Μέτρια   Μερίδες : 4   12.31-15.00  

Αν βαρεθήκατε τα συνηθισμένα κεφτεδάκια πρέπει οπωσδήποτε να φτιάξετε την παραπάνω συνταγή.

Υλικά:

  • 250 γρ. λάχανο βρασμένο στον ατμό
  • 150 γρ. κουνουπίδι βρασμένο στον ατμό
  • 150 γρ. πατάτα βρασμένη στον ατμό
  • 40 γρ. τυρί gouda τριμμένο
  • 100 γρ. μυζήθρα
  • 1 αυγό
  • 50 γρ. νιφάδες καλαμποκιού
  • 40 γρ. πολέντα
  • 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
  • ½ κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Οδηγίες:

Σε ένα αντικολλητικό κατσαρολάκι σοτάρουμε την πολέντα και κρατάμε στην άκρη. Τρίβουμε και τις νιφάδες καλαμποκιού και τις κρατάμε κι αυτές στην άκρη. Με ένα πιρούνι πλάθουμε τα λαχανικά να φτιάξουμε ένα μείγμα και τα περνάμε στο μίξερ μαζί με την πατάτα. Σε αυτό το μείγμα προσθέτουμε τα τυριά, το αυγό, το σκόρδο, το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε μέσα και την πολέντα μαζί με τις νιφάδες καλαμποκιού και δουλεύουμε να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα. Αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα να ξεκουραστεί. Βγάζουμε στη συνέχεια και πλάθουμε ομοιόμορφα κεφτεδάκια. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και τα τηγανίζουμε μέχρι να αποκτήσουν ένα χρυσό χρώμα. Σερβίρουμε με σαλάτα.

empty alt

Μπουσκέτες με κοτόπουλο και αβοκάντο

Μόλις κόψετε το αβοκάντο θα ανυπομονείτε να το γευτείτε μαζί με ζουμερό κοτόπουλο.
empty alt

Pasta με pesto vegan

Ένα εύκολο και γρήγορο pesto για να συνοδεύσετε τα ζυμαρικά σας.
empty alt

Pesto με καρυδόψιχα

Δοκιμάστε ένα ακόμη πιο γευστικό pesto για να απολαύσετε τα μακαρόνια σας. 
empty alt

Φρέσκα ζυμαρικά με σάλτσα ροζ από τοματίνια και γαρίδες

Τα αγαπημένα ζυμαρικά σε ωραίο γευστικό και χρωματικό συνδυασμό.
empty alt

Ριζότο με μετσοβόνε, φυστίκι και καρυδόψιχα

Να τι συμβαίνει όταν ένα ριζότο συναντά γευστικούς ξηρούς καρπούς.
empty alt

Βοδινό κρέας κατσαρόλας με φασόλια και μπύρα

Τη μπύρα μη την πιείτε, βάλτε τη στο φαγητό για μια γεύση έκπληξη! 
empty alt

Κρεατόπιτα

Πλούσια στη γεύση κρεατόπιτα, ιδανική για τις κρύες μέρες του χειμώνα.
empty alt

Σουπιές alla marinara

Το πιάτο με το νόστιμο θαλασσινό σε μια ξεχωριστή εκδοχή.
Back To Top