Μέτρια   Μερίδες : 4   15.01-18.30  

Είναι οι "προχωρημένες" τηγανητές πατάτες που κανέναν δεν αφήνουν ασυγκίνητο.

Υλικά:

500 γρ. πατάτες

120 γρ. τυρί φέτα τριμμένη

3 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο

4 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

1 κ.σ. χυμό λεμονιού

Λίγο ελαιόλαδο

1 αυγό χτυπημένο

Αλάτι

Πιπέρι

Αλεύρι για το πανάρισμα

Οδηγίες:

Βράζουμε καλά τις πατάτες, τις σουρώνουμε και τις λιώνουμε. Τις βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε τη φέτα, το άνηθο, τα κρεμμυδάκια, το αυγό και το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε καλά. Αλατοπιπερώνουμε όσο χρειάζεται και κρατάμε το μείγμα στο ψυγείο ώστε να πλάθεται. Βγάζουμε από το ψυγείο και πλάθουμε σε μπαλάκια. Τα πιέζουμε ελαφρώς και τα περνάμε από το αλεύρι. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και τηγανίζουμε τις πολπέτες μέχρι να πάρουν ένα χρυσό χρώμα και από τις δύο πλευρές. Αφήνουμε να στραγγίξουν σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρουμε.

empty alt

Cheesecake με λεμόνι χωρίς γλουτένη

Ένα γλυκό για να αποφύγετε τη γλουτένη.
empty alt

Ρύζι jasmin με ψάρι γκρατινέ και σπαράγγια

Ένας απλά υπέροχος συνδυασμός με ψάρι, ρύζι και αρωματικά βότανα. 
empty alt

Λαιμός χοιρινός στην κατσαρόλα με κανέλα

Η κανέλα δίνει το άρωμά της στο χοιρινό και απογειώνεται η γεύση του.
empty alt

Orecchiette με αντσούγιες και λαχανάκια Βρυξελλών

Συνδυασμός ψαριού και λαχανικών δημιουργούν μια απρόσμενη γευστική έκπληξη.
empty alt

Ριζότο με μετσοβόνε, φυστίκι και καρυδόψιχα

Να τι συμβαίνει όταν ένα ριζότο συναντά γευστικούς ξηρούς καρπούς.
empty alt

Λουκάνικα με μελιτζάνες

Ο πετυχημένος συνδυασμός κρέατος και λαχανικού σε αυτό το πιάτο
empty alt

Πύργος από φέτες ψωμί με γαύρο και σάλτσα από ντομάτα

Ο ταπεινός γαύρος σε μια βασιλική εκδοχή.
empty alt

Ζωμός ψαριού

Μπορείτε να διατηρήσετε το ζωμό ψαριού στην κατάψυξη μέσα σε παγοθήκες.
Back To Top