Μέτρια   Μερίδες : 4   05.00-10.00  

Πούδρα αμυγδάλου, μαζί με στρούντελ και χόρτα, ένας αναπάντεχος συνδυασμός. 

Υλικά:

280 γρ. πούδρα αμυγδάλου

2 αυγά

1 πρέζα αλάτι

Για τη γέμιση:

800 γρ. πράσινα χόρτα

400 γρ. ξινομυζήθρα

2 φρέσκα κρεμμυδάκια λεπτοκομμένα

½ ματσάκι άνηθο

1 πράσα

Αλάτι

Πιπέρι

Ελαιόλαδο

Οδηγίες:

Ανακατεύουμε την πούδρα αμυγδάλου μαζί με τα αυγά και το αλάτι και κάνουμε ένα μείγμα. Το αφήνουμε να ξεκουραστεί, ύστερα το βάζουμε ανάμεσα από λαδόκολλα ώστε να μπορέσουμε να το ανοίξουμε και το πατάμε με ένα πλάστη ανοίγοντας ένα μεγάλο τετράγωνο. Σε ένα βαθύ τηγάνι τσιγαρίζουμε το ελαιόλαδο μαζί με την πράσα και το κρεμμυδάκι. Σοτάρουμε και τα υπόλοιπα λαχανικά και ελέγχουμε από αλάτι και πιπέρι. Τέλος προσθέτουμε το άνηθο και ανακατεύουμε. Επάνω στην κρούστα βάζουμε τη γέμιση από μια μεριά και το τυρί σε κομμάτια και διπλώνουμε όπως ένα στρούντελ. Κλείνουμε πολύ καλά τις άκρες ψήνουμε στους 190 βαθμούς για 45 λεπτά.

empty alt

Τζατζίκι

Για τους λάτρεις των παραδοσιακών και έντονων γεύσεων.
empty alt

Σπαγγέτι cacio pepe (τυρί και πιπέρι)

Η υπεροχή της γεύσης και της ευκολίας μόνο με τρια υλικά, έξυπνα συνδυασμένα.
empty alt

Ρύζι αρωματισμένο με μανιτάρια τσουκνίδα και ντομάτα

Εμπιστευτείτε την τσουκνίδα να πλαισιώσει άρτια τα μανιτάρια και το ρύζι.
empty alt

Πουρές από κουκιά

Ένα πιάτο με υψηλή διατροφική αξία.
empty alt

Ρύζι με σταφίδες

Συνοδεύστε τα κρεατικά σας με ένα εξαιρετικό στην εμφάνιση και στη γεύση ρύζι. 
empty alt

Μους με limoncello

Τι είναι κίτρινο, έχει ιδιαίτερη γεύση και γίνεται μους;
empty alt

Ερωτικές μπουκιές

Όταν το μέλι, το ανθόνερο και η καρυδόψυχα τυναντούν το σουσάμι.
empty alt

Πραλίνα φουντουκιού

Υπάρχει κάποιος που δε λατρεύει τη πραλίνα;

Back To Top