Μέτρια   Μερίδες : 4   15.01-18.30  

Ακόμη και οι πιο δύσπιστοι με αυτό το λαχανικό θα υποκύψουν σε αυτή την γεύση.

Υλικά:

350 γρ. τόνο σε νερό

8 φέτες ψωμί

4 κ.σ. μαγιονέζα

6 φουντίτσες μπρόκολο

1 πιπεριά πράσινη κομμένη

3 κ.σ. σέλινο ψιλοκομμένο

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

3 αυγά

200 γρ. γάλα πλήρες

150 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο

1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά

Αλάτι

Οδηγίες:

Σε μία κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό που βράζει ζεματίζουμε το μπρόκολο για περίπου 10 λεπτά. Σουρώνουμε και αφήνουμε να κρυώσει και να στραγγίξει καλά. Κόβουμε τις μισές φέτες ψωμιού σε κυβάκια και τις τοποθετούμε στον πάτο ενός πυρέξ. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε καλά τον τόνο, αφού τον έχουμε σουρώσει καλά, μαζί με το μπρόκολο, το κρεμμύδι, τη μαγιονέζα, την πιπεριά, το σέλινο και το αλάτι. Απλώνουμε το μείγμα επάνω στα κυβάκια ψωμιού. Τις υπόλοιπες φέτες ψωμιού τις τρίβουμε στο μπλέντερ και τις απλώνουμε από πάνω. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά και τα ανακατεύουμε με το γάλα. Περιχύνουμε πάνω από το τριμμένο ψωμί ώστε να καλύψουμε όλη την επιφάνεια. Καλύπτουμε το πυρέξ με μεμβράνη και κρατάμε στο ψυγείο για ένα βράδυ. Βγάζουμε την επόμενη μέρα το ταψί για 45 λεπτά περίπου εκτός ψυγείου και ψήνουμε ύστερα σε προθερμασμένο αέρα στους 170° για 20 λεπτά. Ύστερα αφαιρούμε τη μεμβράνη και ξαναβάζουμε στο φούρνο για άλλα 20 λεπτά. Τέλος βγάζουμε ξανά, πασπαλίζουμε με το κεφαλοτύρι και την πάπρικα και ξαναβάζουμε στο φούρνο για 15 λεπτά ακόμη. Βγάζουμε από το φούρνο αφήνουμε λίγο να σταθεί, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

empty alt

Πέννες με σπανάκι, λουκάνικο και καρυδόψιχα

Πέννες συνδυασμένς με υλικά που θα δώσουν ξεχωριστή νότα στο πιάτο σας.
empty alt

Χάμπουργκερ από γαλοπούλα

Μία εναλλακτική πρόταση για τα μπιφτέκια που αγαπούν μικροί και μεγάλοι.
empty alt

Κρέμα λεμονιού

Πανεύκολη και γρήγορη κρέμα λεμονιού που ταιριάζει παντού και μπορεί να συνοδεύσει τα γλυκά και τα φαγητά σας.
empty alt

Σολομός μαριναρισμένος στο φούρνο

Εντυπωσιακό και διαφορετικό πιάτο με υπέροχη γεύση.
empty alt

Αλμυρό στρούντελ με χόρτα και ξινομυζήθρα

Πούδρα αμυγδάλου, μαζί με στρούντελ και χόρτα, ένας αναπάντεχος συνδυασμός. 
empty alt

Πορτοκαλόπιτα

Αυτό το γλυκό υπάρχει σε πολλές παραλλαγές, αλλά παραμένει το ίδιο αγαπημένο.
empty alt

Η δική μου κοτόσουπα

Ιδανική για τις κρύες μέρες του χειμώνα με πλούσια και ξεχωριστή γεύση.
empty alt

Φιλέτο ψαριού με σάλτσα από ελιές

Η μαγεία της μαγειρικής βρίσκεται στο «πάντρεμα» ετερόκλιτων υλικών. 
Back To Top