Μέσα στην τελευταία δεκαετία έχει τετραπλασιαστεί ο αριθμός των ανθρώπων που ακολουθεί μια vegan διατροφή (δηλαδή απέχει όχι μόνο από το κρέας, αλλά από κάθε τροφή ζωικής προέλευσης).

Μέσα στην τελευταία δεκαετία έχει τετραπλασιαστεί ο αριθμός των ανθρώπων που ακολουθεί μια vegan διατροφή (δηλαδή απέχει όχι μόνο από το κρέας, αλλά από κάθε τροφή ζωικής προέλευσης). Αυτό τουλάχιστον φαίνεται να συμβαίνει στη Βρετανία, σύμφωνα με ένα καινούριο δημοσίευμα της εφημερίδας Guardian.

Επιπλέον, βάσει στοιχείων της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης The Vegan Society (την παλαιότερη του είδους της σε ολόκληρο τον κόσμο, ιδρυθείσα το 1944), πάνω από τους μισούς Βρετανούς ενήλικες έχουν αρχίσει να υιοθετούν «vegan καταναλωτικές συμπεριφορές» (χωρίς ωστόσο να διευκρινίζεται τι ακριβώς σημαίνει αυτό).

Να σημειώσουμε ότι ολόκληρο τον Ιανουάριο στη Βρετανία «έτρεχε» η εκστρατεία Veganuary, που προέτρεπε τον κόσμο για έναν τουλάχιστον μήνα να ακολουθήσει vegan διατροφή.

Ενδεικτικά μόνο, στη διάρκεια του Veganuary, όπως δείχνουν τα στοιχεία που παραθέτει η Guardian, ανέβηκαν κατά 36% οι πωλήσεις των vegan haggis, μιας σκοτσέζικης λιχουδιάς που, παραδοσιακά, φτιάχνεται από κιμά και εντόσθια ζώων.

Στο μεταξύ, η τεράστια βρετανική αλυσίδα καταστημάτων Tesco ζήτησε από τον Αμερικανό σεφ Derek Sarno να σχεδιάσει είκοσι έτοιμα γεύματα, σάντουιτς και σαλάτες που μπορούν να καταναλωθούν και από vegans, ενώ οι vegan εκδοχές «διαχρονικών» προϊόντων όπως το λικέρ Baileys Irish Cream και το παγωτό των Marks & Spencer ξεπούλησαν μέσα σε λίγες εβδομάδες μετά το λανσάρισμά τους.

Άραγε πρόκειται για μια εφήμερη μόδα ή για το μέλλον της διατροφής; Ή μήπως για κάτι… ενδιάμεσο; Ο χρόνος θα δείξει.

empty alt

Η τάση στη γαστρονομία που τείνει να γίνει διαχρονική

Μετά το γαλλικό και το ιταλικό φαγητό, μια άλλη εθνική κουζίνα (ή μάλλον… πολυεθνική) κατακτά τα τελευταία χρόνια τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους του κόσμου.
empty alt

Το ελαιόλαδο σε βοηθάει να μη γίνεις…χρυσόψαρο!

Το λένε και «ελληνικό χρυσάφι». Είναι το ελαιόλαδο και αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της μεσογειακής διατροφής που έχει πολλές φορές αναγνωριστεί για τη συμβολή της στην καλή υγεία του οργανισμού.
empty alt

Το Bahar Project έρχεται στην Αθήνα να σου συστήσει άλλες κουζίνες και πολιτισμούς!

Σε λίγες μέρες έρχεται στην Αθήνα το Bahar Project, ένα ταξίδι ανακάλυψης και γνώσης μέσα από τη μαγειρική.
empty alt

Πώς είναι ένα σοκολατένιο αυγό αξίας σχεδόν 6.000 ευρώ;

Ένα από τα ακριβότερα (αν όχι το ακριβότερο) σοκολατένια αυγά παρουσίασε η σοκολατοποιία πολυτελείας Godiva διά χειρός της pastry chef Cherish Finden.
empty alt

Η CRETA FARMS τώρα και στα ράφια της αλυσίδας Δ. ΜΑΣΟΥΤΗΣ

Τη στρατηγικής σημασίας συνεργασία για το μεγαλύτερο παραγωγό χοιρινού κρέατος της χώρας μας ανακοίνωσε η CRETA FARMS.
empty alt

H Barilla ενώνει τις δυνάμεις της με τον Roger Federer

Στο νέο διαφημιστικό της Barilla, που προβάλλεται ήδη σε 40 χώρες, ο καταξιωμένος πρωταθλητής του τένις Roger Federer συμμετέχει σε έναν «αγώνα μαγειρικής» με το βραβευμένο με Michelin Star σεφ Davide Oldani, με στόχο να ετοιμάσουν ένα πιάτο σπαγγέτι με κόκκινη σάλτσα υπό τους ήχους του Ζορμπά.
empty alt

Κάνε την κάθε σου μέρα την καλύτερη της ζωής σου!

Kάτσε μέσα. Βγες έξω. Κάνε αυτό. Κάν’ το έτσι. Μην το κάνεις. Πόσες φορές σου έχουν πει τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνεις; Πόσες φορές σου έχουν πει «μα καλά, ποιος βγαίνει πια έξω», ή «τι εννοείς θα κάτσεις μέσα;».
empty alt

ΑΒ Βασιλόπουλος: Δημιουργούμε την ΑΒ του αύριο

Η ΑΒ Βασιλόπουλος επισφραγίζει τη μεγάλη διαδρομή των 80 χρόνων της και δημιουργεί σήμερα την ΑΒ του αύριο.

Back To Top