Μέτρια   Μερίδες : 4   15.01-18.30  

Μια διαφορετική πρόταση για το δημοφιλές λαχανικό που μπορεί να γίνει ένα ξεχωριστό ορεκτικό.

Υλικά:

2 μελιτζάνες φλάσκες κομμένες σε ροδέλες

6 κ.σ. ελαιόλαδο

50 ml ξύδι από κόκκινο κρασί

2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες

½ κ.γ. κύμινο

½ κ.γ. κόλιανδρο τριμμένο

1 κ.σ. χυμό λεμονιού

2 ντομάτες κομμένες σε λεπτές φέτες

½ αγγούρι κομμένο σε λεπτές φέτες

2 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Βάζουμε σε ένα λαδωμένο ταψί τις φέτες μελιτζάνας, τις λαδώνουμε ελαφρώς και ψήνουμε σε προθερμασμένο γκριλ σε δυνατή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν και να σκουρύνουν. Τις γυρίζουμε και από τις 2 πλευρές. Ύστερα τις βγάζουμε από το ταψί και κόβουμε τις ροδέλες στα τέσσερα. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε καλά το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το ξύδι, το σκόρδο, το κόλιανδρο, το κύμινο, το χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε μέσα τις ζεστές μελιτζάνες να τραβήξουν τα αρώματα και βάζουμε το μπολ με τη σαλάτα στο ψυγείο να παγώσει για 2-3 ώρες. Ύστερα βγάζουμε από το ψυγείο, προσθέτουμε το αγγούρι και τις ντομάτες και ρίχνουμε από πάνω το γιαούρτι. Γαρνίρουμε αν θέλουμε με λίγα φρέσκα φύλλα μαϊντανό.

empty alt

Τράιφλ με μπράουνις

Ένα επιδόρπιο πανεύκολο, γρήγορο και πεντανόστιμο.
empty alt

Τάρτα με κρέμα και φράουλες

Κλασική και αγαπημένη τάρτα με ανάλαφρη κρέμα και λαχταριστές φράουλες.
empty alt

Σπιτικό ψωμί

Φρέσκο και τραγανό σπιτικό ψωμί από τα χεράκια σας. Μία εύκολη και γρήγορη συνταγή για τους λάτρεις του ψωμιού.
empty alt

Πάστα φλώρα με ελαιόλαδο κρέμα από μήλο και φυστίκι

Η γλυκιά μας πάστα φλώρα μέσα σε φορμάκια.
empty alt

Μαρμελάδα μανταρίνι

Ασυνήθιστη και με υπέροχο άρωμα μανταρινιού. 
empty alt

Κεφτεδάκια από ξιφία

Πρωτότυπα κεφτεδάκια.
empty alt

Σούπα βελουτέ από κουνουπίδι

Γευστική και πρωτότυπη λύση για το κουνουπίδι που θα σας δώσει ένα διαφορετικό πιάτο.
empty alt

Αρωματική κρέμα από μελιτζάνα

Υπέροχο ντιπ από μελιτζάνα, μπορεί να συνοδεύσει πολλά πιάτα σας.
Back To Top