Εντάξει, αυτό είναι γνωστό και χωρίς να το πουν και οι επιστήμονες: ο μεγαλύτερος πειρασμός για όποιον ή όποια προσπαθεί να χάσει κιλά, είναι όταν πρέπει να φάει με παρέα συγγενική, φιλική ή επαγγελματική, σύμφωνα με μια νέα μικρή αμερικανική επιστημονική έρευνα.

Εντάξει, αυτό είναι γνωστό και χωρίς να το πουν και οι επιστήμονες: ο μεγαλύτερος πειρασμός για όποιον ή όποια προσπαθεί να χάσει κιλά, είναι όταν πρέπει να φάει με παρέα συγγενική, φιλική ή επαγγελματική, σύμφωνα με μια νέα μικρή αμερικανική επιστημονική έρευνα.
Οι ερευνητές, με επικεφαλής την καθηγήτρια Λόρα Μπερκ του Τμήματος Υγείας του Πανεπιστημίου του Πίτσμπεργκ, που έκαναν τη σχετική παρουσίαση σε επιδημιολογικό συνέδριο της Αμερικανικής Καρδιολογικής Ένωσης, μελέτησαν επί ένα έτος 150 ανθρώπους (το 90% γυναίκες).

Χάρη σε μια ειδική εφαρμογή κινητού τηλεφώνου, οι επιστήμονες μπορούσαν να παρακολουθούν συνεχώς στη διάρκεια της μέρας τη διατροφική συμπεριφορά των συμμετεχόντων, οι οποίοι προσπαθούσαν καθημερινά να μειώσουν τις θερμίδες που κατανάλωναν. Οι συμμετέχοντες έδιναν αναφορά για το τι και πόσο έτρωγαν, πού και υπό ποιες συνθήκες το έτρωγαν, καθώς επίσης πώς ένιωθαν και κυρίως πόσο έντονος ήταν ο πειρασμός να φάνε.

Διαπιστώθηκε ότι ο μεγαλύτερος πειρασμός να φάει κανείς παραπάνω -και έτσι η δίαιτά του να πάει…περίπατο- είναι όταν βρίσκεται με παρέα σε ένα κοινωνικό περιβάλλον, όπως σε ένα εστιατόριο ή στο σπίτι κάποιου άλλου. Η πιθανότητα να «σπάσει» τότε τη δίαιτά του είναι 60% περίπου.

Ο πειρασμός είναι μικρότερος, όταν κανείς τρώει μόνος του (πιθανότητα παρασπονδίας σχεδόν 50%), στη δουλειά (40%) ή στο αυτοκίνητο (30%).

empty alt

Η άμυνα της κανέλας

Ένα ακόμη ευεργετικό αποτέλεσμα της κανέλας φέρνουν στο φως επιστήμονες από της Σχολής Μηχανικών του Πανεπιστημίου της Μελβούρνης.
empty alt

Μία 17χρονη φτιάχνει τέχνη από τον αφρό του latte!

Μέχρι τώρα ξέραμε ότι επιδέξιοι baristas μπορούν να κάνουν διάφορα σχέδια στον αφρό του καφέ, όπως καρδούλες, δεντράκια, κλπ.
empty alt

Ένα δαχτυλίδι φτιαγμένο από Campari

Το Campari, το γνωστό λικέρ με το έντονο κόκκινο χρώμα, μεταμορφώθηκε σε βρώσιμα «δαχτυλίδια κοκτέιλ», ιδανικά για όσες αγαπούν τα κοσμήματα και… το αλκοόλ.
empty alt

Αυτός είναι ο λόγος που ένα sandwich θα ταξιδέψει στο διάστημα

Ένα μικρό βήμα για το κοτόπουλο, ένα μεγάλο (ίσως) για την ανθρωπότητα! Αυτό τουλάχιστον θέλει να κάνει μία εταιρεία στις ΗΠΑ, η World View Enterprises Ltd, που θα στείλει στις 21 Ιουνίου ένα chicken sandwich της KFC στη στρατόσφαιρα, με τις ειδικές κάψουλες Stratollite! Όσο και αν […]
empty alt

Γίνε master of pasta από την άνεση της κουζίνας σου

Πώς θα σου φαινόταν να κάνεις μαθήματα μαγειρικής από την άνεση του σπιτιού σου και μάλιστα από τους ειδικούς των ζυμαρικών; Να εκπαιδευτείς πάνω σε αυθεντικά, ιταλικά πιάτα παρέα με έναν από τους πιο καταξιωμένους σεφ του είδους; H Barilla σου δίνει την ευκαιρία να εξελίξεις τις […]
empty alt

Αυτή η νέα γεύση παγωτού μάλλον θα συνόδευε τέλεια… μια σαλάτα με θαλασσινά

Με παγωτά που περιέχουν από ενεργό άνθρακα μέχρι τσάι matcha, οι εταιρείες παρασκευής παγωτού φαίνεται να συναγωνίζονται η μία την άλλη για το ποια θα φτιάξει την πιο ασυνήθιστη γεύση.
empty alt

Οι τάρτες που φτιάχνει μια Γερμανίδα είναι τόσο όμορφες, που κάποιος θα δίσταζε να τις φάει

Για τη Γερμανίδα εικαστικό, φωτογράφο και ζαχαροπλάστη Karin Pfeiff Boscheck, τα γλυκά δεν είναι απλώς νόστιμες δημιουργίες αλλά βρώσιμα έργα τέχνης.
empty alt

Κουνουπίδι: διαδέχεται το ρύζι και το αλεύρι;

Ένα πρώην μεγαλοστέλεχος του μάρκετινγκ, η Gail Becker, από τότε που απέκτησε δύο παιδιά με κοιλιοκάκη άρχισε να αναζητά τροφές χωρίς γλουτένη, προσπάθεια που την οδήγησε στην απόφαση να φτιάξει τη δική της ζύμη, αντικαθιστώντας το λευκό αλεύρι με κουνουπίδι.
Back To Top