Μέτρια   Μερίδες : 6   12.31-15.00  

Μεσογειακό πιάτο με υπέροχη γεύση από το συνδυασμό της μελιτζάνας και της μοτσαρέλας. 

Υλικά:

½ κιλό Λαζάνια

5 μελιτζάνες

5 μπάλες μοτσαρέλα κομμένη σε φέτες

2 κουτιά τομάτα κον κασέ

2 κ.σ. πελτέ ντομάτας

3 σκελίδες σκόρδο

1 κ.γ. ζάχαρη

½ κ.γ. πάπρικα καυτερή

½ φλιτζάνι βασιλικό ψιλοκομμένο

150 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Κόβουμε τις μελιτζάνες σε ροδέλες 1 εκ., τις αλατίζουμε, τις λαδώνουμε και τις τοποθετούμε σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου. Σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο τσιγαρίζουμε το σκόρδο ίσα για να πάρει γεύση και ύστερα το αφαιρούμε. Ρίχνουμε μέσα την ντομάτα, τον πελτέ, τη ζάχαρη, 1 κουταλιά αλάτι, την πάπρικα, λίγο πιπέρι και ένα ποτήρι νερό και αφήνουμε να βράσει σε σιγανή φωτιά για 20 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το βασιλικό και αποσύρουμε από τη φωτιά. Σε ένα ταψί που έχουμε λαδώσει βάζουμε λίγη σάλτσα ντομάτας, στρώνουμε από πάνω τα λαζάνια ομοιόμορφα, τις μελιτζάνες και τη μοτσαρέλα και επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσουν τα υλικά και να γίνουν 3-4 στρώσεις. Τελειώνουμε με σάλτσα, πασπαλίζουμε με το τριμμένο κεφαλοτύρι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί και να κάνει μια ωραία χρυσή κρούστα. Μόλις βγάλουμε από το φούρνο, αφήνουμε να σταθεί και κόβουμε σε κομμάτια.

empty alt

Λουκάνικα με μελιτζάνες

Ο πετυχημένος συνδυασμός κρέατος και λαχανικού σε αυτό το πιάτο
empty alt

Πασχαλινή πίτα με αυγά και αγκινάρες

Φανταστική παραδοσιακή ιταλική πίτα για τις ημέρες του Πάσχα με χειροποίητο τραγανό φύλλο. Μπορείτε να τη σερβίρετε και ζεστή και κρύα.
empty alt

Σπαράγγια mon amour

Ποτέ άλλοτε το σπαράγγι δεν ένιωσε τόσο οικεία σε ένα πιάτο!
empty alt

Χοιρινό με κάστανα

Ιδανική και απολαυστική συνταγή για γιορτινά τραπέζια. 
empty alt

Ραγού κρέατος για μακαρόνια

Συνδυασμός χοιρινού και μοσχάρι με μακαρόνια σε γεύση που θα ξαφνιάσει.
empty alt

Σπανάκι με τυρί και μέλι

Σαλάτα με την γευστική αρμονία από το μέλι και το τυρί.
empty alt

Κροκέτα κοτόπουλο

Η διαφορετική γεύση του κοτόπουλου αναδυκνύεται με αυτή τη συνταγή
empty alt

Μοσχαράκι γάλακτος με κρέμα από μπρόκολο

Συνδυάζει τα θρεπτικά στοιχεία του μπρόκολο με την υπέροχη γεύση του κρέατος. 

Back To Top