Δύσκολη   Μερίδες : 6   12.31-15.00  

Μία εξαιρετική πρόταση για κυρίως γεύμα.

Υλικά

<ul>
     <li>250 γρ. λαζάνια χωρίς γλουτένη προβρασμένα</li>
     <li>800 γρ. σπανάκι φρέσκο τριμμένο</li>
     <li>250 γρ. τυρί cottage</li>
     <li>400 γρ. μυζήθρα</li>
     <li>4 ντομάτες κομμένες τετραγωνάκια</li>
     <li>2 σκελίδες σκόρδο</li>
     <li>60 γρ. παρμεζάνα</li>
     <li>2 κλωναράκια βασιλικό φρέσκο</li>
     <li>Μοσχοκάρυδο</li>
     <li>Ελαιόλαδο</li>
     <li>Αλάτι</li>
     <li>Πιπέρι</li>
     <li>1 ½ λίτρο μπεσαμέλ χωρίς γλουτένη</li>
</ul>

 

Οδηγίες

Σε μία κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο σοτάρουμε το σπανάκι με μία σκελίδα σκόρδο. Σε ένα άλλο κατσαρόλακι με ελαιόλαδο και την άλλη σκελίδα σκόρδο σοτάρουμε τις ντομάτες μαζί με το βασιλικό. Κοιτάζουμε από αλάτι και πιπέρι και αφαιρούμε το σκόρδο μόλις είναι έτοιμο. Σε ένα μπολ δουλεύουμε ανακατεύοντας τη μυζήθρα μαζί με το σπανάκι, τη μισή μπεσαμέλ (250 γρ.) και λίγη παρμεζάνα. Κοιτάζουμε από αλάτι και πιπέρι. Μέσα σε ένα ταψί βάζουμε μία στρώση λαζάνια, από πάνω ρίχνουμε λίγο από το μείγμα με τη μυζήθρα, ύστερα 2-3 κουταλιές ντομάτα και μετά λίγο τυρί cottage. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία 3 ή 4 φορές. Τελειώνουμε με μία στρώση ζυμαρικά και από πάνω απλώνουμε την υπόλοιπη μπεσαμέλ και παρμεζάνα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30-40 λεπτά. Αφήνουμε λίγο να ξεκουραστούν πριν σερβίρουμε.

empty alt

Κοτολέτες α λα μιλανέζε

Βάλτε τη νοστιμιά στο τραπέζι σας με τραγανές και παναρισμένες κοτολέτες.    
empty alt

Cupcakes με αβοκάντο

Ένα εξωτικό φρούτο στο γλυκό σας.
empty alt

Orecchiette με αντσούγιες και λαχανάκια Βρυξελλών

Συνδυασμός ψαριού και λαχανικών δημιουργούν μια απρόσμενη γευστική έκπληξη.
empty alt

Μελιτζανοσαλάτα

Αλλη μια επιλογή για τους λάτρεις της μελιτζάνας.
empty alt

Πορτοκαλόπιτα

Αυτό το γλυκό υπάρχει σε πολλές παραλλαγές, αλλά παραμένει το ίδιο αγαπημένο.
empty alt

Ριζότο alla parmezana

Αυτή η συνταγή είναι η βάση για όλα τα ριζότο.
empty alt

Λαζάνια με μελιτζάνες

Μεσογειακό πιάτο με υπέροχη γεύση από το συνδυασμό της μελιτζάνας και της μοτσαρέλας. 
empty alt

Spaghetti με σολομό και χαβιάρι

Το χαβιάρι δίνει ξεχωριστό τόνο σε αυτό το πιάτο και απίθανη γεύση.
Back To Top