Μέτρια   Μερίδες : 3   18.31-21.00  

Να τι συμβαίνει όταν ένα ριζότο συναντά γευστικούς ξηρούς καρπούς.

Υλικά:

300 γρ. ρύζι

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 ποτήρι λευκό κρασί

1 λίτρο ζωμό μοσχάρι

150 γρ. μετσοβόνε

150 γρ. βούτυρο (100γρ. στην αρχή και 50 γρ. για το δέσιμο στο τέλος)

30 γρ. φιστίκια αιγίνης καβουρδισμένα

30 γρ. καρύδια χοντροκομμένα

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Σε ένα φαρδύ τηγάνι, λιώνουμε το βούτυρο, ρίχνουμε το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε για 10 λεπτά μέχρι να γίνει διάφανο. Προσθέτουμε το ρύζι και τοστάρουμε για 5 – 8 λεπτά ώσπου να δέσει καλά με το βούτυρο και το κρεμμύδι. Σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε σε μέτρια φωτιά 1- 2 λεπτά να εξατμιστεί. Σε μία κατσαρόλα δίπλα, έχουμε το ζωμό να βράζει και ξεκινάμε να τον ρίχνουμε κουτάλα κουτάλα μέσα στο ρύζι, πάντα σε αρκετή φωτιά. Κάθε φορά που εξατμίζεται λίγο ο ζωμός επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία ανακατεύοντας συνέχεια. Λίγα λεπτά πριν τελειώσει το βράσιμο, ελέγχουμε τη γεύση για αλάτι και πιπέρι. Μετά από 20 λεπτά περίπου από τη στιγμή που προσθέτουμε το ρύζι, το ριζότο μας είναι έτοιμο. Αποσύρουμε από τη φωτιά και δένουμε με το υπόλοιπο βούτυρο και το μετσοβόνε ανακατεύοντας καλά να λιώσει. Το σκεπάζουμε για 2 -3 λεπτά να ξεκουραστεί και το σερβίρουμε ρίχνοντας από πάνω ανακατεμένα τα φιστίκια αιγίνης με τα καρύδια.

empty alt

Βελουτέ από κολοκυθάκια

Τηγανιτά, βραστά... τώρα και σούπα βελουτέ.
empty alt

Κεφτεδάκια από χοιρινό και μήλο

Ένας τολμηρός συνδυασμός που σας βγάζει γευστικά κερδισμένους.
empty alt

Πραλίνα φουντουκιού

Υπάρχει κάποιος που δε λατρεύει τη πραλίνα;
empty alt

Μιλφέιγ με κάστανα και μανιτάρια

Μανιτάρια και κάστανα μαζί με πυκνή μπεσαμέλ σε ένα τρομερό γευστικό συνδυασμό. 
empty alt

Σαλάτα μελιτζάνας

Μια διαφορετική πρόταση για το δημοφιλές λαχανικό που μπορεί να γίνει ένα ξεχωριστό ορεκτικό.
empty alt

Φακές με ντομάτα και μπούκοβο

Αυτές οι φακές μπορούν να γίνουν οι αγαπημένες σας.
empty alt

Ριζότο με παντζάρια και κρέμα από gorgonzola

Ενα ριζότο με έντονο χρωμα απο παντζάρι και πλούσιο γεύση από  gorgonzola.
empty alt

Πικάντικη σούπα με κολοκύθα

Ακαταμάχητη γεύση για τις κρύες μέρες του χειμώνα.
Back To Top