Μέτρια   Μερίδες : 4   21.01-04.59  

Το όνομά της το χρωστάει στο διάσημο Ιταλό μάγειρα Alfredo di Lello που δημιούργησε την γνωστή σάλτα το 1920.

Υλικά:

400 γρ. fettuccine

200 γρ. βούτυρο αγελάδος φρέσκο

200 γρ. κρέμα γάλακτος

200 γρ. παρμεζάνα παλαιωμένη τριμμένη

1 πρέζα μοσχοκάρυδο

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Σε ένα φαρδύ τηγάνι, σε χαμηλή φωτιά, λιώνουμε το βούτυρο και την κρέμα γάλακτος και το αφήνουμε σιγά σιγά να ρεντουίρει. Προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο. Την ίδια στιγμή, σε μία κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό, βράζουμε τα μακαρόνια, τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα με τη σάλτσα, προσθέτοντας λίγο από το νερό που έχουν βράσει. Ρίχνουμε την παρμεζάνα και σοτάρουμε τα μακαρόνια μέχρι να λιώσει και να γίνει μια κρέμα.

empty alt

Σουβλάκια από σεϊτάν

Είστε vegan; Τα σουβλάκια από σεϊτάν θα γίνουν το αγαπημένο σας ορεκτικό!
empty alt

Λαζάνια με μανιτάρια

Βάλτε τα μανιτάρια ανάμεσα σε λαζάνια και εντυπωσιάστε. 
empty alt

Πάπια με σάλτσα πορτοκάλι

Πάπια με πορτοκάλι..συνδυασμός που απογειώνει τη γεύση. Τολμήστε το!
empty alt

Κολοκυθόσουπα

Λαχταριστή και κρεμώδης κολοκυθόσουπα ιδανική για το χειμώνα
empty alt

Πασχαλινή πίτα με αυγά και αγκινάρες

Φανταστική παραδοσιακή ιταλική πίτα για τις ημέρες του Πάσχα με χειροποίητο τραγανό φύλλο. Μπορείτε να τη σερβίρετε και ζεστή και κρύα.
empty alt

Παθιασμένες μπουκίτσες με σολομό

Το πάθος ανοίγει με την όρεξη...
empty alt

Σαρδέλα γεμιστή

Οι ταπεινές σαρδέλες σε μια υπέροχη συνταγή για ένα ωραίο ορεκτικό.
empty alt

Τιμπάλ μελιτζάνας

Εντυπωσιακό τόσο από την εμφάνιση όσο και από τη γεύση.
Back To Top