Μέτρια   Μερίδες : 3   15.01-18.30  

Τα λαχανικά με το ψάρι δίνουν την σπιρτάδα σε αυτό το πιάτο ζυμαρικών.

Υλικά:

350 γρ. Barilla Orecchiette

400 γρ. μπρόκολο

4 αντσούγιες ξαρμυρισμένες

2 σκελίδες σκόρδο λεπτοκομμένο

120 γρ. ελαιόλαδο

1 πεπεροντσίνο

Ελαιόλαδο όσο χρειάζεται

Αλάτι

Οδηγίες:

Πλένουμε το μπρόκολο και το κόβουμε μικρά κομμάτια. Σε μία μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε τα μακαρόνια και μετά από 10 λεπτά ρίχνουμε το μπρόκολο ώστε να βράσουν μαζί μέχρι το τέλος. Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το σκόρδο, τις αντσούγιες και το πεπεροντσίνο. Τσιγαρίζουμε μέχρι να λιώσουν οι αντσούγιες και προσθέτουμε αλάτι όσο χρειάζεται. Όταν είναι έτοιμα τα μακαρόνια τα ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι με τις αντσούγιες. Σοτάρουμε και προσθέτουμε λίγο από το νερό που έχουν βράσει τα μακαρόνια με το μπρόκολο. Ανακατεύουμε μέχρι να δέσουν όλα μαζί. Αν θέλουμε, προσθέτουμε λίγη τριμμένη παρμεζάνα.

 

empty alt

Χειμωνιάτικη καπονάτα

Χειμωνιάτικη σαλάτα που ευωδιάζει και χορταίνει.
empty alt

Σάλτσα Νάπολι

Η σάλτσα Νάπολη γίνεται γρήγορα, είναι απλή και μπορεί να συνοδεύσει το ζυμαρικό που σας αρέσει.
empty alt

Φοκάτσια

Το ιταλικό ψωμί με θαυμαστές σε όλο τον κόσμο.
empty alt

Κεφτεδάκια από άσπρο ψάρι

Το ψάρι μεταμορφώνεται σε ένα ακόμη εύγεστο και λαχταριστό έδεσμα.
empty alt

Ριζότο με αχλάδια και gorgonzola

Ριζότο συνδυασμένο με αχλάδι προσφέρει ένα διαφορετιό πιάτο στο τραπέζι, με ξεχωριστή γεύση.
empty alt

Ρολό από κιμά αρωματισμένο με πορτοκάλι

Το ρολό από κιμά είναι και θα είναι πάντα ιδανική πρόταση για φαγητό στο σπίτι με φίλους.
empty alt

Ρέβες με σπανάκι και ντομάτες

Αυτές οι σαρκώδεις ρίζες μπορούν να κάνουν την έκπληξη στο τραπέζι.
empty alt

Πιπερονάτα

Άλλη μια επιλογή για να απολάσετε τις αγαπημένες πιπεριές με πλούσια γεύση.
Back To Top