Εύκολη   Μερίδες : 4   15.01-18.30  

Πλούσια και χορταστική σαλάτα με γεύση Μεξικού.

Υλικά:

200 γρ. σαλάτα πράσινη ανάμεικτη (ρόκα, μάσα, λόλο ρόσο, τροκαντέρο, φριζέ)

1 πιπεριά κόκκινη Φλωρίνης (κομμένη julien)

1 πιπεριά κίτρινη (κομμένη julien)

250 γρ. φασόλια κόκκινα βρασμένα

50 γρ. τυρί emental

2 κ.σ. ξύδι

Χυμό από ½ λεμόνι

2 κ.σ. μουστάρδα πικάντικη

100 γρ. nachos

6 κ.σ. ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Πλένουμε τη σαλάτα, την κόβουμε με το χέρι και τη βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε τις πιπεριές και τα φασόλια. Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα, το ξύδι, αλάτι και πιπέρι και χτυπάμε με ένα σύρμα. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ξαναχτυπάμε. Ρίχνουμε το μείγμα μας πάνω από τη σαλάτα. Κόβουμε το τυρί με τη χοντρή μεριά του τρίφτη σε μεγάλες φέτες, το ρίχνουμε κι αυτό μέσα και γύρω γύρω βάζουμε τα nachos.

empty alt

Σαλάτα αντσουγιάδα

Σε αυτή τη σαλάτα πρωταγωνιστεί η αντσούγια και μεταμορφώνει το πιάτο σε σαλάτα ή και ορεκτικό.
empty alt

Τσιπούρα σε κρούστα από αλάτι

Τσιπούρα ψημένη μέσα στο αλάτι, απλό αλλά κυρίως εντυπωσιακό!
empty alt

«Sexy» κοτόπουλο

Ποτέ το κοτόπουλο δε σκανδάλιζε τόσο σε γεύση! 
empty alt

Σαλιγκάρια με άγρια χόρτα και μπαχαρικά

Μαζέψτε τα μετά τη βροχή και αρωματίστε τα με λιχουδιές της φύσης.
empty alt

Γεμιστές ντομάτες με κάστανο ρύζι και λαχανικά

Μια διαφορετική προσέγγιση στα γεμιστά της μαμάς.
empty alt

Spaghetti με χταπόδι στο φούρνο

Κάντε την κουζίνα σας να μυρίζει θάλασσα. Αγαπημένο ελληνικό πιάτο, ζυμαρικά με χταποδάκι στο φούρνο.
empty alt

Ψάρι γλώσσα με διάφορα λαχανικά

Τα λαχανικά συνάντησαν τη θάλάσσα ή η θάλασσα τα λαχανικά;
empty alt

Μαγιονέζα vegan

Πανεύκολη μαγιονέζα για χορτοφάγους και όχι μόνο...
Back To Top