Μέτρια   Μερίδες : 4   05.00-10.00  

Πούδρα αμυγδάλου, μαζί με στρούντελ και χόρτα, ένας αναπάντεχος συνδυασμός. 

Υλικά:

280 γρ. πούδρα αμυγδάλου

2 αυγά

1 πρέζα αλάτι

Για τη γέμιση:

800 γρ. πράσινα χόρτα

400 γρ. ξινομυζήθρα

2 φρέσκα κρεμμυδάκια λεπτοκομμένα

½ ματσάκι άνηθο

1 πράσα

Αλάτι

Πιπέρι

Ελαιόλαδο

Οδηγίες:

Ανακατεύουμε την πούδρα αμυγδάλου μαζί με τα αυγά και το αλάτι και κάνουμε ένα μείγμα. Το αφήνουμε να ξεκουραστεί, ύστερα το βάζουμε ανάμεσα από λαδόκολλα ώστε να μπορέσουμε να το ανοίξουμε και το πατάμε με ένα πλάστη ανοίγοντας ένα μεγάλο τετράγωνο. Σε ένα βαθύ τηγάνι τσιγαρίζουμε το ελαιόλαδο μαζί με την πράσα και το κρεμμυδάκι. Σοτάρουμε και τα υπόλοιπα λαχανικά και ελέγχουμε από αλάτι και πιπέρι. Τέλος προσθέτουμε το άνηθο και ανακατεύουμε. Επάνω στην κρούστα βάζουμε τη γέμιση από μια μεριά και το τυρί σε κομμάτια και διπλώνουμε όπως ένα στρούντελ. Κλείνουμε πολύ καλά τις άκρες ψήνουμε στους 190 βαθμούς για 45 λεπτά.

empty alt

Βελουτέ από αρακά

Τέλεια σούπα από αρακά, τρώγεται ζεστή και κρύα.
empty alt

Mattonella (τουβλάκι) από σοκολάτα

Σοκολάτα και φουντούκι συμμαχούν για να κατακτήσουν τον ουρανίσκο σας.
empty alt

Σαλάτα με κάστανα, τυρί (Ελληνικό) και μανιτάρια

Τα δώρα της χειμωνιάτικης φύσης σε ένα πιάτο.
empty alt

Χρωματιστά ζελεδάκια φρούτων

Αυτά τα ζελεδάκια θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους!
empty alt

Μους με σοκολάτα από στέβια

Αντί για ζάχαρη, βάλτε στη μους σοκολάτα στέβια.
empty alt

Κεφτεδάκια από ξιφία

Πρωτότυπα κεφτεδάκια.
empty alt

Μοσχάρι γιαχνί

Ελληνικό, σπιτικό φαγητό ιδανικό για οικογενειακά τραπέζια.
empty alt

Γαριδοπίλαφο

Οι γαρίδες μαζί με το κάρυ και το ρύζι συνδυάζονται μοναδικά.
Back To Top