Εύκολη   Μερίδες : 4   12.31-15.00  

Υπέροχη καροτόσουπα με λεπτή γεύση και πλούσια υφή.

Υλικά:

500 γρ. καρότα κομμένα σε ροδέλες

30 γρ. βούτυρο

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

2 πράσα κομμένα σε ροδέλες

1 μικρό τζίντζερ

Χυμό από ½ λάιμ

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

3 κ.σ. γιαούρτι

1 κύβο ζωμό λαχανικών

1 πρέζα ζάχαρη

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Σε μία μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι μαζί με το πράσο, το σκόρδο και το τζίντζερ. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να βγάλουν τα υγρά τους και να μαλακώσουν. Προσθέτουμε αλάτι, τα καρότα, τη ζάχαρη, το ζωμό και 2 ποτήρια νερό και αφήνουμε τη σούπα να βράσει ξεσκέπαστη για 20-30 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει και την περνάμε λίγη λίγη στο μπλέντερ. Βάζουμε ξανά το μείγμα στην κατσαρόλα, προσθέτουμε το γιαούρτι και το χυμό λάιμ και ανακατεύουμε καλά. Ελέγχουμε από αλάτι και πιπέρι και σερβίρουμε.

empty alt

Σπαράγγια mon amour

Ποτέ άλλοτε το σπαράγγι δεν ένιωσε τόσο οικεία σε ένα πιάτο!
empty alt

Πολπέτες

Είναι οι "προχωρημένες" τηγανητές πατάτες που κανέναν δεν αφήνουν ασυγκίνητο.
empty alt

Παπαρδέλες με μανιτάρια και ροκφόρ

Παπαρδέλες με ανεπάντεχο συνδυασμό υλικών όπως τα μανιτάρια, το ροκφόρ και τα φυστίκια αιγίνης.
empty alt

Μύδια με αμύγδαλα

Το πιάτο που συνδυάζει θαλασσινά και ξηρούς καρπούς.
empty alt

Muffin με λεμόνι χωρίς ζάχαρη

Λαχταριστά όπως φαίνονται και στη φωτογραφία.
empty alt

Μακαρόνια κρύα με τόνο και κολοκύθια

Τα φιογκάκια ντύνουν με επίσημο τρόπο το πιάτο με τα κολοκυθάκια και τις ελιές. 
empty alt

Πράσινη σαλάτα με μύδια και σκορδαλιά

Φίνα γεύση στην σαλάτα με τα μύδια και την σπιρτάδα της σκορδαλιάς.
empty alt

Φριτέλες του καρναβαλιού

Η λιχουδιά που έχει την τιμητική της στο καρναβάλι της Βενετίας αλλά παίρνει θέση στις κουζίνες του κόσμου.
Back To Top