Μέτρια   Μερίδες : 4   10.01-12.30  

Λαχταριστά pancakes για όλες τις ώρες της ημέρας.

Υλικά:

  • 150 γρ. ρυζάλευρο
  • 70 γρ. κορν φλάουρ
  • 40 γρ. βούτυρο
  • 20 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 400 γρ. γάλα πλήρες
  • 2 κ.γ. μπέκιν πάουντερ gluten free
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι

Για τη γαρνιτούρα

  • 200 γρ. φρούτα του δάσους
  • 80 γρ. τυρί mascarpone
  • 80 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 4 κ.σ. maple syrop
  • 1 κ.γ. ζάχαρη άχνη

Οδηγίες:

Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το ρυζάλευρο μαζί με το κορν φλάουρ και το μπέκιν πάουντερ. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το αλάτι και ανακατεύουμε. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε τα αυγά μαζί με το γάλα και το βούτυρο που έχουμε λιώσει σε μπεν μαρί. Δεν χτυπάμε παρά μόνο ανακατεύουμε για να μην πάρει αέρα το μείγμα μας. Ανακατεύουμε στη συνέχεια τα δύο μείγματα μαζί μέχρι να γίνει μία ωραία κρέμα και αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά να ξεκουραστεί. Σε ένα μπολ χτυπάμε το mascarpone με τη ζάχαρη άχνη και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος που έχουμε χτυπημένη και κάνουμε τα pancakes. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι τα ψήνουμε μέχρι να τελειώσει το μείγμα (γίνονται περίπου 12 pancakes). Απλώνουμε το μείγμα με την κρέμα στα pancakes και κάνουμε πύργο με το ένα πάνω στο άλλο (περίπου 3 στρώσεις). Γαρνίρουμε με φρούτα του δάσους και λίγο maple syrop.

empty alt

Σούπα με καρότα

Υπέροχη καροτόσουπα με λεπτή γεύση και πλούσια υφή.
empty alt

Carpaccio κρέας alla caprese

Εντυπωσιακό ορεκτικό που η γεύση του θα ανταμείψει την απαιτητική διαδικασία του.
empty alt

Pasta Frolla

Κλασικό ιταλικό γλυκό τέλειο για πρωινό ή απογευματινό καφέ.
empty alt

Παστίτσιο με κοτόπουλο

Ελαφρύ και αλλιώτικο παστίτσιο με κοτόπουλο.
empty alt

Spring rolls με γαρίδες και λαχανικά

Υγιεινά spring rolls στο φούρνο, αν θέλετε να μεταφερθείτε για λίγο στις παραδόσεις της Κινέζικης κουζίνας.
empty alt

Κεφτεδάκια από κολοκύθια

Νόστιμα κεφτεδάκια από κρέας και κολοκύθια γεμισμένα με τυρί gouda.
empty alt

Linguine με μανιτάρια porcini

Tagliolini με λίγα υλικά και ελάχιστο χρόνο προετοιμασίας για ένα φίνο πιάτο.
empty alt

Ορτύκια με μέλι

Ήρθε η ώρα να εκπλήξετε τον εαυτό σας με μια ιδιαίτερη συνταγή.
Back To Top