Μέτρια   Μερίδες : 4   15.01-18.30  

Πιο κλασική γεύση από το κοτόπουλο με τις πατάτες, δεν υπάρχει!

Υλικά:

1 κοτόπουλο 1,5 κιλό περίπου ξεκοκαλισμένο

0,5 κιλό κιμά μοσχαρίσιο χωρίς καθόλου λίπος

100 γρ. καρότο κομμένο στα τέσσερα

100 γρ. παντσέτα φρέσκια κομμένη σε κυβάκια

70 γρ. ψωμί μουσκεμένο σε γάλα

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο

½ κ.γ. μοσχοκάρυδο

1 κλωνάρι δεντρολίβανο

4 φύλλα φασκόμηλο

1 κ.γ. κύμινο

200 γρ. λευκό κρασί

½ κιλό πατάτες κομμένες σε κομμάτια για φούρνο

Οδηγίες:

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τον κιμά μαζί με την παντσέτα, το μοσχοκάρυδο, το κύμινο, το ψωμί που το έχουμε σουρώσει, αλάτι και πιπέρι. Αλατοπιπερώνουμε τη μέσα πλευρά από το κοτόπουλο και το γεμίσουμε με το μείγμα μας. Στη μέση καρφώνουμε τα τέσσερα καρότα. Κλείνουμε τις άκρες από το κοτόπουλο με οδοντογλυφίδες. Βάζουμε σε ένα ταψί, το πασπαλίζουμε το ελαιόλαδο, το τριμμένο σκόρδο, το δεντρολίβανο, αλάτι, πιπέρι και κρασί. Σκεπάζουμε και ψήνουμε για μισή ώρα στους 200 βαθμούς. Κοιτάζουμε αν υπάρχει ακόμα υγρό αλλιώς προσθέτουμε λίγο κρασί ακόμα. Ρίχνουμε μέσα τις πατάτες που έχουμε πριν αλατοπιπερώσει και αφήνουμε να ψηθούν όλα μαζί στους 180 βαθμούς για μία ώρα περίπου. Ανά διαστήματα ρίχνουμε επάνω λίγο από το ζουμί.

empty alt

Κοτόπουλο με λεμόνι

Κοτόπουλο λεμονάτο, όλοι το αγαπάμε. Μία συνταγή από την Ιταλία.
empty alt

Πέννες με βότκα

Πέννες με βότκα ή Ιταλία-Ρωσία στο ίδιο… τραπέζι!
empty alt

Σάλτσα Νάπολι

Η σάλτσα Νάπολη γίνεται γρήγορα, είναι απλή και μπορεί να συνοδεύσει το ζυμαρικό που σας αρέσει.
empty alt

Μους με καφέ και καρύδια

Ένα "δυναμικό" μους όπου πρωταγωνιστούν ο καφές και τα καρύδια.
empty alt

Fettuccine Alfredo

Το όνομά της το χρωστάει στο διάσημο Ιταλό μάγειρα Alfredo di Lello που δημιούργησε την γνωστή σάλτα το 1920.
empty alt

Κολοκυθόσουπα

Λαχταριστή και κρεμώδης κολοκυθόσουπα ιδανική για το χειμώνα
empty alt

Σουφλέ με σολομό

Για ένα γρήγορο γεύμα φτιάξτε αυτό το υπέροχο και διαφορετικό σουφλέ με σολομό.
empty alt

Κοτόπουλο με μέλι και μουστάρδα

Γευστικά μπουτάκια κοτόπουλο με μέλι και μουστάρδα. Δοκιμάστε το και στα κάρβουνα. 
Back To Top