Με το αβοκάντο να αποτελεί σίγουρα μια από τις πιο φωτογραφημένες λιχουδιές στο Instagram, ήταν μάλλον θέμα χρόνου να ανοίξει και το πρώτο εστιατόριο αφιερωμένο σε αυτό.

Με το αβοκάντο να αποτελεί σίγουρα μια από τις πιο φωτογραφημένες λιχουδιές στο Instagram, ήταν μάλλον θέμα χρόνου να ανοίξει και το πρώτο εστιατόριο αφιερωμένο σε αυτό.

Το Avocaderia, όπως ονομάζεται όχι αναπάντεχα, εγκαινιάστηκε πριν από λίγους μήνες στο Μπρούκλιν, αλλά -τονίζουν οι ιδιοκτήτες του- σκοπός δεν είναι να ακολουθήσει τυφλά τις νέες τάσεις αλλά να λειτουργήσει ως ένα διαχρονικό στέκι που προσφέρει απλές και υγιεινές λύσεις για φαγητό.

Η ιδέα ήταν του συνιδρυτή του, Francesco Brachetti, ενός Ιταλού που, την περίοδο που έζησε στο Μεξικό, εντυπωσιάστηκε από τη γεύση και τα υγιεινά οφέλη του συγκεκριμένου φρούτου. Μαζί με άλλους δύο συνεργάτες του λοιπόν, αποφάσισαν να ανοίξουν ένα εστιατόριο που χρησιμοποιεί αποκλειστικά αβοκάντο βιολογικής γεωργίας και προϊόντα του λεγόμενου ηθικού εμπορίου, από την περιοχή Michoacan του Μεξικού.

Ανάμεσα στις προτάσεις του μενού; Το περίφημο avocado toast σε πολλές παραλλαγές, σάλτσες γκουακαμόλε και σαλάτες στις οποίες περιλαμβάνεται και η «δική» μας χωριάτικη αρκετά πειραγμένη, με λιαστές ντομάτες και αβοκάντο σε κύβους.

empty alt

Αν οι ετικέτες του κρασιού έλεγαν την αλήθεια…

Αν το αλκοόλ μάς κάνει πιο ειλικρινείς (μερικές φορές αδυσώπητα ειλικρινείς), η αμερικανική εταιρεία Delicate Estates το έχει πιάσει το νόημα.
empty alt

Η χρυσή πίτσα «Τραμπ» που θα θρέψει εκατοντάδες άστεγους

Πίτσα πασπαλισμένη με νιφάδες χρυσού και προορίζεται για τους λάτρεις του Ντόναλντ Τραμπ αλλά και για όσους διαθέτουν μεγάλα πορτοφόλια… Η ορκωμοσία του νέου προέδρου των ΗΠΑ, ανήκουν πια στο παρελθόν, αλλά το φαγητό παραμένει πάντα στην πρώτη γραμμή.
empty alt

Ο Μάγειρας του Αιώνα

Αποχαιρετάμε τον Paul Bocuse, τον «μάγειρα του αιώνα» όπως τον χαρακτήρισε το 2011 ο οδηγός Gault et Millau, που πέθανε πριν λίγες ώρες σε ηλικία 91 ετών.
empty alt

Η Οξοποιία Ζαφειρόπουλος στην 5η Food Expo με νέα προϊόντα

Στην μεγαλύτερη και σημαντικότερη έκθεση Τροφίμων & Ποτών της Ν.Α. Ευρώπης παρουσίασε η Οξοποιία Ζαφειρόπουλος τα νέα προϊόντα Μουστάρδας και Έξτρα Παρθένου Ελαιόλαδου καθώς και τις νέες επαγγελματικές συσκευασίες της.
empty alt

Το S.Pellegrino και το Acqua Panna στηρίζουν την υψηλή γαστρονομία

Τα αγαπημένα fine dining νερά S.Pellegrino και Acqua Panna, η επιλογή των κορυφαίων εστιατορίων και σεφ διεθνώς, έδωσαν φέτος δυναμικό «παρών» σε δύο από τους πιο σημαντικούς θεσμούς της ελληνικής γαστρονομίας.
empty alt

Πώς μπορείς να κάνεις πρόταση γάμου με ένα αβοκάντο

Είναι γνωστό ότι το αβοκάντο γνωρίζει μεγάλες δόξες διεθνώς, αλλά πλέον η υπόθεση φαίνεται να… έχει ξεφεύγει. Γιατί η νέα τάση που κυκλοφορεί τις τελευταίες μέρες στο διαδίκτυο είναι να κάνεις πρόταση γάμου με ένα αβοκάντο! Όχι, δεν πρόκειται για φάρσα: ο ερωτευμένος, αφού κόψει στα δύο το...
empty alt

Ζεμύθεια 2018: οι βουκολικοί αθλητικοί αγώνες από τη Ζεμύθα ΗΠΕΙΡΟΣ

Όταν ένα τυροκομικό προϊόν τόσο μοναδικό όσο η Ζεμύθα ΗΠΕΙΡΟΣ βγαίνει στο προσκήνιο, δεν θα μπορούσε παρά να «βγει» με έναν μοναδικό τρόπο.
empty alt

Γίνε κι εσύ Master of Dinner με την Barilla, τον Πάνου Ιωαννίδη & την ομάδα του!

Τι είναι αυτό που κάνει ένα δείπνο μοναδικό; Σίγουρα τα εντυπωσιακά και νόστιμα πιάτα αλλά είναι αυτό αρκετό; Ποιο είναι το κατάλληλο κρασί για το μενού; Πως θα ετοιμάσεις την κατάλληλη ατμόσφαιρα για την περίσταση; Εάν έχεις όλες αυτές τις απορίες, τώρα η Barilla είναι εδώ για […]
Back To Top