Μέτρια   Μερίδες : 4   12.31-15.00  

Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά πιάτα της Ισπανικής κουζίνας.

Υλικά:

  • 8 μπούτια κοτόπουλο
  • 1 σκόρδο ολόκληρο
  • 40 γρ. κορν φλάουρ
  • 1 κ.γ. πιπέρι καγιέν
  • 1 κλωνάρι δεντρολίβανο
  • 1 φύλλο δάφνη
  • 2 κλωνάρια θυμάρι
  • 40 γρ. λευκό κρασί
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Οδηγίες:

Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το πιπέρι, αλάτι και ανακατεύουμε καλά. Σε αυτό το μείγμα περνάμε τα μπούτια κοτόπουλο. Σε μία μεγάλη κατσαρόλα χωρίς να ξεφλουδίσουμε το σκόρδο, το χτυπάμε και το τσιγαρίζουμε με λίγο ελαιόλαδο ίσα να πάρει χρώμα. Βγάζουμε τα σκόρδα και τα κρατάμε στην άκρη. Μέσα στο αρωματισμένο ελαιόλαδο τσιγαρίζουμε το κοτόπουλο από όλες τις μεριές και το αρωματίζουμε με τη δάφνη, το θυμάρι και το δεντρολίβανο. Αφήνουμε να ροδοκοκκινίσει καλά και σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε ύστερα τα σκόρδα που είχαμε αφήσει στην άκρη και καπακώνουμε. Αν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο νερό και αφήνουμε να βράσει για μισή ώρα. Ελέγχουμε από αλάτι και πιπέρι και μόλις είναι έτοιμο το σερβίρουμε με τη σάλτσα του.

empty alt

Μυζήθρα σαγανάκι

Ενα διαφορετικό και εύκολο σαγανάκι που θας σας εκπλήξει με την γεύση του.
empty alt

Romantic Kiss

Ο ρομαντισμός περνάει από το κουταλάκι του γλυκού.
empty alt

Μεξικάνικη σαλάτα με nachos

Πλούσια και χορταστική σαλάτα με γεύση Μεξικού.
empty alt

Πουτίγκα με γάλα αμυγδάλου και passion fruits

Φρούτα του πάθους σε μια πουτίγκα με πολύ...πάθος και αληθινή γεύση.
empty alt

Κοτόσουπα με καλαμπόκι

Μία νόστιμη και πιο γκουρμέ εκδοχή για εκείνους που λατρεύουν τις σούπες.
empty alt

Φριτέλες του καρναβαλιού

Η λιχουδιά που έχει την τιμητική της στο καρναβάλι της Βενετίας αλλά παίρνει θέση στις κουζίνες του κόσμου.
empty alt

Κοτόπιτα

Ενα ωραίο και γευστικό πιάτο για όλες τις ώρες.
empty alt

Τζατζίκι

Για τους λάτρεις των παραδοσιακών και έντονων γεύσεων.
Back To Top