Μέτρια   Μερίδες : 4   12.31-15.00  

Ένα πλήρες πιάτο για κάθε μέρα που θα ικανοποιήσει μικρούς και μεγάλους.

Υλικά:

500 γρ. Λαζάνια

1 κιλό σπανάκι φρέσκο

200 γρ. παρμεζάνα τριμμένη

200 γρ. γραβιέρα τριμμένη

450 γρ. κιμάς ανάμεικτος (μοσχαρίσιος & χοιρινός)

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

½ κούπα λευκό κρασί

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

Για τη σάλτσα

1 κουτί ντοματάκια ψιλοκομμένα

2 κ.σ. πελτέ ντομάτας

2 σκελίδες σκόρδο

1 κούπα σέλινο ψιλοκομμένο

Οδηγίες:

Σε μία μεγάλη κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό ζεματίσουμε καλά τα λαζάνια. Τα σουρώνουμε και τα στραγγίζουμε σε ένα τρυπητό. Στη συνέχεια ζεματίζουμε και το σπανάκι και το στραγγίζουμε πολύ καλά με τα χέρια ώστε να μη μείνουν καθόλου υγρά. Σε μία κατσαρόλα, βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, προσθέτουμε στη συνέχεια τον κιμά και τσιγαρίζουμε καλά ώσπου να αλλάξει χρώμα. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε να βράσει μέχρι να πιει όλο το κρασί. Ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Σε ένα κατσαρόλακι βράζουμε σε σιγανή φωτιά για 15 λεπτά τα ντοματάκια μαζί με τον πελτέ, το σέλινο και το σκόρδο.  Όταν πιει το πολύ νερό και στύψει, αποσύρουμε και κρατάμε στην άκρη. Ρίχνουμε το σπανάκι μαζί με τα τυριά στο μείγμα του κιμά και ανακατεύουμε πολύ καλά. Έπειτα παίρνουμε ένα πυρέξ και απλώνουμε μία στρώση σάλτσας, συνεχίζουμε με μία στρώση λαζάνια, μετά μία στρώση σπανάκι, λίγη σάλτσα και ακόμα μία στρώση λαζάνια και μία σπανάκι. Τελειώνουμε με μία στρώση λαζάνια, πασπαλίζουμε αν θέλουμε με τριμμένο τυρί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.

 

empty alt

Τζατζίκι

Για τους λάτρεις των παραδοσιακών και έντονων γεύσεων.
empty alt

Σπαγγέτι cacio pepe (τυρί και πιπέρι)

Η υπεροχή της γεύσης και της ευκολίας μόνο με τρια υλικά, έξυπνα συνδυασμένα.
empty alt

Ρύζι αρωματισμένο με μανιτάρια τσουκνίδα και ντομάτα

Εμπιστευτείτε την τσουκνίδα να πλαισιώσει άρτια τα μανιτάρια και το ρύζι.
empty alt

Πουρές από κουκιά

Ένα πιάτο με υψηλή διατροφική αξία.
empty alt

Ρύζι με σταφίδες

Συνοδεύστε τα κρεατικά σας με ένα εξαιρετικό στην εμφάνιση και στη γεύση ρύζι. 
empty alt

Μους με limoncello

Τι είναι κίτρινο, έχει ιδιαίτερη γεύση και γίνεται μους;
empty alt

Ερωτικές μπουκιές

Όταν το μέλι, το ανθόνερο και η καρυδόψυχα τυναντούν το σουσάμι.
empty alt

Πραλίνα φουντουκιού

Υπάρχει κάποιος που δε λατρεύει τη πραλίνα;

Back To Top