Με το αβοκάντο να αποτελεί σίγουρα μια από τις πιο φωτογραφημένες λιχουδιές στο Instagram, ήταν μάλλον θέμα χρόνου να ανοίξει και το πρώτο εστιατόριο αφιερωμένο σε αυτό.

Με το αβοκάντο να αποτελεί σίγουρα μια από τις πιο φωτογραφημένες λιχουδιές στο Instagram, ήταν μάλλον θέμα χρόνου να ανοίξει και το πρώτο εστιατόριο αφιερωμένο σε αυτό.

Το Avocaderia, όπως ονομάζεται όχι αναπάντεχα, εγκαινιάστηκε πριν από λίγους μήνες στο Μπρούκλιν, αλλά -τονίζουν οι ιδιοκτήτες του- σκοπός δεν είναι να ακολουθήσει τυφλά τις νέες τάσεις αλλά να λειτουργήσει ως ένα διαχρονικό στέκι που προσφέρει απλές και υγιεινές λύσεις για φαγητό.

Η ιδέα ήταν του συνιδρυτή του, Francesco Brachetti, ενός Ιταλού που, την περίοδο που έζησε στο Μεξικό, εντυπωσιάστηκε από τη γεύση και τα υγιεινά οφέλη του συγκεκριμένου φρούτου. Μαζί με άλλους δύο συνεργάτες του λοιπόν, αποφάσισαν να ανοίξουν ένα εστιατόριο που χρησιμοποιεί αποκλειστικά αβοκάντο βιολογικής γεωργίας και προϊόντα του λεγόμενου ηθικού εμπορίου, από την περιοχή Michoacan του Μεξικού.

Ανάμεσα στις προτάσεις του μενού; Το περίφημο avocado toast σε πολλές παραλλαγές, σάλτσες γκουακαμόλε και σαλάτες στις οποίες περιλαμβάνεται και η «δική» μας χωριάτικη αρκετά πειραγμένη, με λιαστές ντομάτες και αβοκάντο σε κύβους.

empty alt

Αυτό το κρασί λατρεύουν οι Μιλένιαλς

Εύκολο στους συνδυασμούς, οικονομικό και εύγευστο, το ροζέ κρασί, υποτιμημένο μέχρι πρότινος, έχει αρχίσει να κερδίζει την προτίμηση της γενιάς των Μιλένιαλς.
empty alt

27-28 Μαΐου: Αυτό το Σαββατοκύριακο θα είναι γεμάτο κρασί!

Άκρως οινικό θα είναι αυτό το Σαββατοκύριακο, καθώς τα οινοποιεία της Ελλάδας συμμετέχουν στην καμπάνια του Ευρωπαϊκού Δικτύου Πόλεων του Κρασιού «Ανοιχτές Πόρτες 2017».
empty alt

Ο τούρκος… χασάπης που έγινε viral!

Συμπεριφέρεται στο κρέας με τρυφερότητα και ιδιαίτερη φροντίδα… Και όταν έρχεται η ώρα να το αλατίσει, τότε η στιγμή γίνεται viral! Ο άντρας που κατάφερε να εισβάλει στα social media το 2017 και να τα αναστατώσει ονομάζεται Nusret Gökçe και είναι Τούρκος κρεοπώλης και σεφ.
empty alt

Στην Αυστραλία, πίνουν καφέ… από μπρόκολο

Τελευταία κάνουν την εμφάνισή τους όλο και περισσότερα ροφήματα «καφέ» που μόνο καφέ δεν περιέχουν – για παράδειγμα φτιάχνονται από σκόνες φρούτων και λαχανικών όπως από αβοκάντο ή καρότο.
empty alt

Γνώρισε την ιταλική γαστρονομία σε ένα μεγάλο φεστιβάλ στην Τεχνόπολη

Μια πρωτότυπη διοργάνωση φιλοξενεί η Τεχνόπολη στο Γκάζι από τις 13 έως τις 16/4: στο «Φεστιβάλ των δύο πολιτισμών: Ελλάδα-Ιταλία», οι κουλτούρες των δύο γειτονικών χωρών συνομιλούν μέσα από ένα πλήθος δράσεων για τη μουσική, το θέατρο, το χορό, τον κινηματογράφο, τη ζωγραφική, τη γλώσσα, τη μόδα...
empty alt

Ένα καινούριο τυρί έχει άρωμα Prosecco

Αν συνηθίζεις να συνοδεύεις το κρασί με ένα πλατό τυριών, τώρα υπάρχει ένα προϊόν που συνδυάζει και τα δύο: το βρετανικό τυρί Wensleydale με άρωμα Prosecco, το οποίο επιπλέον έχει ένα εντυπωσιακό ροζ χρώμα που οφείλει στις νότες ράσμπερι με τις οποίες έχει εμπλουτιστεί.
empty alt

ΑΒ Βασιλόπουλος: 80 χρόνια και του πουλιού το γάλα

Η ΑΒ Βασιλόπουλος, 80 χρόνια τώρα, αναζητά με μεράκι τα πιο εκλεκτά προϊόντα από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο και μοιράζεται με όλους όσοι την εμπιστεύονται καθημερινά, την ίδια αγάπη για ποιότητα, ποικιλία και ανώτερη γεύση.
empty alt

Τα ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ ΑΥΓΑ με νέα ταυτότητα!

Τα Ηπειρώτικα Αυγά, της Πτηνοτροφικής Ιωαννίνων Α.Ε., που για περισσότερα από 50 χρόνια προσφέρουν σε κάθε ελληνικό νοικοκυριό φρέσκα αυγά από κότες ταϊσμένες με αγνές πρώτες ύλες, μας συστήνονται ξανά με νέο λογότυπο και νέο tagline καθώς και νέες συσκευασίες δίνοντας έμφαση στον τόπο προέλευσης...
Back To Top