Μέτρια   Μερίδες : 4   05.00-10.00  

Το πιάτο με το νόστιμο θαλασσινό σε μια ξεχωριστή εκδοχή.

Υλικά:

1 κιλό μικρές σουπιές φρέσκες ή κατεψυγμένες

3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

Ψωμί κομμένο σε φέτες

Φέτες λεμονιού

Αλεύρι για το τηγάνισμα

Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Καθαρίζουμε και πλένουμε τις σουπιές. Τις στραγγίζουμε καλά και τις σκουπίζουμε με χαρτοπετσέτα. Τις αλευρώνουμε και τις τινάζουμε καλά να φύγει το περιττό αλεύρι. Βάζουμε αρκετό ελαιόλαδο να κάψει και ρίχνουμε λίγες λίγες τις σουπιές να τηγανιστούν. Όταν είναι έτοιμες τις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τις τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε 3 κουταλιές ελαιόλαδο και ρίχνουμε το μαϊντανό και το σκόρδο να μαραθούν. Προσθέτουμε μερικές κουταλιές σούπας νερό, τις σουπιές, αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε τις σουπιές να ψηθούν σε χαμηλή φωτιά ώσπου να μαλακώσουν. Αν χρειαστεί προσθέτουμε κατά διαστήματα λίγο νερό. Σε μία τοστιέρα ψήνουμε τις φέτες ψωμιού, τις βάζουμε σε πιατέλα και τοποθετούμε επάνω τις σουπιές μαζί με τη σάλτσα τους. Γαρνίρουμε το φαγητό με φέτες λεμονιού.

empty alt

Σαλάτα από σολομό

Μια σαλάτα που μυρίζει θάλασσα.
empty alt

Σούπα Γιαπωνέζικη

Επιλέξτε μία γιαπωνέζικη σούπα για ένα ελαφρύ γεύμα.
empty alt

Τιμπάλ μελιτζάνας

Εντυπωσιακό τόσο από την εμφάνιση όσο και από τη γεύση.
empty alt

Χριστουγεννιάτικα μπισκότα gluten free

Πανεύκολα μπισκότα χωρίς γλουτένη που μπορείτε να φτιάξετε τα Χριστούγεννα και όχι μόνο...
empty alt

Γεμιστές ντομάτες με κινόα

Μία εναλλακτική πρόταση για γεμιστές ντομάτες.
empty alt

Σαλιγκάρια με άγρια χόρτα και μπαχαρικά

Μαζέψτε τα μετά τη βροχή και αρωματίστε τα με λιχουδιές της φύσης.
empty alt

Πουτίγκα με φράουλες και γιαούρτι

Βάλτε τις φράουλες στο γιαούρτι ή το... αντίστροφο. 
empty alt

Γαρίδες καυτερές

Ότι καλύτερο έχει να μας δώσει η θάλασσα, ανακατεμένο με πεπεροτσίνο για έξτρα γεύση.
Back To Top