Μέτρια   Μερίδες : 4   18.31-21.00  

Ένα άκρως λαχταριστό πιάτο που τρώγεται καυτό ή κρύο ακόμη και για πρωινό.

Υλικά:

400 γρ. αλέυρι ολικής άλεσης

300 γρ. νερό χλιαρό

1 κ.σ. ελαιόλαδο

2 κ.γ. αλάτι

8 γρ. μαγιά νωπή

Για τη γαρνιτούρα

1 κολοκύθι κομμένο σε λεπτές φέτες

2 ντομάτες κομμένες σε λεπτές φέτες

1 κρεμμύδι λεπτοκομμένο

1 μικρή μελιτζάνα κομμένη σε λεπτές φέτες

150 γρ. ανθότυρο

2-3 μαύρες ελιές

1 πιπεριά κομμένη σε ροδέλες

2-3 φύλλα βασιλικό

Λίγο ελαιόλαδο

Οδηγίες:

Κάνουμε τη ζύμη: Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι, το νερό και τη μαγιά. Το δουλεύουμε δυνατά με το χέρι για 10 περίπου λεπτά. Την αφήνουμε να φουσκώσει.

Παίρνουμε όλα τα λαχανικά και τα βάζουμε σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί στο φούρνο για 15 λεπτά στους 200 βαθμούς. Μόλις φουσκώσει η ζύμη τη δουλεύουμε ξανά, τη χωρίζουμε στα τέσσερα και αφήνουμε να φουσκώσει ακόμα για 2 ώρες. Ύστερα απλώνουμε τις 4 ζύμες με τον πλάστη και γαρνίρουμε από πάνω με τα λαχανικά και το τυρί. Ψήνουμε στους 250 βαθμούς για 20 λεπτά.

empty alt

Σουβλάκια από σολομό

Σουβλάκια από σολομό μαριναρισμένα με σκόρδο και μουστάρδα. Ένα ιδιαίτερο ορεκτικό στο τραπέζι σας.
empty alt

Φριτέλες του καρναβαλιού

Η λιχουδιά που έχει την τιμητική της στο καρναβάλι της Βενετίας αλλά παίρνει θέση στις κουζίνες του κόσμου.
empty alt

Σαλάτα αντσουγιάδα

Σε αυτή τη σαλάτα πρωταγωνιστεί η αντσούγια και μεταμορφώνει το πιάτο σε σαλάτα ή και ορεκτικό.
empty alt

Ρολά προσούτο με ρικότα

Ιταλική φινέντσα και ρόκα για τη δροσιά και τη σπιρτάδα της. 
empty alt

Castellane με λουκάνικα

Το λουκάνικο σε συνδυασμό με τα μανιτάρια δημιουργούν μια διαφορετική γεύση.
empty alt

Ριζότο με σόγια

Το ρύζι κάνει την ανατροπή και συνδυάζεται αρμονικά με τη σόγια.
empty alt

Crumble με φράουλες και βατόμουρα

Φροντίστε να έχετε φράουλες και βατόμουρα και θα το φτιάξετε σε χρόνο μηδέν.
empty alt

Σουφλέ πατάτας με άρωμα ανατολής

Συνδυάζονται άψογα ο παστουρμάς με την πατάτα, το μοσχοκάρυδο και τα μαλακά τυριά. 
Back To Top