Μέτρια   Μερίδες : 4   21.01-04.59  

Μια διαφορετική πρόταση του χταποδιού για ένα ξεχωριστό ορεκτικό που μπορεί να μετατραπεί σε κυρίως αν συνοδευτεί με ζυμαρικά.

Υλικά:

1 κιλό χταπόδι

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο

30 γρ. ελαιόλαδο

30 γρ. πελτέ

400 γρ. ντομάτα ψιλοκομμένη

1 κ. σούπας μέλι

1 πρέζα κρόκο Κοζάνης

1 φύλλο δάφνης

1 ποτήρι κόκκινο κρασί

Οδηγίες:

Πλένουμε καλά το χταπόδι, το κόβουμε σε μικρά κομμάτια και το βάζουμε με λίγο νερό σε μία κατσαρόλα μαζί με το φύλλο δάφνης. Αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 20 περίπου λεπτά έως ότου κοκκινίσει. Σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να σιγοβράσει για μία ακόμη ώρα ώστε να μαλακώσει. Σε μία άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε λίγο από το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι. Στη συνέχεια ρίχνουμε το σκόρδο και τον πελτέ και ύστερα την ψιλοκομμένη ντομάτα και το μέλι. Βράζουμε για περίπου 10 λεπτά ώστε να εξατμιστούν τα υγρά. Λίγο πριν τελειώσει το βράσιμο το χταπόδι, ρίχνουμε μέσα σε αυτό τη σάλτσα και αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί για 10 λεπτά ώσπου να μελώσει η σάλτσα. Μπορούμε να συνοδεύσουμε με μακαρόνια

empty alt

Πολπέτες

Είναι οι "προχωρημένες" τηγανητές πατάτες που κανέναν δεν αφήνουν ασυγκίνητο.
empty alt

Τσιπούρα al cartoccio

Ιταλική πινελιά για μια διαφορετική αλλα συναρπαστική γευστική εκδοχή της διάσημου ψαριού.
empty alt

Τηγανητά μήλα

Αυτό το επιδόρπιο βρίσκεται σε πολλές κουζίνες του κόσμου σε πολλές εκδοχές αφού αποτελεί παντα μια λαχταριστή λύση για γλυκό.
empty alt

Μπουκίτσες με κοτόπουλο και κάρυ

Ο ουρανίσκος και το έτερον ήμισι, θα το λατρέψουν!
empty alt

Λαζάνια με ραγού από αρνί

Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε μία μερίδα λαζάνια φτιαγμένα με πλούσιο ραγού από αρνί, λαχανικά και τυριά;
empty alt

Κανόλι με κρέμα σοκολάτας και φουντουκιών

Ένα επιδόρπιο με καταγωγή από τη Σικελία, το οποίο μπορούμε να φτιάξουμε και με άλλη γέμιση της αρεσκείας μας. 
empty alt

Λαζάνια με σπανάκι και τυρί

Μία εξαιρετική πρόταση για κυρίως γεύμα.
empty alt

Carpaccio χταπόδι με μεσογειακές γεύσεις

Μεράκι και υπομονή απαιτεί η συνταγή αυτή αλλά προσφέρει μεγάλη ποσότητα και κυρίως γεύση.
Back To Top