Έκτορας Μποτρίνι: μοναδικές συνταγές και θέματα από τον βραβευμένο σεφ.

Αυτά τα κρεμμύδια δεν θα σε κάνουν να κλαις

0     

Αυτά τα κρεμμύδια δεν θα σε κάνουν να κλαις

onions
Αν το σκέφτεσαι διπλά προτού χρησιμοποιήσεις κρεμμύδια σε μια συνταγή επειδή το καθάρισμά τους πάντα σε κάνει να κλαις, ίσως ζηλέψεις τους Αμερικανούς διαβάζοντας αυτή την είδηση.

Σύντομα αναμένεται να λανσαριστούν στην αγορά των ΗΠΑ τα πρώτα κρεμμύδια που δεν φέρνουν δάκρυα στα μάτια, με την εμπορική ονομασία Sunions.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας που είναι υπεύθυνη για την κυκλοφορία τους, «οι καταναλωτές αναζητούν διαρκώς τρόπους να αποφύγουν τα δάκρυα την ώρα που κόβουν τα κρεμμύδια. Μια γρήγορη αναζήτηση στην Google αποφέρει πάνω από 500.000 αποτελέσματα, ενώ τα σχετικά βίντεο στο YouTube έχουν συγκεντρώσει πάνω από 5 εκατομμύρια views».

Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν τρόποι να περιορίσουμε τα κλάματα κατά τον καθαρισμό του κρεμμυδιού, αλλά όχι και να τα αποφύγουμε εντελώς. «Ένοχη», μια ουσία που απελευθερώνουν, η οποία διεγείρει τους δακρυικούς αδένες των ματιών μας. Στην περίπτωση των Sunions, ωστόσο, η συγκεκριμένη ουσία έχει αφοπλιστεί μέσα από μια διαδικασία υβριδοποίησης.

Τα κρεμμύδια «χωρίς δάκρυα», σύμφωνα με δοκιμές, είναι τραγανά, έχουν ήπια γεύση και οσμή που δεν διαφέρει από εκείνη των συμβατικών κρεμμυδιών. Και όπως έχει ανακοινωθεί από την εταιρεία παραγωγής τους, «έρχονται σύντομα» στην αγορά των ΗΠΑ, οπότε δεν αποκλείεται κάποια στιγμή να διασχίσουν και τον Ατλαντικό.