Μέτρια   Μερίδες : 4   15.01-18.30  

Τη μπύρα μη την πιείτε, βάλτε τη στο φαγητό για μια γεύση έκπληξη! 

Υλικά:

½ κιλό βοδινό κρέας κομμένο σε κυβάκια

2 κ.σ. αλεύρι που έχουμε ανακατέψει με μία πρέζα αλάτι και πιπέρι

Ελαιόλαδο

200 γρ. κρεμμύδια κοκκάρια

400 γρ. ζωμό βοδινό

375 γρ. μπύρα μαύρη

2 φύλλα δάφνη

1 κλωνάρι θυμάρι

850 γρ. φασόλια κόκκινα βρασμένα και σουρωμένα

200 γρ. μανιτάρια μικρά Champignon

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Αλευρώνουμε το κρέας και το τσιγαρίζουμε σε μία κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο από όλες τις μεριές. Βγάζουμε το κρέας ύστερα από την κατσαρόλα και το κρατάμε στην άκρη. Στην ίδια κατσαρόλα ρίχνουμε μέσα τα κρεμμύδια, τα τσιγαρίζουμε για 5 λεπτά και ρίχνουμε μέσα πάλι το κρέας. Τα αφήνουμε όλα μαζί να τσιγαριστούν για 5 λεπτά και ρίχνουμε ύστερα το ζωμό, τη μπύρα και όλα τα μυρωδικά. Μόλις ξεκινήσει να βράζει χαμηλώνουμε σε μέτρια θερμοκρασία και καπακώνουμε. Αφήνουμε να βράσει για 2 ώρες. Στη μιάμιση ώρα έχουμε προσθέσει τα φασόλια και τα μανιτάρια. Είναι έτοιμο μόλις πήξει.

empty alt

Σολομός με αμύγδαλα, ντοματίνια και μέντα

Η πιο απίθανη παρέα για έναν σολομό: αμύγδαλα, μέντα, τοματίνια και σχοινόπρασο.
empty alt

Χοιρινό στρογκανόφ με βότανα

Η κουζίνα και αργότερα ο ουρανίσκος πλημμυρίζουν με γεύσεις. 
empty alt

Ταρτάρ από ντομάτα και αβοκάντο

Ρίξτε στο μπολ όλα τα υλικά και αφήστε να σας παρασύρουν στην αμαρτία της γεύσης τους. 
empty alt

Ρολά από μοσχαράκι γάλακτος με μελιτζάνα

Τυλίξτε σε ρολά το κρέας και κλείστε μέσα τους μια ποικιλία μυρωδικών.
empty alt

Castellane με λουκάνικα

Το λουκάνικο σε συνδυασμό με τα μανιτάρια δημιουργούν μια διαφορετική γεύση.
empty alt

Pesto alla Siciliana

Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σε μπρουσκέτες, σάντουιτς, βάση για πίτσα και σε σαλάτες.
empty alt

Spring rolls με γαρίδες και λαχανικά

Υγιεινά spring rolls στο φούρνο, αν θέλετε να μεταφερθείτε για λίγο στις παραδόσεις της Κινέζικης κουζίνας.
empty alt

Πέννες Pulcinella

Πέννες με απλά υλικά αλλά έξυπνα συνδυασμένα μπορούν να ξαφνιάσουν τον ουρανίσκο σας.
Back To Top