Μέτρια   Μερίδες : 4   12.31-15.00  

Σερβίρεται ζεστό, φτιάχνεται εύκολα και η γεύση του διαρκεί μέχρι το επόμενο πιάτο.

Υλικά:

2 κιλά πατάτες κομμένες πολύ λεπτές στο μαντολίνο

1 μάτσο φρέσκα κρεμμυδάκια λεπτοκομμένα

100 γρ. τυρί μετσοβόνε κομμένο λεπτές φέτες

150 γρ. παντσέτα σε κυβάκια

150 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο

Φρυγανιά τριμμένη

Αλάτι

Πιπέρι

Ελαιόλαδο

Οδηγίες:

Σε ένα ταψί φούρνου βάζουμε το ελαιόλαδο και λίγη φρυγανιά. Κάνουμε μία στρώση από πατάτες γεμάτη και επάνω ρίχνουμε το μισό από τα υλικά, τυρί μετσοβόνε, κρεμμύδι και παντσέτα, αλάτι και πιπέρι και λίγο από το κεφαλοτύρι. Σκεπάζουμε με μία άλλη στρώση από πατάτες και από πάνω επαναλαμβάνουμε με τα υπόλοιπα υλικά. Τελειώνουμε με τις πατάτες πιο αραιά στρωμένες και ρίχνουμε από πάνω την υπόλοιπη φρυγανιά και το κεφαλοτύρι τριμμένο. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 40-50 λεπτά περίπου. Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε ζεστό.

empty alt

Tagliolini Portovenere

Γευστική αρμονία ζυμαρικών, λαχανικών και θαλασσινών σε ένα πιάτο.
empty alt

Αρνί στην κατσαρόλα με κουκιά και σκόρδο

Ενας ακόμη τρόπος για να απολαύσετε το αρνάκι συνδυασμένο με κουκιά.
empty alt

Μήλα με σουσάμι και μέλι

Ο καρπός της αμαρτίας ακόμα πιο αμαρτωλός!
empty alt

Γλυκό ρυζόγαλο με φουντούκια και καφέ

Ξεχάστε τα βαρετά ρυζόγαλα!
empty alt

Πικάντικες πατάτες με μπρόκολο

Οι πατάτες με το μπρόκολο, τα ρεβύθια και τα μπαχαρικά σε γευστική αποκάλυψη.
empty alt

Ρολό από κιμά αρωματισμένο με πορτοκάλι

Το ρολό από κιμά είναι και θα είναι πάντα ιδανική πρόταση για φαγητό στο σπίτι με φίλους.
empty alt

Μπουκίτσες από ρεβίθια και κουκουνάρι

Το θρεπτικό ρεβύθι συναντά τα κουκουνάρια, το κεφαλοτύρι και το αυγό.
empty alt

Ελιόψωμο

Απολαυστικό ακόμα και σκέτο!
Back To Top