Εύκολη   Μερίδες : 4   15.01-18.30  

Πλούσια και χορταστική σαλάτα με γεύση Μεξικού.

Υλικά:

200 γρ. σαλάτα πράσινη ανάμεικτη (ρόκα, μάσα, λόλο ρόσο, τροκαντέρο, φριζέ)

1 πιπεριά κόκκινη Φλωρίνης (κομμένη julien)

1 πιπεριά κίτρινη (κομμένη julien)

250 γρ. φασόλια κόκκινα βρασμένα

50 γρ. τυρί emental

2 κ.σ. ξύδι

Χυμό από ½ λεμόνι

2 κ.σ. μουστάρδα πικάντικη

100 γρ. nachos

6 κ.σ. ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Πλένουμε τη σαλάτα, την κόβουμε με το χέρι και τη βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε τις πιπεριές και τα φασόλια. Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα, το ξύδι, αλάτι και πιπέρι και χτυπάμε με ένα σύρμα. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ξαναχτυπάμε. Ρίχνουμε το μείγμα μας πάνω από τη σαλάτα. Κόβουμε το τυρί με τη χοντρή μεριά του τρίφτη σε μεγάλες φέτες, το ρίχνουμε κι αυτό μέσα και γύρω γύρω βάζουμε τα nachos.

empty alt

Τηγανιά κρασάτη

Η παραδοσιακή τηγανιά για τους μερακλήδες της γνήσιας γεύσης.
empty alt

Πιροσκί

Παραδοσιακά ποντιακά πιροσκί, τέλεια στη γεύση, φανταστικά στην εμφάνιση.
empty alt

Βελουτέ από ρεβίθια με γαρίδες και πράσα

Μία πρωτότυπη σούπα που σίγουρα θα αγαπήσετε.
empty alt

Γαρίδες καυτερές

Ότι καλύτερο έχει να μας δώσει η θάλασσα, ανακατεμένο με πεπεροτσίνο για έξτρα γεύση.
empty alt

Καλαμαράτα από θυμάρι με κρέμα από κουνουπίδι

Ανακατέψτε ποικίλες γεύσεις μαζί, όπως κουνουπίδι και σελινόριζα, μαζί με ζυμαρικά.
empty alt

Ρυζοκροκέτες

Συνοδεύστε το κρέας ή το κοτόπουλο με τραγανές ρυζοκροκέτες για ένα πλήρες και χορταστικό γεύμα. 
empty alt

Φωλιές στο φούρνο με γλώσσα και αγκινάρα

Η απογείωση ενός ταπεινού ψαριού με την σωστή συνταγή.
empty alt

Σαλάτα με σπανάκι και παντζάρια

Υπέροχη και ξεχωριστή σαλάτα σε γεύση αλλά και σε εμφάνιση

Back To Top