Μέτρια   Μερίδες : 4   12.31-15.00  

Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά πιάτα της Ισπανικής κουζίνας.

Υλικά:

  • 8 μπούτια κοτόπουλο
  • 1 σκόρδο ολόκληρο
  • 40 γρ. κορν φλάουρ
  • 1 κ.γ. πιπέρι καγιέν
  • 1 κλωνάρι δεντρολίβανο
  • 1 φύλλο δάφνη
  • 2 κλωνάρια θυμάρι
  • 40 γρ. λευκό κρασί
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Οδηγίες:

Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το πιπέρι, αλάτι και ανακατεύουμε καλά. Σε αυτό το μείγμα περνάμε τα μπούτια κοτόπουλο. Σε μία μεγάλη κατσαρόλα χωρίς να ξεφλουδίσουμε το σκόρδο, το χτυπάμε και το τσιγαρίζουμε με λίγο ελαιόλαδο ίσα να πάρει χρώμα. Βγάζουμε τα σκόρδα και τα κρατάμε στην άκρη. Μέσα στο αρωματισμένο ελαιόλαδο τσιγαρίζουμε το κοτόπουλο από όλες τις μεριές και το αρωματίζουμε με τη δάφνη, το θυμάρι και το δεντρολίβανο. Αφήνουμε να ροδοκοκκινίσει καλά και σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε ύστερα τα σκόρδα που είχαμε αφήσει στην άκρη και καπακώνουμε. Αν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο νερό και αφήνουμε να βράσει για μισή ώρα. Ελέγχουμε από αλάτι και πιπέρι και μόλις είναι έτοιμο το σερβίρουμε με τη σάλτσα του.

empty alt

Τούρτα με ανανά

Μέσα και έξω από την τούρτα, υπερτερεί ο ανανάς.
empty alt

Σαλάτα με φρούτα

Εντυπωσίασε στο γεύμα σου κλείνοντας με μία υπέροχη και ταυτόχρονα θρεπτική σαλάτα με φρούτα.
empty alt

Πικάντικες πατάτες με μπρόκολο

Οι πατάτες με το μπρόκολο, τα ρεβύθια και τα μπαχαρικά σε γευστική αποκάλυψη.
empty alt

Σαλάτα με κάστανα, τυρί (Ελληνικό) και μανιτάρια

Τα δώρα της χειμωνιάτικης φύσης σε ένα πιάτο.
empty alt

Σουφλέ με σολομό

Για ένα γρήγορο γεύμα φτιάξτε αυτό το υπέροχο και διαφορετικό σουφλέ με σολομό.
empty alt

Μελωμένες τηγανίτες

Τρώγονται ζεστές και μελωμένες και κατά προτίμηση πρωί.
empty alt

Τούρτα από μήλα με crumble από αμύγδαλο

Μπορεί κανείς να την ονομάσει και μηλόπιτα, ξεχωριστή συνταγή που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι!
empty alt

Σουβλάκια από σολομό

Σουβλάκια από σολομό μαριναρισμένα με σκόρδο και μουστάρδα. Ένα ιδιαίτερο ορεκτικό στο τραπέζι σας.
Back To Top