Μέτρια   Μερίδες : 4   15.01-18.30  

Ακόμη και οι πιο δύσπιστοι με αυτό το λαχανικό θα υποκύψουν σε αυτή την γεύση.

Υλικά:

350 γρ. τόνο σε νερό

8 φέτες ψωμί

4 κ.σ. μαγιονέζα

6 φουντίτσες μπρόκολο

1 πιπεριά πράσινη κομμένη

3 κ.σ. σέλινο ψιλοκομμένο

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

3 αυγά

200 γρ. γάλα πλήρες

150 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο

1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά

Αλάτι

Οδηγίες:

Σε μία κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό που βράζει ζεματίζουμε το μπρόκολο για περίπου 10 λεπτά. Σουρώνουμε και αφήνουμε να κρυώσει και να στραγγίξει καλά. Κόβουμε τις μισές φέτες ψωμιού σε κυβάκια και τις τοποθετούμε στον πάτο ενός πυρέξ. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε καλά τον τόνο, αφού τον έχουμε σουρώσει καλά, μαζί με το μπρόκολο, το κρεμμύδι, τη μαγιονέζα, την πιπεριά, το σέλινο και το αλάτι. Απλώνουμε το μείγμα επάνω στα κυβάκια ψωμιού. Τις υπόλοιπες φέτες ψωμιού τις τρίβουμε στο μπλέντερ και τις απλώνουμε από πάνω. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά και τα ανακατεύουμε με το γάλα. Περιχύνουμε πάνω από το τριμμένο ψωμί ώστε να καλύψουμε όλη την επιφάνεια. Καλύπτουμε το πυρέξ με μεμβράνη και κρατάμε στο ψυγείο για ένα βράδυ. Βγάζουμε την επόμενη μέρα το ταψί για 45 λεπτά περίπου εκτός ψυγείου και ψήνουμε ύστερα σε προθερμασμένο αέρα στους 170° για 20 λεπτά. Ύστερα αφαιρούμε τη μεμβράνη και ξαναβάζουμε στο φούρνο για άλλα 20 λεπτά. Τέλος βγάζουμε ξανά, πασπαλίζουμε με το κεφαλοτύρι και την πάπρικα και ξαναβάζουμε στο φούρνο για 15 λεπτά ακόμη. Βγάζουμε από το φούρνο αφήνουμε λίγο να σταθεί, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

empty alt

Ριζότο με μετσοβόνε, φυστίκι και καρυδόψιχα

Να τι συμβαίνει όταν ένα ριζότο συναντά γευστικούς ξηρούς καρπούς.
empty alt

Σάλτσα μπάρμπεκιου

Μία πανεύκολη και γεμάτη γεύση barbeque sauce που θα κάνει το κρέας σας εξαιρετικά νόστιμο. 
empty alt

Κοτόπιτα

Ενα ωραίο και γευστικό πιάτο για όλες τις ώρες.
empty alt

Ερωτικές μπουκιές

Όταν το μέλι, το ανθόνερο και η καρυδόψυχα τυναντούν το σουσάμι.
empty alt

Μελιτζάνες a la parmezana

Υλικά: 3 μελιτζάνες 200 γρ. αλεύρι 2 μοτσαρέλες φρέσκες 400 γρ. παρμεζάνα τριμμένη 200 γρ. πεκορίνο τριμμένο 300 γρ. σάλτσα ντομάτας ηλιέλαιο για τηγάνισμα Οδηγίες: Καθαρίζουμε τις μελιτζάνες, τις κόβουμε στη μέση κάνοντας σχήμα ζέβρας, δηλαδή βγάζουμε μία λωρίδα δέρμα, μία όχι κ. λ. π. Την κόβουμε μακρόστενα ή ροδέλες ύψους 1...
empty alt

Bonet

Αυτό το γλυκό γίνεται εύκολα και ικανοποιεί και τον πιο απαιτητικό "οπαδό" του είδους.
empty alt

Ριζότο με κολοκύθα και amaretto

Το μυστικό σε αυτό το ξεχωριστό πιάτο είναι ο συνδυασμός ανεπάντεχων υλικών.
empty alt

Μπουκιές με αμύγδαλα και μαρμελάδα βερύκοκο

Μπαλίτσες από βερίκοκο για παιχνίδια γεύσης.
Back To Top