Εδώ και ογδόντα χρόνια μεσουρανούν στην αγορά η σοκολάτα γάλακτος, η λευκή και η μαύρη. Τώρα όμως έρχεται ένα νέο είδος σοκολάτας να διεκδικήσει ένα μερίδιο από τη δόξα τους.

Εδώ και ογδόντα χρόνια μεσουρανούν στην αγορά η σοκολάτα γάλακτος, η λευκή και η μαύρη. Τώρα όμως έρχεται ένα νέο είδος σοκολάτας να διεκδικήσει ένα μερίδιο από τη δόξα τους. Ο λόγος για την κόκκινη σοκολάτα, που δημιουργήθηκε από Ελβετούς.

Με κρεμώδη υφή και φρουτώδη γεύση που παραπέμπει σε μούρα, η ruby chocolate, όπως ονομάστηκε από το ρουμπινί (κόκκινο) χρώμα της, υπόσχεται να προσφέρει «έντονη απόλαυση στις αισθήσεις» ή αλλιώς «μια εντελώς νέα γευστική εμπειρία, που δεν είναι πικρή, γαλακτώδης ή γλυκιά» σύμφωνα με ανακοίνωση του ελβετικού οίκου σοκολατοποιίας Barry Callebaut που τη λανσάρισε.

Η κόκκινη σοκολάτα δεν περιέχει πρόσθετα γεύσης και χρωστικές ουσίες, αλλά οφείλει τα χαρακτηριστικά της στους ρουμπινί κόκκους κακάο που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή της.

Πρόκειται για ένα κόλπο του μάρκετινγκ ή για ένα είδος σοκολάτας που θα γνωρίσει την ίδια επιτυχία με τις υπόλοιπες; Ο χρόνος θα δείξει. Το ενθαρρυντικό είναι ότι φέρει την υπογραφή ενός ελβετικού κολοσσού στην αγορά των προϊόντων σοκολάτας και κακάο.

empty alt

«Βιολογική γεωργία και ασφάλεια τροφίμων… απ’ το χωράφι στο ράφι»

Τι είναι τα βιολογικά προϊόντα; Πώς παράγονται; Είναι ασφαλή; Στις διαλέξεις που γίνονται στο ΚΙΠΣΝ μαθαίνουμε τις αρχές της βιολογικής γεωργίας, ενημερωνόμαστε για τους κανόνες παραγωγής των προϊόντων της, τους ελέγχους που γίνονται και πώς να ξεχωρίζουμε τα βιολογικά προϊόντα στο ράφι.
empty alt

Τι απειλεί τα γαλλικά κρουασάν;

«Καμπανάκι» έκρουσαν οι αρτοποιοί και οι κατασκευαστές γλυκών και μπισκότων την Γαλλία λόγω της τεράστιας αύξησης στην τιμή του βούτυρου τον τελευταίο χρόνο που φαίνεται να «απειλεί» σοβαρά πλέον τα διάσημα γαλλικά κρουασάν, τα μπριός, τις τάρτες και όλη την παραγωγή γλυκών! Ο Γενικός Γραμματέας...
empty alt

Αυτός είναι ο λόγος που ένα sandwich θα ταξιδέψει στο διάστημα

Ένα μικρό βήμα για το κοτόπουλο, ένα μεγάλο (ίσως) για την ανθρωπότητα! Αυτό τουλάχιστον θέλει να κάνει μία εταιρεία στις ΗΠΑ, η World View Enterprises Ltd, που θα στείλει στις 21 Ιουνίου ένα chicken sandwich της KFC στη στρατόσφαιρα, με τις ειδικές κάψουλες Stratollite! Όσο και αν […]
empty alt

Η μεσογειακή δίαιτα, ασπίδα κατά του καρκίνου του στήθους

Μικρότερο κίνδυνο για καρκίνο του μαστού, αντιμετωπίζουν όσες γυναίκες ακολουθούν συστηματικά τη μεσογειακή διατροφή, σύμφωνα με νέα έρευνα από Ολλανδούς.
empty alt

Ένα νέο θεματικό πάρκο αφιερωμένο στα ζυμαρικά άνοιξε (πού αλλού;) στην Ιταλία

Στην Μπολόνια της βόρειας Ιταλίας, γνωστή και ως «la grassa» («η στρουμπουλή») για τον πλούτο και τις τοπικές λιχουδιές της, πατρίδα για τα τορτελίνια, την Παρμεζάνα, το προσούτο και το βαλσαμικό ξίδι, μόλις άνοιξε τις πόρτες του το πρώτο θεματικό πάρκο που είναι αφιερωμένο στα ζυμαρικά.
empty alt

Η νέα τρέλα; «Υγιεινά πάρτι» που συνδυάζουν το δείπνο με επιτόπια ιατρικά τσεκάπ

Σε κάθε πάρτι που σέβεται τον εαυτό του, οι καλεσμένοι καταναλώνουν σεβαστές ποσότητες αλκοόλ και φαγητού και χορεύουν μέχρι το πρωί, σωστά; Αυτή η περιγραφή θεωρείται ξεπερασμένη, τουλάχιστον για τους οπαδούς της τάσης #healthyliving, που διαρκώς κερδίζει έδαφος ακόμα και σε νεότερες ηλικίες.
empty alt

Το γαστρονομικό φεστιβάλ Taste of Athens για πρώτη φορά στην Αθήνα

Το Taste of Athens, ένα γαστρονομικό φεστιβάλ που διοργανώνεται σε περισσότερες από είκοσι μεγάλες μητροπόλεις του πλανήτη, μεταξύ των οποίων σε εμβληματικά γαστρονομικά spots όπως το Λονδίνο, η Νέα Υόρκη, το Παρίσι, το Μιλάνο, το Ντουμπάι, το Μαϊάμι, το Λος Άντζελες, το Χονγκ Κονγκ κ.
empty alt

Πώς είναι ένα σοκολατένιο αυγό αξίας σχεδόν 6.000 ευρώ;

Ένα από τα ακριβότερα (αν όχι το ακριβότερο) σοκολατένια αυγά παρουσίασε η σοκολατοποιία πολυτελείας Godiva διά χειρός της pastry chef Cherish Finden.
Back To Top