Μέτρια   Μερίδες : 4   12.31-15.00  

Σερβίρεται ζεστό, φτιάχνεται εύκολα και η γεύση του διαρκεί μέχρι το επόμενο πιάτο.

Υλικά:

2 κιλά πατάτες κομμένες πολύ λεπτές στο μαντολίνο

1 μάτσο φρέσκα κρεμμυδάκια λεπτοκομμένα

100 γρ. τυρί μετσοβόνε κομμένο λεπτές φέτες

150 γρ. παντσέτα σε κυβάκια

150 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο

Φρυγανιά τριμμένη

Αλάτι

Πιπέρι

Ελαιόλαδο

Οδηγίες:

Σε ένα ταψί φούρνου βάζουμε το ελαιόλαδο και λίγη φρυγανιά. Κάνουμε μία στρώση από πατάτες γεμάτη και επάνω ρίχνουμε το μισό από τα υλικά, τυρί μετσοβόνε, κρεμμύδι και παντσέτα, αλάτι και πιπέρι και λίγο από το κεφαλοτύρι. Σκεπάζουμε με μία άλλη στρώση από πατάτες και από πάνω επαναλαμβάνουμε με τα υπόλοιπα υλικά. Τελειώνουμε με τις πατάτες πιο αραιά στρωμένες και ρίχνουμε από πάνω την υπόλοιπη φρυγανιά και το κεφαλοτύρι τριμμένο. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 40-50 λεπτά περίπου. Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε ζεστό.

empty alt

Πάστα φλώρα με ελαιόλαδο κρέμα από μήλο και φυστίκι

Η γλυκιά μας πάστα φλώρα μέσα σε φορμάκια.
empty alt

Περσική τούρτα

Με λίγι αλέυρι, φουντούκια, φρουκτόζη, αυγά και αυγά φτιάχνουμε θαύματα. 
empty alt

Σούπα με κάρυ

Προσέξτε τη διατροφή σας φτιάχνοντας ελαφριές και νόστιμες σούπες. Συνοδεύστε τη σούπα κάρυ με βρασμένα λαχανικά και 2 κριτσίνια και έχετε ένα ολοκληρωμένο γεύμα. 
empty alt

Σαλάτα από σολομό

Μια σαλάτα που μυρίζει θάλασσα.
empty alt

Γαρίδες με σκόρδο

Το δημοφιλές θαλασσινό στην πιο απλή αλλά γευστική εκδοχή του.
empty alt

Χρωματιστά ζελεδάκια φρούτων

Αυτά τα ζελεδάκια θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους!
empty alt

Λουκάνικα με μελιτζάνες

Ο πετυχημένος συνδυασμός κρέατος και λαχανικού σε αυτό το πιάτο
empty alt

Χταπόδι κοκκινιστό

Μεζές ιδανικός  για να συνοδεύσει το τραπέζι της παρέας.
Back To Top