Μέτρια   Μερίδες : 4   18.31-21.00  

Κρέπες γεμιστές με κρέμα αμυγδάλου και καραμέλα για να ξεφύγετε λίγο από τα συνηθισμένα...

Υλικά:

Για τις κρέπες

  • 300 γρ. γάλα
  • 40 γρ. maizena
  • 40 γρ. αλεύρι από φαγόπυρο
  • 2 αυγά
  • Αλάτι

Για τη γέμιση

  • 100 γρ. αμύγδαλα ξεφλουδισμένα
  • 120 γρ. άσπρη σοκολάτα
  • 40 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 60 γρ. βούτυρο

Για το décor

  • 80 γρ. σιρόπι καραμέλα
  • 40 γρ. φλέικς αμυγδάλου τοσταρισμένα στο φούρνο

Οδηγίες:

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι και το maizena και προσθέτουμε σιγά σιγά το γάλα, τα αυγά και μία πρέζα αλάτι. Αφήνουμε το μείγμα τουλάχιστον για 1 ώρα στο ψυγείο.

Λιώνουμε την άσπρη σοκολάτα μαζί με το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά. Μέσα στο μίξερ χτυπάμε τα αμύγδαλα μαζί με τη ζάχαρη και ρίχνουμε αυτό το μείγμα στην κατσαρόλα με τη σοκολάτα. Αρωματίζουμε αν θέλουμε με 2 σταγόνες βανίλια και αφήνουμε να κρυώσει.

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι φτιάχνουμε και ψήνουμε τις κρέπες πολύ λεπτές. Μόλις είναι έτοιμες απλώνουμε ένα κουτάλι από την κρέμα, την κλείνουμε στα τέσσερα και γαρνίρουμε με το σιρόπι καραμέλας και τα φλέικς αμυγδάλου.

empty alt

Βελουτέ από ρεβίθια με γαρίδες και πράσα

Μία πρωτότυπη σούπα που σίγουρα θα αγαπήσετε.
empty alt

Σάλτσα καυτερή

Ιδανική για εσάς που λατρεύετε τις πικάντικες γεύσεις.
empty alt

Carpaccio χταπόδι με μεσογειακές γεύσεις

Μεράκι και υπομονή απαιτεί η συνταγή αυτή αλλά προσφέρει μεγάλη ποσότητα και κυρίως γεύση.
empty alt

Βακαλάος κατσαρόλας (Από την χώρα των Βάσκων)

Απο΄τη χώρα των βάσκων στο πιάτο σας.
empty alt

Μπουκιές με αμύγδαλα και μαρμελάδα βερύκοκο

Μπαλίτσες από βερίκοκο για παιχνίδια γεύσης.
empty alt

Σολομός με σάλτσα από βασιλικό και μέλι

Μια φίνα και ιδιαίτερη πρόταση για το αγαπημένο ψάρι.
empty alt

Κοτόπουλο με μουστάρδα

Κοτόπουλο στο φούρνο με μουστάρδα, γιαούρτι και λοιπές νοστιμιές.
empty alt

Θρίαμβος της θάλασσας

Φρούτα της θάλασσας σε απόλυτη αρμονία, με τα πάντα αγαπημένα μακαρόνια.
Δεν υπάρχουν άρθρα για προβολή
Back To Top