Μέτρια   Μερίδες : 4   12.31-15.00  

Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά πιάτα της Ισπανικής κουζίνας.

Υλικά:

  • 8 μπούτια κοτόπουλο
  • 1 σκόρδο ολόκληρο
  • 40 γρ. κορν φλάουρ
  • 1 κ.γ. πιπέρι καγιέν
  • 1 κλωνάρι δεντρολίβανο
  • 1 φύλλο δάφνη
  • 2 κλωνάρια θυμάρι
  • 40 γρ. λευκό κρασί
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Οδηγίες:

Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το πιπέρι, αλάτι και ανακατεύουμε καλά. Σε αυτό το μείγμα περνάμε τα μπούτια κοτόπουλο. Σε μία μεγάλη κατσαρόλα χωρίς να ξεφλουδίσουμε το σκόρδο, το χτυπάμε και το τσιγαρίζουμε με λίγο ελαιόλαδο ίσα να πάρει χρώμα. Βγάζουμε τα σκόρδα και τα κρατάμε στην άκρη. Μέσα στο αρωματισμένο ελαιόλαδο τσιγαρίζουμε το κοτόπουλο από όλες τις μεριές και το αρωματίζουμε με τη δάφνη, το θυμάρι και το δεντρολίβανο. Αφήνουμε να ροδοκοκκινίσει καλά και σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε ύστερα τα σκόρδα που είχαμε αφήσει στην άκρη και καπακώνουμε. Αν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο νερό και αφήνουμε να βράσει για μισή ώρα. Ελέγχουμε από αλάτι και πιπέρι και μόλις είναι έτοιμο το σερβίρουμε με τη σάλτσα του.

empty alt

Pancakes με τυρί

Πανεύκολα, νόστιμα και αφράτα pancakes.
empty alt

Σαλάτα αντσουγιάδα

Σε αυτή τη σαλάτα πρωταγωνιστεί η αντσούγια και μεταμορφώνει το πιάτο σε σαλάτα ή και ορεκτικό.
empty alt

Πιροσκί

Παραδοσιακά ποντιακά πιροσκί, τέλεια στη γεύση, φανταστικά στην εμφάνιση.
empty alt

Παρί - Μπρεστ (Paris - Brest)

Γαλλικό γλυκό που η ιστορία του ξεκινάει το 1910, φτιάχτηκε ύστερα από παραγγελία που δόθηκε από τους διοργανωτές του ποδηλατικού αγώνα Παρίσι – Βρέστη προς τιμή των αθλητών. 
empty alt

Ριζότο του ψαρά

Θαλασσινή αύρα σε ένα πιάτο που θα σας ανταμείψει με την γεύση του.
empty alt

Σαλάτα με σπανάκι και παντζάρια

Υπέροχη και ξεχωριστή σαλάτα σε γεύση αλλά και σε εμφάνιση
empty alt

Ριζότο alla milanese (κίτρινο)

Αυτό το ριζότο έχει ιδιαίτερη γεύση και μπορεί να γίνει το αγαπημένο σας.
empty alt

Μελιτζάνες με κουκουνάρι και σταφίδες

Ορεκτικό με την γεύση του συνδυασμού κουκουναριών και σταφίδας.
Back To Top