Μέτρια   Μερίδες : 3   18.31-21.00  

Να τι συμβαίνει όταν ένα ριζότο συναντά γευστικούς ξηρούς καρπούς.

Υλικά:

300 γρ. ρύζι

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 ποτήρι λευκό κρασί

1 λίτρο ζωμό μοσχάρι

150 γρ. μετσοβόνε

150 γρ. βούτυρο (100γρ. στην αρχή και 50 γρ. για το δέσιμο στο τέλος)

30 γρ. φιστίκια αιγίνης καβουρδισμένα

30 γρ. καρύδια χοντροκομμένα

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Σε ένα φαρδύ τηγάνι, λιώνουμε το βούτυρο, ρίχνουμε το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε για 10 λεπτά μέχρι να γίνει διάφανο. Προσθέτουμε το ρύζι και τοστάρουμε για 5 – 8 λεπτά ώσπου να δέσει καλά με το βούτυρο και το κρεμμύδι. Σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε σε μέτρια φωτιά 1- 2 λεπτά να εξατμιστεί. Σε μία κατσαρόλα δίπλα, έχουμε το ζωμό να βράζει και ξεκινάμε να τον ρίχνουμε κουτάλα κουτάλα μέσα στο ρύζι, πάντα σε αρκετή φωτιά. Κάθε φορά που εξατμίζεται λίγο ο ζωμός επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία ανακατεύοντας συνέχεια. Λίγα λεπτά πριν τελειώσει το βράσιμο, ελέγχουμε τη γεύση για αλάτι και πιπέρι. Μετά από 20 λεπτά περίπου από τη στιγμή που προσθέτουμε το ρύζι, το ριζότο μας είναι έτοιμο. Αποσύρουμε από τη φωτιά και δένουμε με το υπόλοιπο βούτυρο και το μετσοβόνε ανακατεύοντας καλά να λιώσει. Το σκεπάζουμε για 2 -3 λεπτά να ξεκουραστεί και το σερβίρουμε ρίχνοντας από πάνω ανακατεμένα τα φιστίκια αιγίνης με τα καρύδια.

empty alt

Τηγανητά μήλα

Αυτό το επιδόρπιο βρίσκεται σε πολλές κουζίνες του κόσμου σε πολλές εκδοχές αφού αποτελεί παντα μια λαχταριστή λύση για γλυκό.
empty alt

Σολομός με σάλτσα από βασιλικό και μέλι

Μια φίνα και ιδιαίτερη πρόταση για το αγαπημένο ψάρι.
empty alt

Γεμιστές ντομάτες με κάστανο ρύζι και λαχανικά

Μια διαφορετική προσέγγιση στα γεμιστά της μαμάς.
empty alt

Κοτόπουλο γεμιστό στο φούρνο

Ένα λαχταριστό πιάτο που θα σας ανοίξει την όρεξη!
empty alt

Λουκάνικα με κρασί και μήλα

Ξεχωριστός συνδυασμός μήλου και λουκάνικου
empty alt

Χοιρινό με ντομάτες και λουκάνικα

Γευστική πανδαισία με λεπτές ισορροπίες.
empty alt

Φιλέτο σε κρούστα

Αλλιώτικη πρόταση για να απολαύσετε το φιλέτο σας.
empty alt

Πέννες αλα αραμπιάτα

Νόστιμη και εύκολη συνταγή με ταπεινά υλικά αλλά ξεχωριστή γεύση.
Back To Top