Μέτρια   Μερίδες : 4   12.31-15.00  

Πάπια με πορτοκάλι..συνδυασμός που απογειώνει τη γεύση. Τολμήστε το!

Υλικά:

  • 800 γρ. φιλέτο πάπια
  • Χυμό και ζεστ από 2 πορτοκάλια
  • 20 γρ. ζάχαρη
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • 150 γρ. ζωμό λαχανικών
  • 2 κ.σ. κορν φλάουρ
  • 30 γρ. βούτυρο
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Οδηγίες:

Σε ένα μικρό κατσαρολάκι λιώνουμε τη ζάχαρη με πολύ λίγο νερό. Προσθέτουμε το χυμό από τα πορτοκάλια και αφήνουμε να βράσει για 5 λεπτά. Σε ένα μπολάκι λιώνουμε το κορν φλάουρ μέσα στο ζωμό λαχανικών κρύο. Σε αντικολλητικό τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε το μείγμα με το ζωμό και αφήνουμε να βράσει μέχρι να ξεκινήσει να πήγει και στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα το μείγμα με το πορτοκάλι. Κρατάμε στη ζέστη. Ψήνουμε το φιλέτο πάπιας σε αντικολλητικό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο αρχικά από τη μεριά του δέρματος και ύστερα γυρίζουμε και από την άλλη πλευρά. Αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε με το κρασί. Βγάζουμε από τη φωτιά, λεπτοκόβουμε και ρίχνουμε επάνω τη ζεστή σάλτσα.

empty alt

Τηγανιά κρασάτη

Η παραδοσιακή τηγανιά για τους μερακλήδες της γνήσιας γεύσης.
empty alt

Πιροσκί

Παραδοσιακά ποντιακά πιροσκί, τέλεια στη γεύση, φανταστικά στην εμφάνιση.
empty alt

Βελουτέ από ρεβίθια με γαρίδες και πράσα

Μία πρωτότυπη σούπα που σίγουρα θα αγαπήσετε.
empty alt

Γαρίδες καυτερές

Ότι καλύτερο έχει να μας δώσει η θάλασσα, ανακατεμένο με πεπεροτσίνο για έξτρα γεύση.
empty alt

Καλαμαράτα από θυμάρι με κρέμα από κουνουπίδι

Ανακατέψτε ποικίλες γεύσεις μαζί, όπως κουνουπίδι και σελινόριζα, μαζί με ζυμαρικά.
empty alt

Ρυζοκροκέτες

Συνοδεύστε το κρέας ή το κοτόπουλο με τραγανές ρυζοκροκέτες για ένα πλήρες και χορταστικό γεύμα. 
empty alt

Φωλιές στο φούρνο με γλώσσα και αγκινάρα

Η απογείωση ενός ταπεινού ψαριού με την σωστή συνταγή.
empty alt

Σαλάτα με σπανάκι και παντζάρια

Υπέροχη και ξεχωριστή σαλάτα σε γεύση αλλά και σε εμφάνιση

Back To Top