Μέτρια   Μερίδες : 4   05.00-10.00  

Πούδρα αμυγδάλου, μαζί με στρούντελ και χόρτα, ένας αναπάντεχος συνδυασμός. 

Υλικά:

280 γρ. πούδρα αμυγδάλου

2 αυγά

1 πρέζα αλάτι

Για τη γέμιση:

800 γρ. πράσινα χόρτα

400 γρ. ξινομυζήθρα

2 φρέσκα κρεμμυδάκια λεπτοκομμένα

½ ματσάκι άνηθο

1 πράσα

Αλάτι

Πιπέρι

Ελαιόλαδο

Οδηγίες:

Ανακατεύουμε την πούδρα αμυγδάλου μαζί με τα αυγά και το αλάτι και κάνουμε ένα μείγμα. Το αφήνουμε να ξεκουραστεί, ύστερα το βάζουμε ανάμεσα από λαδόκολλα ώστε να μπορέσουμε να το ανοίξουμε και το πατάμε με ένα πλάστη ανοίγοντας ένα μεγάλο τετράγωνο. Σε ένα βαθύ τηγάνι τσιγαρίζουμε το ελαιόλαδο μαζί με την πράσα και το κρεμμυδάκι. Σοτάρουμε και τα υπόλοιπα λαχανικά και ελέγχουμε από αλάτι και πιπέρι. Τέλος προσθέτουμε το άνηθο και ανακατεύουμε. Επάνω στην κρούστα βάζουμε τη γέμιση από μια μεριά και το τυρί σε κομμάτια και διπλώνουμε όπως ένα στρούντελ. Κλείνουμε πολύ καλά τις άκρες ψήνουμε στους 190 βαθμούς για 45 λεπτά.

empty alt

Φιλέτο ψαριού με σάλτσα από ελιές

Η μαγεία της μαγειρικής βρίσκεται στο «πάντρεμα» ετερόκλιτων υλικών. 
empty alt

Σαλάτα με όσπρια, μελιτζάνα και μπέικον

Τα όσπρια σε μια εναλλακτική εκδοχή γίνονται πιο ελκυστικά.
empty alt

Pasta με 4 τυριά

Η πλούσια γεύση των τυριών σε ένα ξεχωριστό συνδυασμό.
empty alt

Σάλτσα κέτσαπ

Καιρός να φτιάξετε τη δική σας σπιτική κέτσαπ!
empty alt

Ρολό σε κρούστα από καλαμπόκι

Ιδιαίτερη συνταγή για ρολό κιμά, συνδυάζεται άψογα με τα φλέικς καλαμποκιού.
empty alt

Σπαγγέτι με γαρίδες και pesto

Το pesto με γαρίδες δίνουν ενα πρωτότυπο συνδυασμό που συνοδεύει άψογα το σπαγγέτι σας.
empty alt

Αγκινάρες γιαχνί

Υγιεινό και απολαυστικό πιάτο που δίνει χρώμα και πλούσια γεύση στο τραπέζι.
empty alt

Βελουτέ από αρακά

Τέλεια σούπα από αρακά, τρώγεται ζεστή και κρύα.
Back To Top