Μέτρια   Μερίδες : 4   05.00-10.00  

Affocato ciocolato ή ο θρίαμβος της σοκολάτας και της γευστικής απόλαυσης.

Υλικά:

½ λίτρο παγωτό σοκολάτα

200 γρ. κρέμα γάλακτος (πάρα πολύ παγωμένη, έχουμε βάλει λίγο στην κατάψυξη)

50 γρ. γάλα πλήρες (πάρα πολύ παγωμένο, έχουμε βάλει λίγο στην κατάψυξη)

1 κ.σ. ζάχαρη άχνη

1 κ.σ. τρούφα σοκολάτα

Για την κρέμα σοκολάτα

120 γρ. κουβερτούρα

1 κ.σ. ζάχαρη άχνη

300 γρ. γάλα

Οδηγίες:

Παίρνουμε 4 ποτήρια μεγάλα και τα βάζουμε στην κατάψυξη να παγώσουν. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε ένα κατσαρολάκι σε μπεν μαρί μαζί με τη ζάχαρη και το γάλα. Όταν ομογενοποιηθεί το μείγμα, βγάζουμε από το μπεν μαρί και κρατάμε τη σοκολάτα χλιαρή. Χτυπάμε ύστερα την κρέμα γάλακτος μαζί με τη ζάχαρη άχνη και το γάλα μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Βγάζουμε τα ποτήρια από την κατάψυξη και μοιράζουμε σε αυτά το παγωτό σοκολάτα. Ρίχνουμε από πάνω τη χλιαρή σοκολάτα, ύστερα τη χτυπημένη κρέμα γάλακτος και γαρνίρουμε στο τέλος με λίγη τρούφα σοκολάτα.

empty alt

Κεφτεδάκια από άσπρο ψάρι

Το ψάρι μεταμορφώνεται σε ένα ακόμη εύγεστο και λαχταριστό έδεσμα.
empty alt

Σολομός με σάλτσα από βασιλικό και μέλι

Μια φίνα και ιδιαίτερη πρόταση για το αγαπημένο ψάρι.
empty alt

Pasta με pesto vegan

Ένα εύκολο και γρήγορο pesto για να συνοδεύσετε τα ζυμαρικά σας.
empty alt

Κουνέλι με μπύρα

Το κουνέλι μεθάει με μπύρα, θυμάρι και βασιλικό. 
empty alt

Γεμιστές ντομάτες με κινόα

Μία εναλλακτική πρόταση για γεμιστές ντομάτες.
empty alt

Σαλάτα με φασόλια και στήθος καπνιστής πάπιας

Μια σαλάτα με τον απρόσμενο συνδυασμό φασολιών και πάπιας.
empty alt

Κεφτεδάκια από ξιφία

Πρωτότυπα κεφτεδάκια.
empty alt

Ζυμαρικά με την "μαγεία" της μαύρης τρούφας και την πλούσια γεύσης της παρμεζάνας.

Ζυμαρικά με την "μαγεία" της μαύρης τρούφας και την πλούσια γεύσης της παρμεζάνας.
Back To Top