Εύκολη   Μερίδες : 4   12.31-15.00  

Φτιάξτε το για να δώσετε μία έξτρα γεύση στις σαλάτες σας, το ρύζι και τις σούπες.

Υλικά:

Για 100 γρ. gomasio χρειάζεται

  • 1 κουτάλι αλάτι
  • 7 κουταλιές σουσάμι

Οδηγίες:

Σε ένα τηγάνι τοστάρουμε το σουσάμι ελαφρά (να μην πικρίσει). Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει. Χτυπάμε το αλάτι και μόλις έχει γίνει σαν πούδρα προσθέτουμε το σουσάμι και τα χτυπάμε μαζί μέχρι να γίνουν σαν πούδρα όχι πολύ ψιλή (να λαδώνει λίγο). Είναι καλύτερο να το χρησιμοποιήσουμε αμέσως. Μπορούμε να το κρατήσουμε κλειστό σε ένα βάζο στο ψυγείο για μία εβδομάδα το πολύ.

Το χρησιμοποιούμε για να δώσουμε γεύση  στις σαλάτες, τα λαχανικά και το ρύζι.

empty alt

Σοκολατάκια ωμά

Πεντανόστιμα σοκολατάκια για να καλύψεις πανεύκολα στιγμές υπογλυκαιμίας...
empty alt

Πεσκανδρίτσα γκρατινέ με πατάτες

Πεσκανδρίτσα στο φούρνο με πατάτες, νόστιμο και υγιεινό πιάτο που θα λατρέψουν και οι μικροί μας φίλοι!
empty alt

Crumble με φράουλες και βατόμουρα

Φροντίστε να έχετε φράουλες και βατόμουρα και θα το φτιάξετε σε χρόνο μηδέν.
empty alt

Ψωμί με γεύση mediterranean

Μια διαφορετική γευστική πρόταση για το ψωμί.
empty alt

Σαλάτα αντσουγιάδα

Σε αυτή τη σαλάτα πρωταγωνιστεί η αντσούγια και μεταμορφώνει το πιάτο σε σαλάτα ή και ορεκτικό.
empty alt

Μπουκίτσες με κοτόπουλο και κάρυ

Ο ουρανίσκος και το έτερον ήμισι, θα το λατρέψουν!
empty alt

Σάλτσα κέτσαπ

Καιρός να φτιάξετε τη δική σας σπιτική κέτσαπ!
empty alt

Γεμιστές μελιτζάνες με πανσέτα και γραβιέρα

Η μελιτζάνα γεμίζει με πανσέτα και ο ουρανίσκος ξετρελαίνεται!
Back To Top