Μέτρια   Μερίδες : 4   12.31-15.00  

Ένα πλήρες πιάτο για κάθε μέρα που θα ικανοποιήσει μικρούς και μεγάλους.

Υλικά:

500 γρ. Λαζάνια

1 κιλό σπανάκι φρέσκο

200 γρ. παρμεζάνα τριμμένη

200 γρ. γραβιέρα τριμμένη

450 γρ. κιμάς ανάμεικτος (μοσχαρίσιος & χοιρινός)

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

½ κούπα λευκό κρασί

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

Για τη σάλτσα

1 κουτί ντοματάκια ψιλοκομμένα

2 κ.σ. πελτέ ντομάτας

2 σκελίδες σκόρδο

1 κούπα σέλινο ψιλοκομμένο

Οδηγίες:

Σε μία μεγάλη κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό ζεματίσουμε καλά τα λαζάνια. Τα σουρώνουμε και τα στραγγίζουμε σε ένα τρυπητό. Στη συνέχεια ζεματίζουμε και το σπανάκι και το στραγγίζουμε πολύ καλά με τα χέρια ώστε να μη μείνουν καθόλου υγρά. Σε μία κατσαρόλα, βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, προσθέτουμε στη συνέχεια τον κιμά και τσιγαρίζουμε καλά ώσπου να αλλάξει χρώμα. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε να βράσει μέχρι να πιει όλο το κρασί. Ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Σε ένα κατσαρόλακι βράζουμε σε σιγανή φωτιά για 15 λεπτά τα ντοματάκια μαζί με τον πελτέ, το σέλινο και το σκόρδο.  Όταν πιει το πολύ νερό και στύψει, αποσύρουμε και κρατάμε στην άκρη. Ρίχνουμε το σπανάκι μαζί με τα τυριά στο μείγμα του κιμά και ανακατεύουμε πολύ καλά. Έπειτα παίρνουμε ένα πυρέξ και απλώνουμε μία στρώση σάλτσας, συνεχίζουμε με μία στρώση λαζάνια, μετά μία στρώση σπανάκι, λίγη σάλτσα και ακόμα μία στρώση λαζάνια και μία σπανάκι. Τελειώνουμε με μία στρώση λαζάνια, πασπαλίζουμε αν θέλουμε με τριμμένο τυρί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.

 

empty alt

Χτένια γκρατινέ

Ιδιαίτερο ορεκτικό για το τραπέζι, σε μια πολύ ξεχωριστή εκδοχή.
empty alt

Τυροκροκέτες

Η απόλυτα γευστική "συνάντηση" των αγαπημένων τυριών.
empty alt

Μακαρόνια με άρωμα από θάλασσα

Αρωματική μακαρονάδα με γαύρο και αυγοτάραχο.
empty alt

Σούπα Γιαπωνέζικη

Επιλέξτε μία γιαπωνέζικη σούπα για ένα ελαφρύ γεύμα.
empty alt

Βακαλάος από την Ιταλία

Βακαλάος με ιταλικό αέρα και φυσικά φίνα γεύση.
empty alt

Ταρτάρ από ντομάτα και αβοκάντο

Ρίξτε στο μπολ όλα τα υλικά και αφήστε να σας παρασύρουν στην αμαρτία της γεύσης τους. 
empty alt

Lemon curd

Αυτό το γλυκό το χρωστάμε στους Αγγλούς οι οποίοι θεωρούν τα λεμόνια πολύτιμα αφού δεν ευδοκιμούσαν στο νησί τους.
empty alt

Ρυζοκροκέτες

Συνοδεύστε το κρέας ή το κοτόπουλο με τραγανές ρυζοκροκέτες για ένα πλήρες και χορταστικό γεύμα. 
Back To Top