μειώνει τις φλεγμονές.
2.Καταπολεμά τον καρκίνο.
3.Βελτιώνει την πέψη.
4.Βοηθά στην απώλεια βάρους.
5.Αναπληρώνει το χαμένο κολλαγόνο της επιδερμίδας.
Και τώρα αναρωτιέσαι «Πώς θα τον φάω;».
-Πάρε ένα κοφτερό μαχαίρι, κόψτον στη μέση και μετά σε τέταρτα.
-Βάλε τα κομμάτια στο μπλέντερ και κάντα σκόνη.
-Βάζε τη σκόνη σε σαλάτες, σούπες, φαγητά, smoothies- είναι λίγο πικρή η γεύση της αλλά σίγουρα αξίζει!