Μέτρια   Μερίδες : 4   12.31-15.00  

Η κανέλα δίνει το άρωμά της στο χοιρινό και απογειώνεται η γεύση του.

Υλικά:

1 λαιμό χοιρινό 800 γρ.

1 κρεμμύδι λεπτοκομμένο

Το ζεστ από 1 λεμόνι

1 κ.γ. κανέλα

1 ποτήρι λευκό κρασί

½ λίτρο ζωμό βοδινό

1 κ.γ. κορν φλάουρ

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το λαιμό από όλες τις μεριές. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το ζεστ από το λεμόνι, την κανέλα και ύστερα από 3 -4 λεπτά σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστεί, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και σιγά σιγά το ζωμό. Αφήνουμε να βράσει για 45 λεπτά με 1 ώρα. Μόλις είναι έτοιμο, βγάζουμε από την κατσαρόλα και κρατάμε στη ζέστη. Σουρώνουμε τη σάλτσα, τη βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι και την πήγουμε με το κορν φλάουρ. Κόβουμε το κρέας σε λεπτές φέτες και γαρνίρουμε με τη σάλτσα.

empty alt

Κεφτεδάκια από ξιφία

Πρωτότυπα κεφτεδάκια.
empty alt

Αλμυρό στρούντελ με χόρτα και ξινομυζήθρα

Πούδρα αμυγδάλου, μαζί με στρούντελ και χόρτα, ένας αναπάντεχος συνδυασμός. 
empty alt

Γλυκάκια με παντεσπάνι και σοκολάτα

Γαργαλιστική σοκολάτα και δροσερή κρέμα γάλακτος δένουν ερωτικά με μερικές σταγόνες λεμόνι.
empty alt

Σπαγγέτι cacio pepe (τυρί και πιπέρι)

Η υπεροχή της γεύσης και της ευκολίας μόνο με τρια υλικά, έξυπνα συνδυασμένα.
empty alt

Μους από μέλι και ρόδι

Ελαφριά, φρέσκια και δροσερή μους, ιδανική να την προσφέρετε μετά από πλούσιο γεύμα.
empty alt

Μελιτζάνες a la parmezana

Υλικά: 3 μελιτζάνες 200 γρ. αλεύρι 2 μοτσαρέλες φρέσκες 400 γρ. παρμεζάνα τριμμένη 200 γρ. πεκορίνο τριμμένο 300 γρ. σάλτσα ντομάτας ηλιέλαιο για τηγάνισμα Οδηγίες: Καθαρίζουμε τις μελιτζάνες, τις κόβουμε στη μέση κάνοντας σχήμα ζέβρας, δηλαδή βγάζουμε μία λωρίδα δέρμα, μία όχι κ. λ. π. Την κόβουμε μακρόστενα ή ροδέλες ύψους 1...
empty alt

Τηγανητά μήλα

Αυτό το επιδόρπιο βρίσκεται σε πολλές κουζίνες του κόσμου σε πολλές εκδοχές αφού αποτελεί παντα μια λαχταριστή λύση για γλυκό.
empty alt

Τυροκροκέτες

Η απόλυτα γευστική "συνάντηση" των αγαπημένων τυριών.
Back To Top