Μέτρια   Μερίδες : 10   10.01-12.30  

Θα τα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Ιδανικό και πεντανόστιμο σνακ για το σχολείο.

Υλικά:

½ κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 φακελάκι ξηρή μαγιά

2 κ.σ. γάλα χλιαρό

1 κ. σ. βούτυρο

80 γρ. τυρί της αρεσκείας σας

2 κ.σ. ψιλοκομμένα μυρωδικά (βασιλικό, μαϊντανό)

1 κ.γ. αλάτι

1 κ.σ. μέλι

1 ποτήρι νερό

Οδηγίες:

Βάζουμε τη μαγιά σε ένα μπολάκι μαζί με 2 κουταλιές  χλιαρό νερό και αφήνουμε για 15-20 λεπτά να φουσκώσει. Βάζουμε όλα τα υλικά σε μία μπασίνα και προσθέτουμε και το μείγμα με τη μαγιά. Ανακατεύουμε καλά όλα μαζί τα υλικά και ζυμώνουμε καλά. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό ή αλεύρι ώστε η ζύμη μας να έχει την κατάλληλη υφή και να μην κολλάει στα χέρια. Σκεπάζουμε το μπολ με μία βρεγμένη πετσέτα και αφήνουμε για μία ώρα σε ζεστό μέρος να διπλασιαστεί σε όγκο. Τοποθετούμε ύστερα τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και την κόβουμε σε λωρίδες, όχι πολύ λεπτές. Τις στρίβουμε σαν πλεξίδες και τις τοποθετούμε σε αντικολλητικό χαρτί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά μέχρι να αποκτήσουν ένα χρυσό χρώμα.

empty alt

Αγκινάρες αλά πολίτα

Μια γευστική και υγειινή πρόταση για το καθημερινό τραπέζι.
empty alt

Rigatoni με χταπόδι

Πέννες με χταπόδι, γευστικό και υπέροχα αρωματισμένο από το λευκό κρασί.
empty alt

Ριζότο του ψαρά

Θαλασσινή αύρα σε ένα πιάτο που θα σας ανταμείψει με την γεύση του.
empty alt

Σοκολατένια μους

Εύκολη και γρήγορη σπιτική μους σοκολάτας για ένα τέλειο επιδόρπιο.
empty alt

Πολπέτες

Είναι οι "προχωρημένες" τηγανητές πατάτες που κανέναν δεν αφήνουν ασυγκίνητο.
empty alt

Μανιτάρια πλευρώτους παναρισμένα

Γρήγορη και πανεύκολη συνταγή για τους λάτρεις των μανιταριών.
empty alt

Κεφτεδάκια από άσπρο ψάρι

Το ψάρι μεταμορφώνεται σε ένα ακόμη εύγεστο και λαχταριστό έδεσμα.
empty alt

Ερωτικές μπουκιές

Όταν το μέλι, το ανθόνερο και η καρυδόψυχα τυναντούν το σουσάμι.
Back To Top