Μέτρια   Μερίδες : 4   15.01-18.30  

Με ελάχιστα υλικά και λίγο χρόνο προετοιμασίας δημιουργείτε ένα υπέροχο πιάτο.

Υλικά:

1 φέτα ψαρονέφρι (1 κιλό)

2 κ.σ. θυμάρι

1 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.σ. τριμμένο πιπέρι και μείγμα μπαχαρικών

500 γρ. χοντρό αλάτι

Οδηγίες:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 240°C. Λαδώνουμε τη φέτα από το ψαρονέφρι και σκορπίζουμε επάνω του και από τις δύο πλευρές μια κουταλιά θυμάρι και το πιπέρι με τα μπαχαρικά. Πιέζουμε με το χέρι μας να κολλήσουν επάνω στο κρέας. Σε ένα ταψάκι φούρνου στο μέγεθος περίπου της φέτας του κρέατος αναμειγνύουμε το χοντρό αλάτι με το θυμάρι. Βάζουμε στο φούρνο και αφήνουμε να ζεσταθεί για 10 λεπτά. Ακουμπάμε το ψαρονέφρι επάνω στο ζεστό αλάτι και ψήνουμε για 20 λεπτά αναοδογυρίζοντας το κρέας στη μέση του ψησίματος. Κόβουμε το κρέας σε λεπτές φέτες και το σερβίρουμε ζεστό με σοταρισμένες πατατούλες.

empty alt

Carpaccio χταπόδι με μεσογειακές γεύσεις

Μεράκι και υπομονή απαιτεί η συνταγή αυτή αλλά προσφέρει μεγάλη ποσότητα και κυρίως γεύση.
empty alt

Κεφτεδάκια με τόνο και κολοκύθια

Τα νόστιμα κεφτεδάκια δε γίνονται μόνο με κρέας... Δοκιμάστε τα με τόνο και κολοκύθι, πραγματική απόλαυση!
empty alt

Σούπα από όσπρια

Η συνταγή που θα λατρέψουν όλες οι μαμάδες μαζί με τα παιδιά!
empty alt

Σαλάτα με φρούτα

Εντυπωσίασε στο γεύμα σου κλείνοντας με μία υπέροχη και ταυτόχρονα θρεπτική σαλάτα με φρούτα.
empty alt

Ρυζόγαλο

Αγαπημένο γλυκό για όλες τις ώρες της ημέρας.
empty alt

Μικρές πίτσες με λουκάνικα και πατάτα

Απερίγραπτα τραγανά πιτσάκια με μοτσαρέλα και πατάτα. Μπορείτε αν θέλετε να δοκιμάσετε συνδυασμό και άλλων υλικών της αρεσκείας σας.
empty alt

Spaghetti με ραγού γαρίδα και κάρυ

Εντυπωσιακό πιάτο που η γεύση του θα δικαιώσει την εικόνα του.
empty alt

Πέννες Pulcinella

Πέννες με απλά υλικά αλλά έξυπνα συνδυασμένα μπορούν να ξαφνιάσουν τον ουρανίσκο σας.
Back To Top