Εύκολη   Μερίδες : 4   15.01-18.30  

Το ιταλικό ψωμί με θαυμαστές σε όλο τον κόσμο.

Υλικά:

25 γρ. μαγιά

400 γρ. αλεύρι σκληρό

2 κ.γ. αλάτι

5 κ.σ. ελαιόλαδο

2 κ.γ. αλάτι χοντρό αλάτι

Οδηγίες:

Διαλύουμε τη μαγιά σε ½ φλιτζάνι χλιαρό νερό. Την αφήνουμε να μείνει 10 λεπτά. Κοσκινίζουμε σε μπολ το αλεύρι , κάνουμε μια λακκούβα στη μέση και προσθέτουμε τη μαγιά, το αλάτι και 2 κουταλιές λάδι. Αναμειγνύουμε τα υλικά και προσθέτουμε και άλλο νερό ώστε να γίνει η ζύμη. Αδειάζουμε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και τη ζυμώνουμε για 10 λεπτά περίπου μέχρι να γίνει λεία και ελαστική. Ξαναβάζουμε τη ζύμη στο μπολ, τη σκεπάζουμε με ένα πανί και την αφήνουμε να φουσκώσει σε ζεστό μέρος 2 με 2 ½ ώρες μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο. Την ξαναζυμώνουμε για μερικά λεπτά. Την πιέζουμε σε μια λαδωμένη τάρτα φόρμας 25 εκ. και τη σκεπάζουμε με μια υγρή πετσέτα. Την αφήνουμε 30 λεπτά για να φουσκώσει. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C. Τρυπάμε παντού με το δάχτυλό μας τη ζύμη για να κάνουμε λακκουβίτσες. Ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι πάνω στη ζύμη και το απλώνουμε με πινελάκι. Πασπαλίζουμε με το αλάτι. Ψήνουμε τη φοκάτσια 20 λεπτά μέχρι να χρυσίσει. Τη βγάζουμε προσεκτικά από τη φόρμα και την αφήνουμε να κρυώσει πάνω σε σχάρα.

empty alt

Βινεγκρέτ ντομάτας

Μια συνταγή που μυρίζει Ελλάδα.
empty alt

Ριζότο με μπύρα και σπεκ

Ριζότο με μεθυστική γεύση από μπύρα.
empty alt

Μπουκίτσες από ρεβίθια και κουκουνάρι

Το θρεπτικό ρεβύθι συναντά τα κουκουνάρια, το κεφαλοτύρι και το αυγό.
empty alt

Linguine με porcini και γαρίδες

Στριφογυρίστε το πιρούνι μέσα στα ζυμαρικά και πιάστε μια λαχταριστή μπουκιά. 
empty alt

Τούρτα με σοκολάτα και πορτοκάλι

Κακαό και πορτοκάλι ένας δυνατός συνδυασμός.
empty alt

Πέννες αλα αραμπιάτα

Νόστιμη και εύκολη συνταγή με ταπεινά υλικά αλλά ξεχωριστή γεύση.
empty alt

Ροζ κους κους με μπρόκολο

Πανεύκολη συνταγή με κους κους που γίνεται ροζ!
empty alt

Σάλτσα guakamole

Εξαιρετική σάλτσα για να συνοδεύσετε κόκκινα κρέατα.
Back To Top