Μέτρια   Μερίδες : 4   15.01-18.30  

Το χοιρινό ποτέ δεν ήταν πιο εκλεκτό ανάμεσα σε φέτες πορτοκαλιού, σβησμένα με κρασί.

Υλικά:

½ κιλό καρέ χοιρινό

Χυμό και ζεστ τριμμένο από 3 πορτοκάλια

150 γρ. κόκκινο κρασί

20 γρ. ζάχαρη μαύρη

5 κομμάτια αστεροειδή γλυκάνισο

Λίγο ελαιόλαδο

2 μεγάλα πορτοκάλια κομμένα σε φέτες για το σερβίρισμα

150 γρ. πικάντικη μουστάρδα για το σερβίρισμα

Οδηγίες:

Τσιγαρίζουμε στο ελαιόλαδο το κρέας και μόλις έχει πάρει χρώμα ρίχνουμε τη ζάχαρη και σβήνουμε με το κόκκινο κρασί. Προσθέτουμε το χυμό πορτοκάλι, το ζεστ και το γλυκάνισο. Κοιτάζουμε από αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε να βράσει σιγά σιγά για 2 ώρες περίπου μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Βγάζουμε από την κατσαρόλα αφήνουμε λίγο να κρυώσει και κόβουμε σε λεπτές φέτες. σε ένα μπολ ρίχνουμε μέσα λίγο από το ζουμί που έχει ψηθεί το κρέας, ρίχνουμε μέσα τη μουστάρδα, ανακατεύουμε και γαρνίρουμε με αυτή τη σως και τα πορτοκάλια κομμένα σε φέτες.

 

empty alt

Βινεγκρέτ ντομάτας

Μια συνταγή που μυρίζει Ελλάδα.
empty alt

Σαλάτα με σύκα, φέτα, προσούτο και πεπόνι

Σύκα και πεπόνι σε αρμονία με προσούτο και τυρί.
empty alt

Γαρίδες καυτερές

Ότι καλύτερο έχει να μας δώσει η θάλασσα, ανακατεμένο με πεπεροτσίνο για έξτρα γεύση.
empty alt

Κρύα σούπα με αμύγδαλο

Υπέροχη σούπα από αμύγδαλα για ένα διαφορετικό ορεκτικό.
empty alt

Carpaccio χταπόδι με μεσογειακές γεύσεις

Μεράκι και υπομονή απαιτεί η συνταγή αυτή αλλά προσφέρει μεγάλη ποσότητα και κυρίως γεύση.
empty alt

Γεμιστή πατάτα με θαλασσινά

Η πατάτα αποκτά την αίγλη και την γεύση που της αξίζει με θαλασσινά.
empty alt

Προφιτερόλ

Κλασική ιταλική πρόταση για γλυκό που δεν μπορεί να αντισταθεί κανείς.
empty alt

Ντάκος burger

Ενα μπέργκερ αλλιώτικό με τα πιο ταπεινά υλικά και ξεχωριστή γεύση.
Back To Top