Μέτρια   Μερίδες : 4   15.01-18.30  

Ταπεινά υλικά σε ένα γευστικό υπέροχο συνδυασμό.

Υλικά:

400 γρ. πέννες rigate

400 γρ. ντομάτες κόκκινες σκληρές κομμένες καρέ

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

20 φύλλα βασιλικό κομμένα με το χέρι

10 φύλλα μέντα κομμένα με το χέρι

1 πιπεροτσίνο ψιλοκομμένο

50 γρ. κάπαρη

50 γρ. ελιές πράσινες και μαύρες κομμένες στη μέση (χωρίς το κουκούτσι)

Ελαιόλαδο όσο χρειάζεται

Μυζήθρα αλμυρή τριμμένη (για το σερβίρισμα)

Αλάτι

Οδηγίες:

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τις ντομάτες και προσθέτουμε το σκόρδο, τη μέντα, το βασιλικό, το πεπεροντσίνο, την κάπαρη, τις ελιές και το ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε στο ψυγείο για 2 – 3 ώρες. Σε μία κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό, βράζουμε τις πέννες, τις σουρώνουμε καλά και τις ρίχνουμε μέσα στο μπολ. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε με το τριμμένο τυρί.

 

empty alt

Τζατζίκι

Για τους λάτρεις των παραδοσιακών και έντονων γεύσεων.
empty alt

Σπαγγέτι cacio pepe (τυρί και πιπέρι)

Η υπεροχή της γεύσης και της ευκολίας μόνο με τρια υλικά, έξυπνα συνδυασμένα.
empty alt

Ρύζι αρωματισμένο με μανιτάρια τσουκνίδα και ντομάτα

Εμπιστευτείτε την τσουκνίδα να πλαισιώσει άρτια τα μανιτάρια και το ρύζι.
empty alt

Πουρές από κουκιά

Ένα πιάτο με υψηλή διατροφική αξία.
empty alt

Ρύζι με σταφίδες

Συνοδεύστε τα κρεατικά σας με ένα εξαιρετικό στην εμφάνιση και στη γεύση ρύζι. 
empty alt

Μους με limoncello

Τι είναι κίτρινο, έχει ιδιαίτερη γεύση και γίνεται μους;
empty alt

Ερωτικές μπουκιές

Όταν το μέλι, το ανθόνερο και η καρυδόψυχα τυναντούν το σουσάμι.
empty alt

Πραλίνα φουντουκιού

Υπάρχει κάποιος που δε λατρεύει τη πραλίνα;

Back To Top