Μέτρια   Μερίδες : 4   12.31-15.00  

Ένα ιδιαίτερο φαγητό που θα σας εντυπωσιάσει.

Υλικά:

  • 240 γρ. κους κους από καλαμπόκι προβρασμένο
  • 400 γρ. μύδια
  • 1 πιπεριά κόκκινη κομμένη τετραγωνάκια
  • 1 πιπεριά κίτρινη κομμένη τετραγωνάκια
  • 200 γρ. φασολάκια
  • 1 εσαλότ
  • 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
  • 1 κ.σ. μαϊντανό τριμμένο
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Οδηγίες:

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι τσιγαρίζουμε με λίγο ελαιόλαδο τις πιπεριές μέχρι να μαλακώσουν. Βράζουμε τα φασολάκια al dente και σε ένα άλλο τηγάνι ανοίγουμε τα μύδια μαζί με το σκόρδο και το ελαιόλαδο. Βράζουμε το κους κους σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και αντί για νερό προσθέτουμε το νερό από τα μύδια. Ζεσταίνουμε το κους κους σε μία κατσαρόλα και προσθέτουμε μέσα τις πιπεριές, τα φασολάκια, το εσαλότ, το μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί και πριν σερβίρουμε βάζουμε από πάνω τα μύδια που έχουμε κρατήσει ζεστά.

 

empty alt

Zabaione

Αυτό το γλυκό το δημιούργησαν οι ιταλοί αλλά πέρασε και στην γαλλική κουζίνα ως ζαμπαγιόν.
empty alt

Μπισκότα από μαύρη ζάχαρη

Συνδυάστε τα αγνά υλικά, με την τραγανή απόλαυτη των μπισκοτιών.
empty alt

Κεφτεδάκια με τόνο και κολοκύθια

Τα νόστιμα κεφτεδάκια δε γίνονται μόνο με κρέας... Δοκιμάστε τα με τόνο και κολοκύθι, πραγματική απόλαυση!
empty alt

Σαλάτα με αχλάδι και μήλο

Τα φρούτα μπαίνουν στο τραπέζι για να δώσουν γεύση στη σαλάτα σας.
empty alt

Κεφτεδάκια με βρώμη

Η βρώμη δεν είναι μόνο για πρωινό.
empty alt

Pasta Frolla

Κλασικό ιταλικό γλυκό τέλειο για πρωινό ή απογευματινό καφέ.
empty alt

Μακαρονάδα με σάλτσα και καλαμάρια

Μια διαφορετική μακαρονάδα με την συνδρομή των καλαμαριών
empty alt

Semifredo καφέ

Ενα λεπτό και τραγανό επιδόρπιο (semifredo στα ιταλικά σημαίνει μισοπαγωμένο) εύκολο στην προετοιμασία του.

Back To Top