Μέτρια   Μερίδες : 4   18.31-21.00  

Ένα άκρως λαχταριστό πιάτο που τρώγεται καυτό ή κρύο ακόμη και για πρωινό.

Υλικά:

400 γρ. αλέυρι ολικής άλεσης

300 γρ. νερό χλιαρό

1 κ.σ. ελαιόλαδο

2 κ.γ. αλάτι

8 γρ. μαγιά νωπή

Για τη γαρνιτούρα

1 κολοκύθι κομμένο σε λεπτές φέτες

2 ντομάτες κομμένες σε λεπτές φέτες

1 κρεμμύδι λεπτοκομμένο

1 μικρή μελιτζάνα κομμένη σε λεπτές φέτες

150 γρ. ανθότυρο

2-3 μαύρες ελιές

1 πιπεριά κομμένη σε ροδέλες

2-3 φύλλα βασιλικό

Λίγο ελαιόλαδο

Οδηγίες:

Κάνουμε τη ζύμη: Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι, το νερό και τη μαγιά. Το δουλεύουμε δυνατά με το χέρι για 10 περίπου λεπτά. Την αφήνουμε να φουσκώσει.

Παίρνουμε όλα τα λαχανικά και τα βάζουμε σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί στο φούρνο για 15 λεπτά στους 200 βαθμούς. Μόλις φουσκώσει η ζύμη τη δουλεύουμε ξανά, τη χωρίζουμε στα τέσσερα και αφήνουμε να φουσκώσει ακόμα για 2 ώρες. Ύστερα απλώνουμε τις 4 ζύμες με τον πλάστη και γαρνίρουμε από πάνω με τα λαχανικά και το τυρί. Ψήνουμε στους 250 βαθμούς για 20 λεπτά.

empty alt

Spaghetti με σάλτσα pomodoro και κεφτεδάκια

Πλούσια και χορταστική μακαρονάδα, αγαπημένη από μικρούς και μεγάλους.
empty alt

Μύδια με αμύγδαλα

Το πιάτο που συνδυάζει θαλασσινά και ξηρούς καρπούς.
empty alt

Τραγανές πατάτες με σκόρδο και σάλτσα από αβοκάντο

Τραγανές πατάτες με σάλτσα από αβοκάντο, ένας νέος συνδυασμός που προστίθεται στην υγιεινή διατροφή.
empty alt

Κρέπες με κρέμα αμυγδάλου

Κρέπες γεμιστές με κρέμα αμυγδάλου και καραμέλα για να ξεφύγετε λίγο από τα συνηθισμένα...
empty alt

Μελωμένες τηγανίτες

Τρώγονται ζεστές και μελωμένες και κατά προτίμηση πρωί.
empty alt

Βελουτέ από μπρόκολο

Το μπρόκολο σούπα για τις κρύες μέρες και νύχτες του χειμώνα.
empty alt

Σαλάτα με σπανάκι και παντζάρια

Υπέροχη και ξεχωριστή σαλάτα σε γεύση αλλά και σε εμφάνιση
empty alt

Κοτόπουλο γεμιστό

Το κοτόπουλο στην πιο ωραία και γευστική εκδοχή του.
Back To Top