Μέτρια   Μερίδες : 4   05.00-10.00  

Πούδρα αμυγδάλου, μαζί με στρούντελ και χόρτα, ένας αναπάντεχος συνδυασμός. 

Υλικά:

280 γρ. πούδρα αμυγδάλου

2 αυγά

1 πρέζα αλάτι

Για τη γέμιση:

800 γρ. πράσινα χόρτα

400 γρ. ξινομυζήθρα

2 φρέσκα κρεμμυδάκια λεπτοκομμένα

½ ματσάκι άνηθο

1 πράσα

Αλάτι

Πιπέρι

Ελαιόλαδο

Οδηγίες:

Ανακατεύουμε την πούδρα αμυγδάλου μαζί με τα αυγά και το αλάτι και κάνουμε ένα μείγμα. Το αφήνουμε να ξεκουραστεί, ύστερα το βάζουμε ανάμεσα από λαδόκολλα ώστε να μπορέσουμε να το ανοίξουμε και το πατάμε με ένα πλάστη ανοίγοντας ένα μεγάλο τετράγωνο. Σε ένα βαθύ τηγάνι τσιγαρίζουμε το ελαιόλαδο μαζί με την πράσα και το κρεμμυδάκι. Σοτάρουμε και τα υπόλοιπα λαχανικά και ελέγχουμε από αλάτι και πιπέρι. Τέλος προσθέτουμε το άνηθο και ανακατεύουμε. Επάνω στην κρούστα βάζουμε τη γέμιση από μια μεριά και το τυρί σε κομμάτια και διπλώνουμε όπως ένα στρούντελ. Κλείνουμε πολύ καλά τις άκρες ψήνουμε στους 190 βαθμούς για 45 λεπτά.

empty alt

Βελουτέ από ρεβίθια με γαρίδες και πράσα

Μία πρωτότυπη σούπα που σίγουρα θα αγαπήσετε.
empty alt

Σάλτσα καυτερή

Ιδανική για εσάς που λατρεύετε τις πικάντικες γεύσεις.
empty alt

Carpaccio χταπόδι με μεσογειακές γεύσεις

Μεράκι και υπομονή απαιτεί η συνταγή αυτή αλλά προσφέρει μεγάλη ποσότητα και κυρίως γεύση.
empty alt

Βακαλάος κατσαρόλας (Από την χώρα των Βάσκων)

Απο΄τη χώρα των βάσκων στο πιάτο σας.
empty alt

Μπουκιές με αμύγδαλα και μαρμελάδα βερύκοκο

Μπαλίτσες από βερίκοκο για παιχνίδια γεύσης.
empty alt

Σολομός με σάλτσα από βασιλικό και μέλι

Μια φίνα και ιδιαίτερη πρόταση για το αγαπημένο ψάρι.
empty alt

Κοτόπουλο με μουστάρδα

Κοτόπουλο στο φούρνο με μουστάρδα, γιαούρτι και λοιπές νοστιμιές.
empty alt

Θρίαμβος της θάλασσας

Φρούτα της θάλασσας σε απόλυτη αρμονία, με τα πάντα αγαπημένα μακαρόνια.
Δεν υπάρχουν άρθρα για προβολή
Back To Top