Μέτρια   Μερίδες : 2   18.31-21.00  

Σελινόριζα με κρέμα γάλακτος και μοσχοκάρυδο στο μίξερ.

Υλικά:

250 γραμμ. σελινόριζα, κομμένη σε κύβους

100 γραμμ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά

1 πρέζα μοσχοκάρυδο

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Βράστε σε αλατισμένο νερό τη σελινόριζα για 25΄-35΄, μέχρι να μαλακώσει αρκετά, σουρώστε τη και πολτοποιήστε τη στο μίξερ.

Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ, μέχρι να γίνει σφιχτή σαν γιαούρτι. Ενώστε ανακατεύοντας απαλά με κινήσεις από πάνω προς τα κάτω τον πολτό της σελινόριζας με την κρέμα γάλακτος, προσθέτοντας και δοκιμάζοντας σταδιακά, το μοσχοκάρυδο, το αλάτι και το πιπέρι (προαιρετικά). Αφήστε το μείγμα στο ψυγείο περίπου 2 ώρες.

Σερβίρετε τη μους σε μπολ, σαν ντιπ, με διάφορα πικάντικα τσιπς, π.χ., αποξηραμένων λαχανικών, ή πικάντικα κριτσίνια.

empty alt

Κεφτεδάκια από χοιρινό και μήλο

Ένας τολμηρός συνδυασμός που σας βγάζει γευστικά κερδισμένους.
empty alt

Μιλφέιγ με κάστανα και μανιτάρια

Μανιτάρια και κάστανα μαζί με πυκνή μπεσαμέλ σε ένα τρομερό γευστικό συνδυασμό. 
empty alt

Ριζότο με μετσοβόνε, φυστίκι και καρυδόψιχα

Να τι συμβαίνει όταν ένα ριζότο συναντά γευστικούς ξηρούς καρπούς.
empty alt

Μηλόπιτα

Μια μηλόπιτα την ημέρα, το γιατρό της... πείνας κάνει πέρα.
empty alt

Αγκινάρες αλά πολίτα

Μια γευστική και υγειινή πρόταση για το καθημερινό τραπέζι.
empty alt

Κρεμμυδοκροκέτες

Ένας πεντανόστιμος μεζές για όλες τις ώρες, κάντε παραλλαγές προσθέτοντας τυρί τριμμένο στη γέμιση ή άλλα λαχανικά της αρεσκείας σας. 
empty alt

Πεσκανδρίτσα γκρατινέ με πατάτες

Πεσκανδρίτσα στο φούρνο με πατάτες, νόστιμο και υγιεινό πιάτο που θα λατρέψουν και οι μικροί μας φίλοι!
empty alt

Πάστα Φλώρα για ερωτευμένους

Πάστα Φλώρα, ένα γλυκό για όλες τις ώρες...
Back To Top