Έκτορας Μποτρίνι: μοναδικές συνταγές και θέματα από τον βραβευμένο σεφ.

Ανοίγει το πρώτο Μουσείο Γλυκών στη Νέα Υόρκη

0     

Ανοίγει το πρώτο Μουσείο Γλυκών στη Νέα Υόρκη

sugar_factory

Πριν από ενάμιση περίπου χρόνο, τον Ιούλιο του 2016, λειτούργησε στη Νέα Υόρκη το λεγόμενο Μουσείο του Παγωτού, που παρά το όνομά του ήταν μια περιοδική έκθεση διάρκειας ενός μήνα. Φέτος το καλοκαίρι, ωστόσο, αναμένεται να ανοίξει ένα αληθινό μουσείο γλυκών στην ίδια πόλη, αυτή τη φορά με μόνιμα εκθέματα, το λεγόμενο Museum of Candy.

Πρότζεκτ της διεθνούς αλυσίδας ζαχαροπλαστείων Sugar Factory –που έχουν στηρίξει κατά καιρούς επώνυμοι όπως οι Kylie Jenner, Kendall Jenner, Britney Spears και Kim Kardashian, στη φωτό το εσωτερικό ενός καταστήματος– το Μουσείο των Γλυκών θα εκτείνεται σε 30.000 τ.μ. και αναμένεται να προσελκύσει «γλυκατζήδες» αλλά και φανατικούς του Instagram από όλο τον κόσμο. Θα περιλαμβάνει 15 διαφορετικές αίθουσες, καθεμία με το δικό της θέμα, διάφορα πωλητήρια γλυκών, ένα εστιατόριο και ένα café.

Όπως σχολίασε σχετικά η δημιουργός των Sugar Factory, Charissa Davidovici, η ιδέα γεννήθηκε όταν παρατήρησε με την ομάδα της ότι πλήθη κόσμου συνέρρεαν σε καταστήματα της αλυσίδας της για να φωτογραφηθούν μπροστά σε τεράστια ομοιώματα ζαχαρωτών.

Η εταιρεία σχεδιάζει ήδη να ανοίξει αντίστοιχα μουσεία και σε άλλες πόλεις της Αμερικής, ωστόσο η επιλογή της Νέας Υόρκης για το πρώτο του είδους τους δεν είναι τυχαία καθώς, όπως τη χαρακτήρισε η Davidovici, «είναι το επίκεντρο της διασκέδασης».