Μια πρωτότυπη διοργάνωση φιλοξενεί η Τεχνόπολη στο Γκάζι από τις 13 έως τις 16/4: στο «Φεστιβάλ των δύο πολιτισμών: Ελλάδα-Ιταλία», οι κουλτούρες των δύο γειτονικών χωρών συνομιλούν μέσα από ένα πλήθος δράσεων για τη μουσική, το θέατρο, το χορό, τον κινηματογράφο, τη ζωγραφική, τη γλώσσα, τη μόδα […]

Μια πρωτότυπη διοργάνωση φιλοξενεί η Τεχνόπολη στο Γκάζι από τις 13 έως τις 16/4: στο «Φεστιβάλ των δύο πολιτισμών: Ελλάδα-Ιταλία», οι κουλτούρες των δύο γειτονικών χωρών συνομιλούν μέσα από ένα πλήθος δράσεων για τη μουσική, το θέατρο, το χορό, τον κινηματογράφο, τη ζωγραφική, τη γλώσσα, τη μόδα και φυσικά τη γαστρονομία.

Συγκεκριμένα, όσον αφορά την ιταλική και την ελληνική κουζίνα, το πρόγραμμα των εκδηλώσεων διοργανώνεται ως εξής:

Σάββατο 14/4

Προαύλιο Μηχανουργείου:
13.00-15.00 Παρουσίαση της κυκλαδίτικης κουζίνας
15.00-17.00 Ιταλική Κουζίνα – καρμπονάρα
17.00-19.00 Παρουσίαση της επτανησιακής κουζίνας
19.00-21.00 Ιταλική Κουζίνα – πίτσα γεμιστή τηγανητή

Παλαιοί Φούρνοι:
15.00-15.45 & 17.30-18.15 Μαθήματα οινογνωσίας από το Sommelier της Alitalia Carlo Attisano

Κυριακή 15/4

Προαύλιο Μηχανουργείου:
13.00-15.00 Παρουσίαση της ηπειρωτικής κουζίνας
15.00-17.00 Ιταλική Κουζίνα – καρμπονάρα
17.00-19.00 Παρουσίαση της μακεδονίτικης κουζίνας
19.00-21.00 Ιταλική Κουζίνα – πίτσα γεμιστή τηγανητή

Παλαιοί Φούρνοι:
15.00-15.45 & 18.00-18.45 Μαθήματα οινογνωσίας από το Sommelier της Alitalia Carlo Attisano

Το φεστιβάλ συνδιοργανώνεται από τους φορείς: Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο στην Αθήνα, Συμβούλιο Απόδημων Ιταλών στην Ελλάδα και Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων.

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.

Βρες το πλήρες πρόγραμμα εδώ.

sideris afisa 1b

empty alt

Μια σάλτσα από την Ανατολή κατακτά την Ευρώπη

Μια σάλτσα που έρχεται από το Χαλέπι της Συρίας και η οποία χρησιμοποιείται συχνά στην τουρκική κουζίνα, η λεγόμενη Muhammara, έχει αρχίσει να εξαπλώνεται και στη δυτική γαστρονομία χάρη στην ιδιαίτερη γεύση και την ευελιξία της, καθώς μπορεί να αναλάβει πολλούς ρόλους: να χρησιμοποιηθεί ως...
empty alt

«Μεθύστε» με τον νέο καφέ με άρωμα… Jack Daniel’s

Λατρεύεις το ουίσκι, σου αρέσει και ο καφές… Τώρα μπορείς να τα κάνεις ταυτόχρονα, χωρίς τις άσχημες συνέπειες ενός hangover.
empty alt

8-9/4: Το πρώτο Φεστιβάλ Vegan και Νηστίσιμων Γεύσεων

«Πιστεύετε ότι οι Vegan τρώνε μόνο μαρούλια; Ετοιμαστείτε για μια ευχάριστη έκπληξη!». Μας ιντριγκάρει το σλόγκαν του 1ου Φεστιβάλ Vegan και Νηστίσιμων Γεύσεων που γίνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα! Και αυτό γιατί δεν είναι λίγοι οι μύθοι που κυκλοφορούν γύρω από τη διατροφή των βίγκανς και […]
empty alt

Φαγητά που αποψύχονται… Το πιο απίστευτο χαλαρωτικό βίντεο!

Είναι πραγματικά παράδοξο το τι μπορεί να σε χαλαρώσει! Όπως για παράδειγμα το να παρακολουθείς ένα time-lapse βίντεο διάρκειας περίπου 8 λεπτών (για την ακρίβεια 7:40) στο οποίο πρωταγωνιστούν καταψυγμένα τρόφιμα που χάνουν μπροστά στα μάτια μας τον πάγο τους.
empty alt

Η λιχουδιά που θα σε κάνει περιζήτητο στα sites γνωριμιών

Υπάρχουν διάφοροι υποτιθέμενοι κανόνες επιτυχίας στα διαδικτυακά ραντεβού, αλλά όπως ανακάλυψαν ειδικοί αναλυτές της εφαρμογής γνωριμιών Zoosk, το φαγητό είναι πάντα σέξι.
empty alt

Robin Hood: Το εστιατόριο όπου πληρώνουν οι πλούσιοι και τρώνε οι φτωχοί

Κάποτε υπήρχε ο Ρομπέν των Δασών ο λαϊκός ήρωας που μοίραζε τα χρήμτα που άρπαζε από τους πλούσιους, στους φτωχούς.
empty alt

Αντίο κόκκινο και λευκό, καλώς ήρθες μπλε κρασί!

«Το ροζέ κρασί είναι ξεπερασμένο. Το λευκό και το κόκκινο ανήκουν στους προηγούμενους αιώνες», με αυτή τη φράση το περιοδικό Time μάς συστήνει το… μπλε κρασί, προϊόν μιας ισπανικής εταιρείας.
empty alt

BOOST ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ: ΨΩΜΙ ΓΙΑ ΤΟΣΤ PROTEIN ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΟΛΕΓΚΟ

Η αγαπημένη μάρκα ΚΑΡΑΜΟΛΕΓΚΟΣ παράγει καθημερινά μια μεγάλη ποικιλία προϊόντων κορυφαίας διατροφικής αξίας, υψηλών ποιοτικών προδιαγραφών και απαράμιλλης γεύσης.
Back To Top