Μέτρια   Μερίδες : 4   18.31-21.00  

Κρέπες γεμιστές με κρέμα αμυγδάλου και καραμέλα για να ξεφύγετε λίγο από τα συνηθισμένα...

Υλικά:

Για τις κρέπες

  • 300 γρ. γάλα
  • 40 γρ. maizena
  • 40 γρ. αλεύρι από φαγόπυρο
  • 2 αυγά
  • Αλάτι

Για τη γέμιση

  • 100 γρ. αμύγδαλα ξεφλουδισμένα
  • 120 γρ. άσπρη σοκολάτα
  • 40 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 60 γρ. βούτυρο

Για το décor

  • 80 γρ. σιρόπι καραμέλα
  • 40 γρ. φλέικς αμυγδάλου τοσταρισμένα στο φούρνο

Οδηγίες:

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι και το maizena και προσθέτουμε σιγά σιγά το γάλα, τα αυγά και μία πρέζα αλάτι. Αφήνουμε το μείγμα τουλάχιστον για 1 ώρα στο ψυγείο.

Λιώνουμε την άσπρη σοκολάτα μαζί με το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά. Μέσα στο μίξερ χτυπάμε τα αμύγδαλα μαζί με τη ζάχαρη και ρίχνουμε αυτό το μείγμα στην κατσαρόλα με τη σοκολάτα. Αρωματίζουμε αν θέλουμε με 2 σταγόνες βανίλια και αφήνουμε να κρυώσει.

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι φτιάχνουμε και ψήνουμε τις κρέπες πολύ λεπτές. Μόλις είναι έτοιμες απλώνουμε ένα κουτάλι από την κρέμα, την κλείνουμε στα τέσσερα και γαρνίρουμε με το σιρόπι καραμέλας και τα φλέικς αμυγδάλου.

empty alt

Φιλέτα κοτόπουλο με γιαούρτι και τζίντζερ

Βυθίστε τα φιλέτα κοτόπουλου στη μαρινάτα και ετοιμάστε το τηγάνι για τα περαιτέρω. 
empty alt

Πέννες με κολοκύθια και καραβίδες

Μια γευστική γρήγορη και εύκολη λύση για ένα ωραίο μεσημεριανό με πρωταγωνιστές τις πέννες, το μπρόκολο και τις καραβίδες.
empty alt

Λαζάνια al pesto

Ενα γευστικό πιάτο που κλέβει πάντα την παράσταση.
empty alt

Ρύζι thai με 5 γεύσεις

Το ρύζι από την Ταϊλάνδη με το μοναδικό φυσικό άρωμα
empty alt

Σπαγγέτι με αχινούς

Τα εκλεκτά όστρακα μπορούν να απογειώσουν ένα κλασικό σπαγγέτι.
empty alt

Σάλτσα με πιπεριές

Για όσους έχουν λατρεία με τις πιπεριές αξίζει να τη φτιάξουν και να τη δοκιμάσουν!
empty alt

Περσική τούρτα

Με λίγι αλέυρι, φουντούκια, φρουκτόζη, αυγά και αυγά φτιάχνουμε θαύματα. 
empty alt

Ριζότο με τόνο και wasabi

Γεύση από Ιαπωνία δια μέσω Ιταλίας σε ένα ξεχωριστό πιάτο.
Back To Top