Μέτρια   Μερίδες : 4   05.00-10.00  

Το πιάτο με το νόστιμο θαλασσινό σε μια ξεχωριστή εκδοχή.

Υλικά:

1 κιλό μικρές σουπιές φρέσκες ή κατεψυγμένες

3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

Ψωμί κομμένο σε φέτες

Φέτες λεμονιού

Αλεύρι για το τηγάνισμα

Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Καθαρίζουμε και πλένουμε τις σουπιές. Τις στραγγίζουμε καλά και τις σκουπίζουμε με χαρτοπετσέτα. Τις αλευρώνουμε και τις τινάζουμε καλά να φύγει το περιττό αλεύρι. Βάζουμε αρκετό ελαιόλαδο να κάψει και ρίχνουμε λίγες λίγες τις σουπιές να τηγανιστούν. Όταν είναι έτοιμες τις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τις τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε 3 κουταλιές ελαιόλαδο και ρίχνουμε το μαϊντανό και το σκόρδο να μαραθούν. Προσθέτουμε μερικές κουταλιές σούπας νερό, τις σουπιές, αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε τις σουπιές να ψηθούν σε χαμηλή φωτιά ώσπου να μαλακώσουν. Αν χρειαστεί προσθέτουμε κατά διαστήματα λίγο νερό. Σε μία τοστιέρα ψήνουμε τις φέτες ψωμιού, τις βάζουμε σε πιατέλα και τοποθετούμε επάνω τις σουπιές μαζί με τη σάλτσα τους. Γαρνίρουμε το φαγητό με φέτες λεμονιού.

empty alt

Τηγανιά κρασάτη

Η παραδοσιακή τηγανιά για τους μερακλήδες της γνήσιας γεύσης.
empty alt

Πιροσκί

Παραδοσιακά ποντιακά πιροσκί, τέλεια στη γεύση, φανταστικά στην εμφάνιση.
empty alt

Βελουτέ από ρεβίθια με γαρίδες και πράσα

Μία πρωτότυπη σούπα που σίγουρα θα αγαπήσετε.
empty alt

Γαρίδες καυτερές

Ότι καλύτερο έχει να μας δώσει η θάλασσα, ανακατεμένο με πεπεροτσίνο για έξτρα γεύση.
empty alt

Καλαμαράτα από θυμάρι με κρέμα από κουνουπίδι

Ανακατέψτε ποικίλες γεύσεις μαζί, όπως κουνουπίδι και σελινόριζα, μαζί με ζυμαρικά.
empty alt

Ρυζοκροκέτες

Συνοδεύστε το κρέας ή το κοτόπουλο με τραγανές ρυζοκροκέτες για ένα πλήρες και χορταστικό γεύμα. 
empty alt

Φωλιές στο φούρνο με γλώσσα και αγκινάρα

Η απογείωση ενός ταπεινού ψαριού με την σωστή συνταγή.
empty alt

Σαλάτα με σπανάκι και παντζάρια

Υπέροχη και ξεχωριστή σαλάτα σε γεύση αλλά και σε εμφάνιση

Back To Top