Εύκολη   Μερίδες : 4   15.01-18.30  

Το ιταλικό ψωμί με θαυμαστές σε όλο τον κόσμο.

Υλικά:

25 γρ. μαγιά

400 γρ. αλεύρι σκληρό

2 κ.γ. αλάτι

5 κ.σ. ελαιόλαδο

2 κ.γ. αλάτι χοντρό αλάτι

Οδηγίες:

Διαλύουμε τη μαγιά σε ½ φλιτζάνι χλιαρό νερό. Την αφήνουμε να μείνει 10 λεπτά. Κοσκινίζουμε σε μπολ το αλεύρι , κάνουμε μια λακκούβα στη μέση και προσθέτουμε τη μαγιά, το αλάτι και 2 κουταλιές λάδι. Αναμειγνύουμε τα υλικά και προσθέτουμε και άλλο νερό ώστε να γίνει η ζύμη. Αδειάζουμε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και τη ζυμώνουμε για 10 λεπτά περίπου μέχρι να γίνει λεία και ελαστική. Ξαναβάζουμε τη ζύμη στο μπολ, τη σκεπάζουμε με ένα πανί και την αφήνουμε να φουσκώσει σε ζεστό μέρος 2 με 2 ½ ώρες μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο. Την ξαναζυμώνουμε για μερικά λεπτά. Την πιέζουμε σε μια λαδωμένη τάρτα φόρμας 25 εκ. και τη σκεπάζουμε με μια υγρή πετσέτα. Την αφήνουμε 30 λεπτά για να φουσκώσει. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C. Τρυπάμε παντού με το δάχτυλό μας τη ζύμη για να κάνουμε λακκουβίτσες. Ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι πάνω στη ζύμη και το απλώνουμε με πινελάκι. Πασπαλίζουμε με το αλάτι. Ψήνουμε τη φοκάτσια 20 λεπτά μέχρι να χρυσίσει. Τη βγάζουμε προσεκτικά από τη φόρμα και την αφήνουμε να κρυώσει πάνω σε σχάρα.

empty alt

Τιραμισού κλασικό

Από τα πιο δημοφιλή ιταλικά γλυκά που έχει κατακτήσει όλο τον κόσμο.
empty alt

Λουκάνικα με κρασί και μήλα

Ξεχωριστός συνδυασμός μήλου και λουκάνικου
empty alt

Πικάντικη «Ελληνική πίτσα» με μελιτζάνα

Παραγγείλτε την πιο made in Greece πίτσα που φτιάξατε ποτέ! 
empty alt

Κεφτεδάκια από ξιφία

Πρωτότυπα κεφτεδάκια.
empty alt

Λουκουμάδες με μελιτζάνα

Διαφορετικοί λουκουμάδες για ένα απρόσμενο ορεκτικό.
empty alt

Τηγανιά κρασάτη

Η παραδοσιακή τηγανιά για τους μερακλήδες της γνήσιας γεύσης.
empty alt

Τιραμισού

Κλασική ιταλική συνταγή που δύσκολα μπορεί κανείς να αντισταθεί.
empty alt

Σουτζουκάκια με σάλτσα ντομάτας

Το κλασικό πιάτο που υποκύπτουν όλοι.
Back To Top