Δύσκολη   Μερίδες : 10   10.01-12.30  

Πλούσια στη γεύση κρεατόπιτα, ιδανική για τις κρύες μέρες του χειμώνα.

Υλικά:

1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας κομμένο κομματάκια

½ κιλό αρνί κομμένο κομματάκια

2 μεγάλες ντομάτες τριμμένες

3 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα

3 καρότα κομμένα σε ροδέλες

1 πακέτο φύλλα κρούστας

Λίγο βούτυρο

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

2 κρόκους αυγών για το άλειμμα

Οδηγίες:

Σε μία κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά βάζουμε 2 κουταλιές βούτυρο και λίγο ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθούν τσιγαρίζουμε το κρέας. Γυρίζουμε από όλες τις μεριές ώσπου να ροδίσει καλά. Ρίχνουμε ύστερα τα κρεμμύδια και τα καρότα, τσιγαρίζουμε για λίγο και προσθέτουμε τις ντομάτες. Ελέγχουμε από αλάτι και πιπέρι. Εδώ μπορούμε να προσθέσουμε και κάποιο μπαχαρικό της αρεσκείας μας όπως μπαχάρι ή κανέλα, γαρίφαλο. Αφήνουμε το κρέας να μαγειρευτεί καλά σε σιγανή φωτιά για 1 ώρα περίπου. Μόλις χυλώσει και γίνει ένα ωραίο μείγμα για να απλώσουμε στην πίτα, αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει. Παίρνουμε ένα ταψί που έχουμε βουτυρώσει καλά και ξεκινάμε να στρώνουμε ένα ένα τα φύλλα λαδώνοντας και βουτυρώνοντάς τα. Μόλις κάνουμε μία στρώση με τα μισά φύλλα αφήνοντας τις άκρες τους να εξέχουν προς τα έξω αδειάζουμε μέσα τη γέμιση. Σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα ακολουθώντας την ίδια διαδικασία. Γυρίζουμε ομοιόμορφα τις άκρες και αλείφουμε την επιφάνεια με τους κρόκους. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 40 περίπου λεπτά στους 200 βαθμούς μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσό χρώμα το φύλλο.

 

empty alt

Τζατζίκι

Για τους λάτρεις των παραδοσιακών και έντονων γεύσεων.
empty alt

Σπαγγέτι cacio pepe (τυρί και πιπέρι)

Η υπεροχή της γεύσης και της ευκολίας μόνο με τρια υλικά, έξυπνα συνδυασμένα.
empty alt

Ρύζι αρωματισμένο με μανιτάρια τσουκνίδα και ντομάτα

Εμπιστευτείτε την τσουκνίδα να πλαισιώσει άρτια τα μανιτάρια και το ρύζι.
empty alt

Πουρές από κουκιά

Ένα πιάτο με υψηλή διατροφική αξία.
empty alt

Ρύζι με σταφίδες

Συνοδεύστε τα κρεατικά σας με ένα εξαιρετικό στην εμφάνιση και στη γεύση ρύζι. 
empty alt

Μους με limoncello

Τι είναι κίτρινο, έχει ιδιαίτερη γεύση και γίνεται μους;
empty alt

Ερωτικές μπουκιές

Όταν το μέλι, το ανθόνερο και η καρυδόψυχα τυναντούν το σουσάμι.
empty alt

Πραλίνα φουντουκιού

Υπάρχει κάποιος που δε λατρεύει τη πραλίνα;

Back To Top