Μέτρια   Μερίδες : 10   10.01-12.30  

Θα τα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Ιδανικό και πεντανόστιμο σνακ για το σχολείο.

Υλικά:

½ κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 φακελάκι ξηρή μαγιά

2 κ.σ. γάλα χλιαρό

1 κ. σ. βούτυρο

80 γρ. τυρί της αρεσκείας σας

2 κ.σ. ψιλοκομμένα μυρωδικά (βασιλικό, μαϊντανό)

1 κ.γ. αλάτι

1 κ.σ. μέλι

1 ποτήρι νερό

Οδηγίες:

Βάζουμε τη μαγιά σε ένα μπολάκι μαζί με 2 κουταλιές  χλιαρό νερό και αφήνουμε για 15-20 λεπτά να φουσκώσει. Βάζουμε όλα τα υλικά σε μία μπασίνα και προσθέτουμε και το μείγμα με τη μαγιά. Ανακατεύουμε καλά όλα μαζί τα υλικά και ζυμώνουμε καλά. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό ή αλεύρι ώστε η ζύμη μας να έχει την κατάλληλη υφή και να μην κολλάει στα χέρια. Σκεπάζουμε το μπολ με μία βρεγμένη πετσέτα και αφήνουμε για μία ώρα σε ζεστό μέρος να διπλασιαστεί σε όγκο. Τοποθετούμε ύστερα τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και την κόβουμε σε λωρίδες, όχι πολύ λεπτές. Τις στρίβουμε σαν πλεξίδες και τις τοποθετούμε σε αντικολλητικό χαρτί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά μέχρι να αποκτήσουν ένα χρυσό χρώμα.

empty alt

Φιλέτα με σάλτσα «σκοτεινό πάθος»

Με κρεμμύδια, μουστάρδα και γουόστερ σος, τα φιλέτα αποκτούν ονειρεμένη γεύση.
empty alt

Σαρδέλες με λευκό κρασί

Έχω μια σαρδέλα, την καθαρίζω και τη ψήνω με λευκό κρασί!
empty alt

Προφιτερόλ

Κλασική ιταλική πρόταση για γλυκό που δεν μπορεί να αντισταθεί κανείς.
empty alt

Πέρκα φιλέτο στο φούρνο με πατάτες

Η πέρκα βρήκε το νόημά της δίπλα σε πατάτες, ελίες και την κάπαρη.
empty alt

Ρύζι thai με 5 γεύσεις

Το ρύζι από την Ταϊλάνδη με το μοναδικό φυσικό άρωμα
empty alt

Χωριάτικη πίτα με πατάτα και σπανάκι

Μία πίτα που φέρνει κοντά τις αγαπημένες μας γεύσεις
empty alt

Κρέμα λεμονιού

Πανεύκολη και γρήγορη κρέμα λεμονιού που ταιριάζει παντού και μπορεί να συνοδεύσει τα γλυκά και τα φαγητά σας.
empty alt

Σάλτσα κέτσαπ

Καιρός να φτιάξετε τη δική σας σπιτική κέτσαπ!

Back To Top