Μέτρια   Μερίδες : 4   12.31-15.00  

Αν βαρεθήκατε τα συνηθισμένα κεφτεδάκια πρέπει οπωσδήποτε να φτιάξετε την παραπάνω συνταγή.

Υλικά:

  • 250 γρ. λάχανο βρασμένο στον ατμό
  • 150 γρ. κουνουπίδι βρασμένο στον ατμό
  • 150 γρ. πατάτα βρασμένη στον ατμό
  • 40 γρ. τυρί gouda τριμμένο
  • 100 γρ. μυζήθρα
  • 1 αυγό
  • 50 γρ. νιφάδες καλαμποκιού
  • 40 γρ. πολέντα
  • 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
  • ½ κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Οδηγίες:

Σε ένα αντικολλητικό κατσαρολάκι σοτάρουμε την πολέντα και κρατάμε στην άκρη. Τρίβουμε και τις νιφάδες καλαμποκιού και τις κρατάμε κι αυτές στην άκρη. Με ένα πιρούνι πλάθουμε τα λαχανικά να φτιάξουμε ένα μείγμα και τα περνάμε στο μίξερ μαζί με την πατάτα. Σε αυτό το μείγμα προσθέτουμε τα τυριά, το αυγό, το σκόρδο, το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε μέσα και την πολέντα μαζί με τις νιφάδες καλαμποκιού και δουλεύουμε να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα. Αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα να ξεκουραστεί. Βγάζουμε στη συνέχεια και πλάθουμε ομοιόμορφα κεφτεδάκια. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και τα τηγανίζουμε μέχρι να αποκτήσουν ένα χρυσό χρώμα. Σερβίρουμε με σαλάτα.

empty alt

Πέννες Pulcinella

Πέννες με απλά υλικά αλλά έξυπνα συνδυασμένα μπορούν να ξαφνιάσουν τον ουρανίσκο σας.
empty alt

Ρύζι με κοτόπουλο και λαχανικά

Ένα ελαφρύ και με πολλές βιταμίνες πιάτο, τρώγεται κρύο και ζεστό και μπορείτε να το πάρετε μαζί σας στο γραφείο.
empty alt

Χάμπουργκερ από γαλοπούλα

Μία εναλλακτική πρόταση για τα μπιφτέκια που αγαπούν μικροί και μεγάλοι.
empty alt

Μακαρόνια με πατάτες και μαϊντανό

Ένα πιάτο ζυμαρικών εύκολο, οικονομικό και πεντανόστιμο. 
empty alt

Βινεγκρέτ ντομάτας

Μια συνταγή που μυρίζει Ελλάδα.
empty alt

Χειμωνιάτικη καπονάτα

Χειμωνιάτικη σαλάτα που ευωδιάζει και χορταίνει.
empty alt

Σαλάτα μελιτζάνας

Μια διαφορετική πρόταση για το δημοφιλές λαχανικό που μπορεί να γίνει ένα ξεχωριστό ορεκτικό.
empty alt

Κενέλ από ρεβίθια με σάλτσα γιαούρτι και ταχίνι

Φανταστικά κενέλ από ρεβίθια για τους πιο απαιτητικούς φίλους της γαστρονομίας.
Back To Top