Μέτρια   Μερίδες : 4   12.31-15.00  

Αν βαρεθήκατε τα συνηθισμένα κεφτεδάκια πρέπει οπωσδήποτε να φτιάξετε την παραπάνω συνταγή.

Υλικά:

  • 250 γρ. λάχανο βρασμένο στον ατμό
  • 150 γρ. κουνουπίδι βρασμένο στον ατμό
  • 150 γρ. πατάτα βρασμένη στον ατμό
  • 40 γρ. τυρί gouda τριμμένο
  • 100 γρ. μυζήθρα
  • 1 αυγό
  • 50 γρ. νιφάδες καλαμποκιού
  • 40 γρ. πολέντα
  • 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
  • ½ κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Οδηγίες:

Σε ένα αντικολλητικό κατσαρολάκι σοτάρουμε την πολέντα και κρατάμε στην άκρη. Τρίβουμε και τις νιφάδες καλαμποκιού και τις κρατάμε κι αυτές στην άκρη. Με ένα πιρούνι πλάθουμε τα λαχανικά να φτιάξουμε ένα μείγμα και τα περνάμε στο μίξερ μαζί με την πατάτα. Σε αυτό το μείγμα προσθέτουμε τα τυριά, το αυγό, το σκόρδο, το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε μέσα και την πολέντα μαζί με τις νιφάδες καλαμποκιού και δουλεύουμε να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα. Αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα να ξεκουραστεί. Βγάζουμε στη συνέχεια και πλάθουμε ομοιόμορφα κεφτεδάκια. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και τα τηγανίζουμε μέχρι να αποκτήσουν ένα χρυσό χρώμα. Σερβίρουμε με σαλάτα.

empty alt

Ριζότο με μανιτάρια porcini

Μια σχετικά εύκολη και γευστική συνταγή για ένα εντυπωσιακό κυρίως πιάτο.
empty alt

Σάλτσα Νάπολι

Η σάλτσα Νάπολη γίνεται γρήγορα, είναι απλή και μπορεί να συνοδεύσει το ζυμαρικό που σας αρέσει.
empty alt

Μους με καφέ και καρύδια

Ένα "δυναμικό" μους όπου πρωταγωνιστούν ο καφές και τα καρύδια.
empty alt

Spaghetti paglia e fieno

Γεύση από θάλασσα που μεταμορφώνει τα ζυμαρικά.
empty alt

Βακαλάος από την Ιταλία

Βακαλάος με ιταλικό αέρα και φυσικά φίνα γεύση.
empty alt

Ριζότο alla milanese (κίτρινο)

Αυτό το ριζότο έχει ιδιαίτερη γεύση και μπορεί να γίνει το αγαπημένο σας.
empty alt

Ρύζι μαύρο με σκόρδο λεμόνι και ντομάτα

Η αγαπημένη τροφή των Κινέζων, σε ένα πιάτο που μυρίζει Ελλάδα.
empty alt

Βελουτέ από μπρόκολο

Το μπρόκολο σούπα για τις κρύες μέρες και νύχτες του χειμώνα.
Back To Top