Πριν από ενάμιση περίπου χρόνο, τον Ιούλιο του 2016, λειτούργησε στη Νέα Υόρκη το λεγόμενο Μουσείο του Παγωτού, που παρά το όνομά του ήταν μια περιοδική έκθεση διάρκειας ενός μήνα.

Πριν από ενάμιση περίπου χρόνο, τον Ιούλιο του 2016, λειτούργησε στη Νέα Υόρκη το λεγόμενο Μουσείο του Παγωτού, που παρά το όνομά του ήταν μια περιοδική έκθεση διάρκειας ενός μήνα. Φέτος το καλοκαίρι, ωστόσο, αναμένεται να ανοίξει ένα αληθινό μουσείο γλυκών στην ίδια πόλη, αυτή τη φορά με μόνιμα εκθέματα, το λεγόμενο Museum of Candy.

Πρότζεκτ της διεθνούς αλυσίδας ζαχαροπλαστείων Sugar Factory –που έχουν στηρίξει κατά καιρούς επώνυμοι όπως οι Kylie Jenner, Kendall Jenner, Britney Spears και Kim Kardashian, στη φωτό το εσωτερικό ενός καταστήματος– το Μουσείο των Γλυκών θα εκτείνεται σε 30.000 τ.μ. και αναμένεται να προσελκύσει «γλυκατζήδες» αλλά και φανατικούς του Instagram από όλο τον κόσμο. Θα περιλαμβάνει 15 διαφορετικές αίθουσες, καθεμία με το δικό της θέμα, διάφορα πωλητήρια γλυκών, ένα εστιατόριο και ένα café.

Όπως σχολίασε σχετικά η δημιουργός των Sugar Factory, Charissa Davidovici, η ιδέα γεννήθηκε όταν παρατήρησε με την ομάδα της ότι πλήθη κόσμου συνέρρεαν σε καταστήματα της αλυσίδας της για να φωτογραφηθούν μπροστά σε τεράστια ομοιώματα ζαχαρωτών.

Η εταιρεία σχεδιάζει ήδη να ανοίξει αντίστοιχα μουσεία και σε άλλες πόλεις της Αμερικής, ωστόσο η επιλογή της Νέας Υόρκης για το πρώτο του είδους τους δεν είναι τυχαία καθώς, όπως τη χαρακτήρισε η Davidovici, «είναι το επίκεντρο της διασκέδασης».

empty alt

Τα ένοχα λάιτ αναψυκτικά

Ούτε τα λάιτ αναψυκτικά είναι αθώα. Αυτό υποστήρηξαν με δημοσίευσή τους στην Ευρωπαική Επιθεώρηση Ενδοκρινολοφίας (EJE) πριν από λίγες μέρες επιστήμονες από το Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Καρολίνσκα, στη Σουηδία.
empty alt

Εσύ θα έπινες cheese tea; (ναι είναι τσάι με τυρί)

Το cheese tea είναι το νέο trend που μετά την Ασία μεταναστεύει και στην Αμερική, με το πρώτο μαγαζί που το σερβίρει να ανοίγει (που αλλού;) στη Νέα Υόρκη.
empty alt

Τον Μάρτιο, κάθε ώρα θα είναι ώρα για τσάι

Επειδή η παροιμία «Μάρτης, γδάρτης…» βγαίνει πάντα αληθινή και το κρύο καλά κρατεί, ο μήνας που έρχεται είναι ιδανικός για να καθιερώσουμε καθημερινά μια πρωινή ή απογευματινή ιεροτελεστία τσαγιού.
empty alt

Εκτοξεύονται οι πωλήσεις των vegan προϊόντων

Μέσα στην τελευταία δεκαετία έχει τετραπλασιαστεί ο αριθμός των ανθρώπων που ακολουθεί μια vegan διατροφή (δηλαδή απέχει όχι μόνο από το κρέας, αλλά από κάθε τροφή ζωικής προέλευσης).
empty alt

Γνώρισε την ιταλική γαστρονομία σε ένα μεγάλο φεστιβάλ στην Τεχνόπολη

Μια πρωτότυπη διοργάνωση φιλοξενεί η Τεχνόπολη στο Γκάζι από τις 13 έως τις 16/4: στο «Φεστιβάλ των δύο πολιτισμών: Ελλάδα-Ιταλία», οι κουλτούρες των δύο γειτονικών χωρών συνομιλούν μέσα από ένα πλήθος δράσεων για τη μουσική, το θέατρο, το χορό, τον κινηματογράφο, τη ζωγραφική, τη γλώσσα, τη μόδα...
empty alt

Ο Μάγειρας του Αιώνα

Αποχαιρετάμε τον Paul Bocuse, τον «μάγειρα του αιώνα» όπως τον χαρακτήρισε το 2011 ο οδηγός Gault et Millau, που πέθανε πριν λίγες ώρες σε ηλικία 91 ετών.
empty alt

Πέντε σημαντικοί λόγοι να μαγειρέψεις στον ατμό!

Οι περισσότεροι από εμάς από τη μία αναζητούμε την υγιεινή διατροφή, με πολλά λαχανικά, άπαχο κρέας και λίγα λίπη.
empty alt

Τριήμερο Φεστιβάλ με «ΓΕΥΣΗ από το ΜΕΛΛΟΝ» στο ΑΒ Ελληνικό

Με οδηγό τη «χαρά να προσφέρει το καλύτερο», η ΑΒ Βασιλόπουλος γιορτάζει τα 80 της χρόνια και μας προσκαλεί στο κατάστημα του μέλλοντος στο ΑΒ Ελληνικό, για να ανακαλύψουμε ολοκαίνουρια τμήματα και νέες ψηφιακές υπηρεσίες.
Back To Top