Μέτρια   Μερίδες : 6   12.31-15.00  

Μεσογειακό πιάτο με υπέροχη γεύση από το συνδυασμό της μελιτζάνας και της μοτσαρέλας. 

Υλικά:

½ κιλό Λαζάνια

5 μελιτζάνες

5 μπάλες μοτσαρέλα κομμένη σε φέτες

2 κουτιά τομάτα κον κασέ

2 κ.σ. πελτέ ντομάτας

3 σκελίδες σκόρδο

1 κ.γ. ζάχαρη

½ κ.γ. πάπρικα καυτερή

½ φλιτζάνι βασιλικό ψιλοκομμένο

150 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Κόβουμε τις μελιτζάνες σε ροδέλες 1 εκ., τις αλατίζουμε, τις λαδώνουμε και τις τοποθετούμε σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου. Σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο τσιγαρίζουμε το σκόρδο ίσα για να πάρει γεύση και ύστερα το αφαιρούμε. Ρίχνουμε μέσα την ντομάτα, τον πελτέ, τη ζάχαρη, 1 κουταλιά αλάτι, την πάπρικα, λίγο πιπέρι και ένα ποτήρι νερό και αφήνουμε να βράσει σε σιγανή φωτιά για 20 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το βασιλικό και αποσύρουμε από τη φωτιά. Σε ένα ταψί που έχουμε λαδώσει βάζουμε λίγη σάλτσα ντομάτας, στρώνουμε από πάνω τα λαζάνια ομοιόμορφα, τις μελιτζάνες και τη μοτσαρέλα και επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσουν τα υλικά και να γίνουν 3-4 στρώσεις. Τελειώνουμε με σάλτσα, πασπαλίζουμε με το τριμμένο κεφαλοτύρι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί και να κάνει μια ωραία χρυσή κρούστα. Μόλις βγάλουμε από το φούρνο, αφήνουμε να σταθεί και κόβουμε σε κομμάτια.

empty alt

Σουφλέ με σολομό

Για ένα γρήγορο γεύμα φτιάξτε αυτό το υπέροχο και διαφορετικό σουφλέ με σολομό.
empty alt

Γκουρμέ σουβλάκια

Η πιο φάνκι εκδοχή του παραδοσιακού ελληνικού εδέσματος.
empty alt

Κοτολέτες α λα μιλανέζε

Βάλτε τη νοστιμιά στο τραπέζι σας με τραγανές και παναρισμένες κοτολέτες.    
empty alt

Ριζότο με σαμπάνια και σολομό

Γεύση μεθυστική και ξεχωριστή σε ένα ριζότο που τολμά να συνδυάσει τη σαμπάνια με το σολομό.
empty alt

Σπαγγέτι με γαρίδες και pesto

Το pesto με γαρίδες δίνουν ενα πρωτότυπο συνδυασμό που συνοδεύει άψογα το σπαγγέτι σας.
empty alt

Μελωμένες τηγανίτες

Τρώγονται ζεστές και μελωμένες και κατά προτίμηση πρωί.
empty alt

Γαλοπούλα με πορτοκάλι

Αν σας αρέσει το άρωμα πορτοκαλιού στα φαγητά σας, ο συνδυασμός του με τη γαλοπούλα θα σας ενθουσιάσει. 
empty alt

Σαλάτα με πατάτα baby, κάπαρη και αντσούγιες (ζεστή)

Οι πατάτες παίρνουν το ρόλο της σαλάτας και μαγεύουν.
Back To Top