Μέτρια   Μερίδες : 4   12.31-15.00  

Σερβίρεται ζεστό, φτιάχνεται εύκολα και η γεύση του διαρκεί μέχρι το επόμενο πιάτο.

Υλικά:

2 κιλά πατάτες κομμένες πολύ λεπτές στο μαντολίνο

1 μάτσο φρέσκα κρεμμυδάκια λεπτοκομμένα

100 γρ. τυρί μετσοβόνε κομμένο λεπτές φέτες

150 γρ. παντσέτα σε κυβάκια

150 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο

Φρυγανιά τριμμένη

Αλάτι

Πιπέρι

Ελαιόλαδο

Οδηγίες:

Σε ένα ταψί φούρνου βάζουμε το ελαιόλαδο και λίγη φρυγανιά. Κάνουμε μία στρώση από πατάτες γεμάτη και επάνω ρίχνουμε το μισό από τα υλικά, τυρί μετσοβόνε, κρεμμύδι και παντσέτα, αλάτι και πιπέρι και λίγο από το κεφαλοτύρι. Σκεπάζουμε με μία άλλη στρώση από πατάτες και από πάνω επαναλαμβάνουμε με τα υπόλοιπα υλικά. Τελειώνουμε με τις πατάτες πιο αραιά στρωμένες και ρίχνουμε από πάνω την υπόλοιπη φρυγανιά και το κεφαλοτύρι τριμμένο. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 40-50 λεπτά περίπου. Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε ζεστό.

empty alt

Φωλιές στο φούρνο με γλώσσα και αγκινάρα

Η απογείωση ενός ταπεινού ψαριού με την σωστή συνταγή.
empty alt

Μους τυριού με ψητό κυδώνι

Μια... αγκαλιά υλικά ενώνονται για μια πανδαισία γεύσεων.
empty alt

Μελιτζάνα με φιλέτο χοιρινού με μυρωδικά

Το κλασικό χοιρινό αποκτά μια νέα διάσταση όταν συνδυαστεί με μελιτζάνα και μυρωδικά.
empty alt

Bonet

Αυτό το γλυκό γίνεται εύκολα και ικανοποιεί και τον πιο απαιτητικό "οπαδό" του είδους.
empty alt

Σπαγγέτι με αυγοτάραχο

Αυτά τα μακαρόνια γίνονται γιορτινά με το εκλεκτό και πολύτιμο αυγοτάραχο.
empty alt

Ψαρονέφρι με θυμάρι

Με ελάχιστα υλικά και λίγο χρόνο προετοιμασίας δημιουργείτε ένα υπέροχο πιάτο.
empty alt

Πάστα Φλώρα για ερωτευμένους

Πάστα Φλώρα, ένα γλυκό για όλες τις ώρες...
empty alt

Μπουγάτσα

Πανεύκολη συνταγή για σπιτική μπουγάτσα με λαχταριστή κρέμα. 
Back To Top