Δύσκολη   Μερίδες : 10   10.01-12.30  

Πλούσια στη γεύση κρεατόπιτα, ιδανική για τις κρύες μέρες του χειμώνα.

Υλικά:

1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας κομμένο κομματάκια

½ κιλό αρνί κομμένο κομματάκια

2 μεγάλες ντομάτες τριμμένες

3 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα

3 καρότα κομμένα σε ροδέλες

1 πακέτο φύλλα κρούστας

Λίγο βούτυρο

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

2 κρόκους αυγών για το άλειμμα

Οδηγίες:

Σε μία κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά βάζουμε 2 κουταλιές βούτυρο και λίγο ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθούν τσιγαρίζουμε το κρέας. Γυρίζουμε από όλες τις μεριές ώσπου να ροδίσει καλά. Ρίχνουμε ύστερα τα κρεμμύδια και τα καρότα, τσιγαρίζουμε για λίγο και προσθέτουμε τις ντομάτες. Ελέγχουμε από αλάτι και πιπέρι. Εδώ μπορούμε να προσθέσουμε και κάποιο μπαχαρικό της αρεσκείας μας όπως μπαχάρι ή κανέλα, γαρίφαλο. Αφήνουμε το κρέας να μαγειρευτεί καλά σε σιγανή φωτιά για 1 ώρα περίπου. Μόλις χυλώσει και γίνει ένα ωραίο μείγμα για να απλώσουμε στην πίτα, αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει. Παίρνουμε ένα ταψί που έχουμε βουτυρώσει καλά και ξεκινάμε να στρώνουμε ένα ένα τα φύλλα λαδώνοντας και βουτυρώνοντάς τα. Μόλις κάνουμε μία στρώση με τα μισά φύλλα αφήνοντας τις άκρες τους να εξέχουν προς τα έξω αδειάζουμε μέσα τη γέμιση. Σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα ακολουθώντας την ίδια διαδικασία. Γυρίζουμε ομοιόμορφα τις άκρες και αλείφουμε την επιφάνεια με τους κρόκους. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 40 περίπου λεπτά στους 200 βαθμούς μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσό χρώμα το φύλλο.

 

empty alt

Σπαγγέτι cacio pepe (τυρί και πιπέρι)

Η υπεροχή της γεύσης και της ευκολίας μόνο με τρια υλικά, έξυπνα συνδυασμένα.
empty alt

Μοσχάρι γιαχνί

Ελληνικό, σπιτικό φαγητό ιδανικό για οικογενειακά τραπέζια.
empty alt

Σέλινο του κηπουρού

Ζυμαρικά σε ένα γευστικό και απολαυστικό πιάτο.
empty alt

Φαχίτας

Διάσημο ισπανικό πιάτο που πήρε τη θέση της στις κουζίνες του κόσμου.
empty alt

Φιογκάκια με ανθότυρο, μελιτζάνα και κολοκύθια

Δέστε τον πιο τέλειο φιόγκο της κουζίνας μαζί με κολοκυθάκια και μελιτζάνα.
empty alt

Σάλτσα αγιολί

Μία σάλτσα που συνοδεύει εξαιρετικά το ψάρι και τα λευκά κρέατα.
empty alt

Μους με σοκολάτα από στέβια

Αντί για ζάχαρη, βάλτε στη μους σοκολάτα στέβια.
empty alt

Καρμπονάρα με κρέμα γάλακτος

Είναι η πιο εντυπωσιακή εκδοχή της πιο διάσημης μακαρονάδας.
Back To Top