Μέτρια   Μερίδες : 4   15.01-18.30  

Μια διαφορετική πρόταση για το δημοφιλές λαχανικό που μπορεί να γίνει ένα ξεχωριστό ορεκτικό.

Υλικά:

2 μελιτζάνες φλάσκες κομμένες σε ροδέλες

6 κ.σ. ελαιόλαδο

50 ml ξύδι από κόκκινο κρασί

2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες

½ κ.γ. κύμινο

½ κ.γ. κόλιανδρο τριμμένο

1 κ.σ. χυμό λεμονιού

2 ντομάτες κομμένες σε λεπτές φέτες

½ αγγούρι κομμένο σε λεπτές φέτες

2 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Βάζουμε σε ένα λαδωμένο ταψί τις φέτες μελιτζάνας, τις λαδώνουμε ελαφρώς και ψήνουμε σε προθερμασμένο γκριλ σε δυνατή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν και να σκουρύνουν. Τις γυρίζουμε και από τις 2 πλευρές. Ύστερα τις βγάζουμε από το ταψί και κόβουμε τις ροδέλες στα τέσσερα. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε καλά το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το ξύδι, το σκόρδο, το κόλιανδρο, το κύμινο, το χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε μέσα τις ζεστές μελιτζάνες να τραβήξουν τα αρώματα και βάζουμε το μπολ με τη σαλάτα στο ψυγείο να παγώσει για 2-3 ώρες. Ύστερα βγάζουμε από το ψυγείο, προσθέτουμε το αγγούρι και τις ντομάτες και ρίχνουμε από πάνω το γιαούρτι. Γαρνίρουμε αν θέλουμε με λίγα φρέσκα φύλλα μαϊντανό.

empty alt

Carpaccio κρέατος

Απαιτεί χρόνο και καλή προετοιμασία αυτό το πιάτο, αλλά θα έχετε για πολύ καιρό στο ψυγείο σας μια διαφορετική πρόταση.
empty alt

Κέικ μαρέγκα με αχλάδια και αμύγδαλα

Ενα κέικ διαφορετικό αλλά απολύτως γευστικό για τον καφέ ή το πρωινό.
empty alt

Σούπα βελουτέ από κουνουπίδι

Γευστική και πρωτότυπη λύση για το κουνουπίδι που θα σας δώσει ένα διαφορετικό πιάτο.
empty alt

Spaghettoni με funghi porcini

Τα μανιτάρια θα εκτοξεύσουν τη γεύση σε αυτό το πιάτο ζυμαρικών.
empty alt

Ριζότο με λεμόνι και θυμάρι

Η έντονη γεύση του λεμονιού ισορροπεί αρμονικά με τα υλικά που «δένουν» το ρυζότο. 
empty alt

Κουνέλι με μπύρα

Το κουνέλι μεθάει με μπύρα, θυμάρι και βασιλικό. 
empty alt

Γιουβέτσι με λαχανικά

Το φαγητό της γιαγιάς με πινελιές λαχανικών.
empty alt

Σαλάτα με φασόλια και στήθος καπνιστής πάπιας

Μια σαλάτα με τον απρόσμενο συνδυασμό φασολιών και πάπιας.
Back To Top