Μέτρια   Μερίδες : 4   21.01-04.59  

Το όνομά της το χρωστάει στο διάσημο Ιταλό μάγειρα Alfredo di Lello που δημιούργησε την γνωστή σάλτα το 1920.

Υλικά:

400 γρ. fettuccine

200 γρ. βούτυρο αγελάδος φρέσκο

200 γρ. κρέμα γάλακτος

200 γρ. παρμεζάνα παλαιωμένη τριμμένη

1 πρέζα μοσχοκάρυδο

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Σε ένα φαρδύ τηγάνι, σε χαμηλή φωτιά, λιώνουμε το βούτυρο και την κρέμα γάλακτος και το αφήνουμε σιγά σιγά να ρεντουίρει. Προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο. Την ίδια στιγμή, σε μία κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό, βράζουμε τα μακαρόνια, τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα με τη σάλτσα, προσθέτοντας λίγο από το νερό που έχουν βράσει. Ρίχνουμε την παρμεζάνα και σοτάρουμε τα μακαρόνια μέχρι να λιώσει και να γίνει μια κρέμα.

empty alt

Bruschetta πασχαλινή

Μία παραδοσιακή ιταλική bruschetta για τις ημέρες του Πάσχα και όχι μόνο..
empty alt

Παπαρδέλες με ραγού από αρνί

Εύκολο και πεντανόστιμο πιάτο για τους λάτρεις της μακαρονάδας.
empty alt

Κρέμα patisserie χωρίς γλουτένη

Πανεύκολη κρέμα patisserie για τα γλυκά σας
empty alt

Φιλέτο ψαριού με σάλτσα από ελιές

Η μαγεία της μαγειρικής βρίσκεται στο «πάντρεμα» ετερόκλιτων υλικών. 
empty alt

Γαριδοκροκέτες

Ένας νόστιμος μεζές να συνοδεύσετε το ουζάκι σας!
empty alt

Φακές με κάρυ

Πανεύκολο, γευστικό και χορταστικό πιάτο.
empty alt

Ελιόψωμο

Απολαυστικό ακόμα και σκέτο!
empty alt

Ποπ κορν με σοκολάτα και καρύδα

Απίθανα ποπ κορν με σοκολάτα και καρύδα. Θα τα λατρέψουν όλοι!
Back To Top