Δύσκολη   Μερίδες : 4   18.31-21.00  

Μια πανδαισία γεύσεων, υλικών και αρωμάτων σε ένα πιάτο.

Υλικά:

4 φέτες μοσχαρίσιο κιλότο, κομμένες στο ίδιο μέγεθος (περίπου 200 γραμμ. και 3 εκ. πάχους η καθεμιά)

3 φλιτζ. ζωμός κρέατος

8-10 φύλλα κόκκινο λάχανο

600 γραμμ. μανιτάρια, κομμένα σε φέτες

2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες

8 φέτες μπέικον, ψιλοκομμένο

100 γραμμ. γλυκιά γραβιέρα, χοντροτριμμένη

1 φλιτζ. λευκό ξηρό κρασί, αρετσίνωτο

2 κ.σ. κοφτές αλεύρι, διαλυμένο σε 1/2 φλιτζ. νερό

ελαιόλαδο

αλάτι

πιπέρι

Οδηγίες:

Με ένα πολύ μυτερό και κοφτερό μαχαίρι, κάντε στην κάθε φέτα κρέατος από μια βαθιά οριζόντια σχισμή, ώστε να μπορέσετε να τη γεμίσετε. Χτυπήστε τις φέτες με ένα γουδοχέρι ή τη λαβή ενός μαχαιριού για να μαλακώσουν. Βράστε το ζωμό και ζεματίστε το λάχανο. Ψιλοκόψτε το, αφαιρώντας τα σκληρά μέρη του (θα βγει περίπου 1 1/2 φλιτζ.). Σοτάρετε τα μανιτάρια σε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και προσθέστε αλατοπίπερο και το σκόρδο. Ανακατέψτε τα μέχρι να τραβήξουν τα υγρά τους. Αφήστε στην άκρη το 1/3 από αυτά. Μόλις τα μανιτάρια κρυώσουν, ανακατέψτε τα με το λάχανο, το μπέικον και τη γραβιέρα, και γεμίστε τις σχισμές που ανοίξατε στο κρέας. Κλείστε το άνοιγμα με μια οδοντογλυφίδα. Βάλτε σε μια κατσαρόλα 1/2 φλιτζ. λάδι και, μόλις κάψει, σοτάρετε καλά το κρέας, εν ανάγκη δύο δύο τη φορά για να διατηρήσει το σχήμα του. Βάλτε όλο το κρέας στην κατσαρόλα και σβήστε το με το κρασί. Χαμηλώστε τη φωτιά προσθέστε το ζωμό στον οποίο είχατε ζεματίσει το λάχανο, αλατοπιπερώστε και αφήστε το να μαγειρευτεί για 45΄. Αφαιρέστε το κρέας από την κατσαρόλα και προσθέστε τα μανιτάρια και το αλεύρι, ανακατεύοντας σε χαμηλή φωτιά, μέχρι η σάλτσα να δέσει. Ξαναβάλτε μέσα το κρέας για να ζεσταθεί, μέχρι να το σερβίρετε.

empty alt

Προφιτερόλ

Κλασική ιταλική πρόταση για γλυκό που δεν μπορεί να αντισταθεί κανείς.
empty alt

Ριζότο με μετσοβόνε, φυστίκι και καρυδόψιχα

Να τι συμβαίνει όταν ένα ριζότο συναντά γευστικούς ξηρούς καρπούς.
empty alt

Μπακαλιάρος με πολέντα και κρεμμύδια

Αντικαταστήστε τον πουρέ πατάτας φτιάχνοντας πολέντα και συνοδεύστε το ψάρι με αυτό το μοναδικό συνδυασμό. 
empty alt

Ριζότο με αχλάδια και gorgonzola

Ριζότο συνδυασμένο με αχλάδι προσφέρει ένα διαφορετιό πιάτο στο τραπέζι, με ξεχωριστή γεύση.
empty alt

Περσική τούρτα

Με λίγι αλέυρι, φουντούκια, φρουκτόζη, αυγά και αυγά φτιάχνουμε θαύματα. 
empty alt

Orecchiette con cime di rape (με μπρόκολο)

Τα λαχανικά με το ψάρι δίνουν την σπιρτάδα σε αυτό το πιάτο ζυμαρικών.
empty alt

Κρέπες με κρέμα από αχλάδι, κανέλα και πορτοκάλι

Ανοίξτε το μάτι της κουζίνας και ρίξτε στο τηγάνι τα υλικά για την κρέπα.
empty alt

Ριζότο primavera (ανοιξιάτικο)

Απρόσμενος συνδυασμός θαλασσινών και φρούτων προσφέρει μια γευστική σαλάτα.
Back To Top