Μέτρια   Μερίδες : 12   18.31-21.00  

Δοκιμάστε να φτιάξετε αλμυρά κρουασανάκια με μελιτζάνα για ένα διαφορετικό ορεκτικό στο τραπέζι σας.

Υλικά:

  • 1 φύλλο σφολιάτα vegetarian χωρίς βούτυρο
  • 300 γρ. μελιτζάνες κομμένες τετραγωνάκια
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κ.γ. πελτέ ντομάτα
  • Λίγο κύμινο
  • 2-3 φύλλα βασιλικό
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 2 κ.σ. παπαρουνόσπορο

Οδηγίες:

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο μαζί με το σκόρδο. Ρίχνουμε μέσα τα τετραγωνάκια της μελιτζάνας και τα σοτάρουμε. Βάζουμε ύστερα αλάτι και τον πελτέ ντομάτας. Σκεπάζουμε, προσθέτουμε το βασιλικό και αφήνουμε να βράσουν και να πάρουν γεύση. Όταν είναι έτοιμο αφήνουμε να κρυώσει. Παίρνουμε τη σφολιάτα, την ανοίγουμε σε στρογγυλό σχήμα και τη  μοιράζουμε σε 12 τρίγωνα όπως ένα ρολόι. Βάζουμε λίγο από τη γέμιση σε κάθε τρίγωνο και ρολάρουμε όπως κάνουμε τα κρουασάν. Απλώνουμε τα κρουασάν σε ένα ταψί με αντικολλητκό χαρτί, τα αλείφουμε με λίγο ασπράδι και πασπαλίζουμε με τον παπαρουνόσπορο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 10-15 λεπτά. Σερβίρονται ζεστά και κρύα.

empty alt

Τάρτα με κρέμα και φράουλες

Κλασική και αγαπημένη τάρτα με ανάλαφρη κρέμα και λαχταριστές φράουλες.
empty alt

Spaghettoni με θαλασσινά

Εντυπωσικές παπαρδέλες με θαλασσινά και ξεχωριστή γεύση για κυρίως πιάτο.
empty alt

Angel cake χωρίς ζάχαρη με λεμόνι

Βγάζουμε τη ζάχαρη αλλά έμεινε η ίδια γλύκα.
empty alt

Σάλτσα μπάρμπεκιου

Μία πανεύκολη και γεμάτη γεύση barbeque sauce που θα κάνει το κρέας σας εξαιρετικά νόστιμο. 
empty alt

Ερωτικές μπουκιές

Όταν το μέλι, το ανθόνερο και η καρυδόψυχα τυναντούν το σουσάμι.
empty alt

Κοτόπουλο με λεμόνι

Κοτόπουλο λεμονάτο, όλοι το αγαπάμε. Μία συνταγή από την Ιταλία.
empty alt

Παρί - Μπρεστ (Paris - Brest)

Γαλλικό γλυκό που η ιστορία του ξεκινάει το 1910, φτιάχτηκε ύστερα από παραγγελία που δόθηκε από τους διοργανωτές του ποδηλατικού αγώνα Παρίσι – Βρέστη προς τιμή των αθλητών. 
empty alt

Σαρδέλα σαν σαβόρο

Μια διαφορετική συνταγή για τις σαρδέλες που μπορεί να δημιουργήσει ένα ξεχωριστό πιάτο.
Back To Top