Μέτρια   Μερίδες : 4   12.31-15.00  

Τυλίξτε το χοιρινό φιλέτο σε σφολιάτα, ξεφύγετε λιγάκι από τα συνηθισμένα και το αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει.

Υλικά:

1 ψαρονέφρι 600 γρ.

150 γρ. λιαστή ντομάτα

1 φύλλο σφολιάτα

1 αυγό

1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 κλωναράκι δεντρολίβανο

1 κ.γ. θυμάρι

1 κ.σ. ρίγανη

400 γρ. φέτα

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Παίρνουμε το φιλέτο, το αλατοπιπερώνουμε και σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο το τσιγαρίζουμε από όλες τις μεριές. Το βγάζουμε, το αφήνουμε να κρυώσει και το πασπαλίζουμε με όλα τα μυρωδικά. Σε ένα ταψί φούρνου βάζουμε αντικολλητικό χαρτί και απλώνουμε επάνω τη σφολιάτα. Ρίχνουμε από πάνω τη φέτα τριμμένη, τη λιαστή ντομάτα λεπτοκομμένη και από πάνω απλώνουμε το φιλέτο. Κλείνουμε σε ρολό. Χτυπάμε το αυγό και με ένα πινέλο το περνάμε από πάνω και γύρω γύρω. Ψήνουμε στο φούρνο για 30-40 λεπτά περίπου. Βγάζουμε, αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε σε φέτες.

empty alt

Crostata με μαρμελάδα

Το παραδοσιακό επιδόρπιο της Ιταλίας με την αφράτη βουτυρένια βάση προσφέρει πολλούς συνδυασμούς παρουσίασης.
empty alt

Ριζότο alla parmezana

Αυτή η συνταγή είναι η βάση για όλα τα ριζότο.
empty alt

Κοτόπουλο γεμιστό στο φούρνο με πατάτες

Πιο κλασική γεύση από το κοτόπουλο με τις πατάτες, δεν υπάρχει!
empty alt

Carpaccio κρέατος

Απαιτεί χρόνο και καλή προετοιμασία αυτό το πιάτο, αλλά θα έχετε για πολύ καιρό στο ψυγείο σας μια διαφορετική πρόταση.
empty alt

Αρωματικό τυρόψωμο

Πεντανόστιμο τυρόψωμο με ξεχωριστό άρωμα ιδανικό για πρωινό και σνακ. 
empty alt

Πίτσα μαργαρίτα

Η πιο διάσημη πίτσα με τα πιο απλά υλικά και τους αναρίθμητους θαυμαστές.
empty alt

Γαρίδες με σκόρδο

Το δημοφιλές θαλασσινό στην πιο απλή αλλά γευστική εκδοχή του.
empty alt

Σαλάτα με πεπόνι και μοτσαρέλα

Η απόλυτη αρμονία τυριού, αλλαντικού και φρούτου σε μια σαλάτα.
Back To Top