Μέτρια   Μερίδες : 4   12.31-15.00  

Αν βαρεθήκατε τα συνηθισμένα κεφτεδάκια πρέπει οπωσδήποτε να φτιάξετε την παραπάνω συνταγή.

Υλικά:

  • 250 γρ. λάχανο βρασμένο στον ατμό
  • 150 γρ. κουνουπίδι βρασμένο στον ατμό
  • 150 γρ. πατάτα βρασμένη στον ατμό
  • 40 γρ. τυρί gouda τριμμένο
  • 100 γρ. μυζήθρα
  • 1 αυγό
  • 50 γρ. νιφάδες καλαμποκιού
  • 40 γρ. πολέντα
  • 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
  • ½ κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Οδηγίες:

Σε ένα αντικολλητικό κατσαρολάκι σοτάρουμε την πολέντα και κρατάμε στην άκρη. Τρίβουμε και τις νιφάδες καλαμποκιού και τις κρατάμε κι αυτές στην άκρη. Με ένα πιρούνι πλάθουμε τα λαχανικά να φτιάξουμε ένα μείγμα και τα περνάμε στο μίξερ μαζί με την πατάτα. Σε αυτό το μείγμα προσθέτουμε τα τυριά, το αυγό, το σκόρδο, το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε μέσα και την πολέντα μαζί με τις νιφάδες καλαμποκιού και δουλεύουμε να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα. Αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα να ξεκουραστεί. Βγάζουμε στη συνέχεια και πλάθουμε ομοιόμορφα κεφτεδάκια. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και τα τηγανίζουμε μέχρι να αποκτήσουν ένα χρυσό χρώμα. Σερβίρουμε με σαλάτα.

empty alt

Ρύζι με θαλασσινά

Γαρίδες, μύδια, καραβίδες, αστακός πάνω και γύρω από σπυρωτό ρύζι. 
empty alt

Σπανάκι με τυρί και μέλι

Σαλάτα με την γευστική αρμονία από το μέλι και το τυρί.
empty alt

Κρέμα καραμελέ

Το κλασικό γαλλικό γλυκό που η γεύση του έχει κερδίσει οπαδούς σε όλο τον κόσμο.
empty alt

Λαζάνια με μπεσαμέλ

Σε αυτά τα λαζάνια κανείς δεν μπορεί ν΄αντισταθεί και φυσικά γίνονται εύκολα και... εξαφανίζονται εξίσου εύκολα.
empty alt

Bonet

Αυτό το γλυκό γίνεται εύκολα και ικανοποιεί και τον πιο απαιτητικό "οπαδό" του είδους.
empty alt

Μπουκιές με αμύγδαλα και μαρμελάδα βερύκοκο

Μπαλίτσες από βερίκοκο για παιχνίδια γεύσης.
empty alt

Κρέμα λεμονιού

Πανεύκολη και γρήγορη κρέμα λεμονιού που ταιριάζει παντού και μπορεί να συνοδεύσει τα γλυκά και τα φαγητά σας.
empty alt

Πέννες Tunisina

Αυτές οι πέννες μπορεί να πάρουν θέση στο κυριακάτικο τραπέζι σας ή να τις προσφέρετε στους φίλους σας.
Back To Top