Μέσα στην τελευταία δεκαετία έχει τετραπλασιαστεί ο αριθμός των ανθρώπων που ακολουθεί μια vegan διατροφή (δηλαδή απέχει όχι μόνο από το κρέας, αλλά από κάθε τροφή ζωικής προέλευσης).

Μέσα στην τελευταία δεκαετία έχει τετραπλασιαστεί ο αριθμός των ανθρώπων που ακολουθεί μια vegan διατροφή (δηλαδή απέχει όχι μόνο από το κρέας, αλλά από κάθε τροφή ζωικής προέλευσης). Αυτό τουλάχιστον φαίνεται να συμβαίνει στη Βρετανία, σύμφωνα με ένα καινούριο δημοσίευμα της εφημερίδας Guardian.

Επιπλέον, βάσει στοιχείων της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης The Vegan Society (την παλαιότερη του είδους της σε ολόκληρο τον κόσμο, ιδρυθείσα το 1944), πάνω από τους μισούς Βρετανούς ενήλικες έχουν αρχίσει να υιοθετούν «vegan καταναλωτικές συμπεριφορές» (χωρίς ωστόσο να διευκρινίζεται τι ακριβώς σημαίνει αυτό).

Να σημειώσουμε ότι ολόκληρο τον Ιανουάριο στη Βρετανία «έτρεχε» η εκστρατεία Veganuary, που προέτρεπε τον κόσμο για έναν τουλάχιστον μήνα να ακολουθήσει vegan διατροφή.

Ενδεικτικά μόνο, στη διάρκεια του Veganuary, όπως δείχνουν τα στοιχεία που παραθέτει η Guardian, ανέβηκαν κατά 36% οι πωλήσεις των vegan haggis, μιας σκοτσέζικης λιχουδιάς που, παραδοσιακά, φτιάχνεται από κιμά και εντόσθια ζώων.

Στο μεταξύ, η τεράστια βρετανική αλυσίδα καταστημάτων Tesco ζήτησε από τον Αμερικανό σεφ Derek Sarno να σχεδιάσει είκοσι έτοιμα γεύματα, σάντουιτς και σαλάτες που μπορούν να καταναλωθούν και από vegans, ενώ οι vegan εκδοχές «διαχρονικών» προϊόντων όπως το λικέρ Baileys Irish Cream και το παγωτό των Marks & Spencer ξεπούλησαν μέσα σε λίγες εβδομάδες μετά το λανσάρισμά τους.

Άραγε πρόκειται για μια εφήμερη μόδα ή για το μέλλον της διατροφής; Ή μήπως για κάτι… ενδιάμεσο; Ο χρόνος θα δείξει.

empty alt

H λύση στο πρόβλημα της πείνας στον κόσμο;

Πώς μπορούμε να χορτάσουμε εκατομμύρια ανθρώπους στον πλανήτη; Αυτό το ερώτημα βασανίζει επιστήμονες, οικονομολόγους και πολιτικούς. Η απάντηση ίσως να είναι να πάρουμε στοιχεία από τον αέρα, να προσθέσουμε λίγη ηλιακή ενέργεια και να τα μετατρέψουμε σε μια ιδιαίτερα θρεπτική πρωτεΐνη.
empty alt

2 + 1 = Botrini

Τα τελευταία χρόνια, μόλις ανακοινώνονταν τα αποτελέσματα, έπαιρνα τον πατέρα μου στο τηλέφωνο και του έλεγα πως το Etrusco είχε και πάλι πάρει δύο χρυσούς σκούφους (πρώτο στην Ελλάδα) και το Botrini’s έναν (δεύτερο στην Ελλάδα).
empty alt

Το καλύτερο εστιατόριο για… μοναχικούς!

Φίλοι, συγγενείς, γνωστοί, συνάδελφοι, γείτονες, συμμαθητές, τέλος πάντων όσοι γνωρίζετε είναι απασχολημένοι, αλλά εσείς παρόλα αυτά θέλετε να δειπνήσετε και γιατί όχι, αν προκύψει θα γνωρίσετε και νέους φίλους! Λοιπόν ένα εστιατόριο στην Φινλανδία έχει τη λύση.
empty alt

Στις ΗΠΑ ανοίγει ένα μουσείο για το αβοκάντο

Και εκεί που νομίζαμε ότι τα είχαμε δει όλα για το αβοκάντο, το απόλυτο φρούτο της γενιάς των Millennials, έρχονται το καλοκαίρι τα εγκαίνια ενός Μουσείου του Αβοκάντο (του λεγόμενου CADO Museum) στις ΗΠΑ και πιο συγκεκριμένα στο Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνια.
empty alt

Έρχεται το αβοκάντο-γίγας

Αν δεν έχεις σιχαθεί ακόμα τα αβοκάντο, τώρα είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα το κάνεις. Γιατί μόλις εθεάθη στη μακρινή γη της Αυστραλίας ένα αβοκάντο γίγας ονόματι Avozilla, που πήρε το όνομά του από το avocado και το κινηματογραφικό τέρας Godzilla.
empty alt

Διεθνές βραβείο για το Εν Ελλάδι Pork Steak της Creta Farms

Το ελληνικό προϊόν διακρίθηκε στην κατηγορία της Ανώτερης Γεύσης.
empty alt

«Δώρα Αγάπης» από την ΑΒ Βασιλόπουλος

Στην ΑΒ Βασιλόπουλος φροντίζουμε να είμαστε δίπλα σε όσους έχουν ανάγκη, μέσα από πράξεις προσφοράς δεμένες με αγάπη και ευαισθησία.
empty alt

Barilla Pesto alla Genovese… και έγινε!

Η σάλτσα Barilla Pesto alla Genovese, με την υπογραφή της κορυφαίας εταιρείας ζυμαρικών στον κόσμο, μετέφερε μια μοναδική γευστική εμπειρία δημιουργίας, αποκάλυψης και απόλαυσης στους επισκέπτες του Golden Hall.
Back To Top