Εύκολη   Μερίδες : 4   15.01-18.30  

Το ιταλικό ψωμί με θαυμαστές σε όλο τον κόσμο.

Υλικά:

25 γρ. μαγιά

400 γρ. αλεύρι σκληρό

2 κ.γ. αλάτι

5 κ.σ. ελαιόλαδο

2 κ.γ. αλάτι χοντρό αλάτι

Οδηγίες:

Διαλύουμε τη μαγιά σε ½ φλιτζάνι χλιαρό νερό. Την αφήνουμε να μείνει 10 λεπτά. Κοσκινίζουμε σε μπολ το αλεύρι , κάνουμε μια λακκούβα στη μέση και προσθέτουμε τη μαγιά, το αλάτι και 2 κουταλιές λάδι. Αναμειγνύουμε τα υλικά και προσθέτουμε και άλλο νερό ώστε να γίνει η ζύμη. Αδειάζουμε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και τη ζυμώνουμε για 10 λεπτά περίπου μέχρι να γίνει λεία και ελαστική. Ξαναβάζουμε τη ζύμη στο μπολ, τη σκεπάζουμε με ένα πανί και την αφήνουμε να φουσκώσει σε ζεστό μέρος 2 με 2 ½ ώρες μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο. Την ξαναζυμώνουμε για μερικά λεπτά. Την πιέζουμε σε μια λαδωμένη τάρτα φόρμας 25 εκ. και τη σκεπάζουμε με μια υγρή πετσέτα. Την αφήνουμε 30 λεπτά για να φουσκώσει. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C. Τρυπάμε παντού με το δάχτυλό μας τη ζύμη για να κάνουμε λακκουβίτσες. Ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι πάνω στη ζύμη και το απλώνουμε με πινελάκι. Πασπαλίζουμε με το αλάτι. Ψήνουμε τη φοκάτσια 20 λεπτά μέχρι να χρυσίσει. Τη βγάζουμε προσεκτικά από τη φόρμα και την αφήνουμε να κρυώσει πάνω σε σχάρα.

empty alt

«Sexy» κοτόπουλο

Ποτέ το κοτόπουλο δε σκανδάλιζε τόσο σε γεύση! 
empty alt

Μπεσαμέλ gluten free

Να πως να φτιάξετε πανεύκολα μπεσαμέλ χωρίς γλουτένη.
empty alt

Αυγό σοκολατένιο

Σοκολατένιο πασχαλινό αυγό! Όλοι τρελαίνονται, γι'αυτό προσπαθήστε να το φτιάξετε στο σπίτι!
empty alt

Σουβλάκια από σολομό

Σουβλάκια από σολομό μαριναρισμένα με σκόρδο και μουστάρδα. Ένα ιδιαίτερο ορεκτικό στο τραπέζι σας.
empty alt

Mattonella (τουβλάκι) από σοκολάτα

Σοκολάτα και φουντούκι συμμαχούν για να κατακτήσουν τον ουρανίσκο σας.
empty alt

Φακές με κάρυ

Πανεύκολο, γευστικό και χορταστικό πιάτο.
empty alt

Κενέλ από τυρί quark και σάλτσα από φρούτα

Δε χρειάζεται να επισκεφτείτε το δάσος, υπάρχουν στο ψυγείο σας οπότε αξιοποιήστε τα.
empty alt

Ριζότο με μετσοβόνε, φυστίκι και καρυδόψιχα

Να τι συμβαίνει όταν ένα ριζότο συναντά γευστικούς ξηρούς καρπούς.
Back To Top