Μέτρια   Μερίδες : 4   15.01-18.30  

Ταπεινά υλικά σε ένα γευστικό υπέροχο συνδυασμό.

Υλικά:

400 γρ. πέννες rigate

400 γρ. ντομάτες κόκκινες σκληρές κομμένες καρέ

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

20 φύλλα βασιλικό κομμένα με το χέρι

10 φύλλα μέντα κομμένα με το χέρι

1 πιπεροτσίνο ψιλοκομμένο

50 γρ. κάπαρη

50 γρ. ελιές πράσινες και μαύρες κομμένες στη μέση (χωρίς το κουκούτσι)

Ελαιόλαδο όσο χρειάζεται

Μυζήθρα αλμυρή τριμμένη (για το σερβίρισμα)

Αλάτι

Οδηγίες:

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τις ντομάτες και προσθέτουμε το σκόρδο, τη μέντα, το βασιλικό, το πεπεροντσίνο, την κάπαρη, τις ελιές και το ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε στο ψυγείο για 2 – 3 ώρες. Σε μία κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό, βράζουμε τις πέννες, τις σουρώνουμε καλά και τις ρίχνουμε μέσα στο μπολ. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε με το τριμμένο τυρί.

 

empty alt

Ριζότο με αρακά και μέντα

Ενα πιάτο που προσφέρει την απίθανη γεύση του ριζότο σε συνδυασμό με τον αρακά.
empty alt

Muffins με παντσέτα και mozzarella

Εύκολα αλμυρά muffins για νόστιμα σνακ.
empty alt

Κουνέλι με μπύρα

Το κουνέλι μεθάει με μπύρα, θυμάρι και βασιλικό. 
empty alt

Χοιρινό στρογκανόφ με βότανα

Η κουζίνα και αργότερα ο ουρανίσκος πλημμυρίζουν με γεύσεις. 
empty alt

Χοιρινό με κάστανα

Ιδανική και απολαυστική συνταγή για γιορτινά τραπέζια. 
empty alt

Κέικ μαρέγκα με αχλάδια και αμύγδαλα

Ενα κέικ διαφορετικό αλλά απολύτως γευστικό για τον καφέ ή το πρωινό.
empty alt

Πραλίνα φουντουκιού

Υπάρχει κάποιος που δε λατρεύει τη πραλίνα;
empty alt

Πράσινη σαλάτα με μύδια και σκορδαλιά

Φίνα γεύση στην σαλάτα με τα μύδια και την σπιρτάδα της σκορδαλιάς.
Back To Top