Μέτρια   Μερίδες : 4   15.01-18.30  

Με ελάχιστα υλικά και λίγο χρόνο προετοιμασίας δημιουργείτε ένα υπέροχο πιάτο.

Υλικά:

1 φέτα ψαρονέφρι (1 κιλό)

2 κ.σ. θυμάρι

1 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.σ. τριμμένο πιπέρι και μείγμα μπαχαρικών

500 γρ. χοντρό αλάτι

Οδηγίες:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 240°C. Λαδώνουμε τη φέτα από το ψαρονέφρι και σκορπίζουμε επάνω του και από τις δύο πλευρές μια κουταλιά θυμάρι και το πιπέρι με τα μπαχαρικά. Πιέζουμε με το χέρι μας να κολλήσουν επάνω στο κρέας. Σε ένα ταψάκι φούρνου στο μέγεθος περίπου της φέτας του κρέατος αναμειγνύουμε το χοντρό αλάτι με το θυμάρι. Βάζουμε στο φούρνο και αφήνουμε να ζεσταθεί για 10 λεπτά. Ακουμπάμε το ψαρονέφρι επάνω στο ζεστό αλάτι και ψήνουμε για 20 λεπτά αναοδογυρίζοντας το κρέας στη μέση του ψησίματος. Κόβουμε το κρέας σε λεπτές φέτες και το σερβίρουμε ζεστό με σοταρισμένες πατατούλες.

empty alt

Παπαρδέλες με πάπια και τρούφα

Ενα ξεχωριστό πιάτο που μπορεί να δώσει μια ιδιαίτερη νότα στο καθημερινό τραπέζι.
empty alt

Κεφτεδάκια από ξιφία

Πρωτότυπα κεφτεδάκια.
empty alt

Σάλτσα Chimichurri

Μυρωδάτη και καταπράσινη σάλτσα!
empty alt

Ντάκος burger

Ενα μπέργκερ αλλιώτικό με τα πιο ταπεινά υλικά και ξεχωριστή γεύση.
empty alt

Σουβλάκια από σολομό

Σουβλάκια από σολομό μαριναρισμένα με σκόρδο και μουστάρδα. Ένα ιδιαίτερο ορεκτικό στο τραπέζι σας.
empty alt

Η δική μου κοτόσουπα

Ιδανική για τις κρύες μέρες του χειμώνα με πλούσια και ξεχωριστή γεύση.
empty alt

Φιλέτα κοτόπουλο με γιαούρτι και τζίντζερ

Βυθίστε τα φιλέτα κοτόπουλου στη μαρινάτα και ετοιμάστε το τηγάνι για τα περαιτέρω. 
empty alt

Pesto alla Siciliana

Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σε μπρουσκέτες, σάντουιτς, βάση για πίτσα και σε σαλάτες.
Back To Top