Μέτρια   Μερίδες : 4   15.01-18.30  

Πιο κλασική γεύση από το κοτόπουλο με τις πατάτες, δεν υπάρχει!

Υλικά:

1 κοτόπουλο 1,5 κιλό περίπου ξεκοκαλισμένο

0,5 κιλό κιμά μοσχαρίσιο χωρίς καθόλου λίπος

100 γρ. καρότο κομμένο στα τέσσερα

100 γρ. παντσέτα φρέσκια κομμένη σε κυβάκια

70 γρ. ψωμί μουσκεμένο σε γάλα

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο

½ κ.γ. μοσχοκάρυδο

1 κλωνάρι δεντρολίβανο

4 φύλλα φασκόμηλο

1 κ.γ. κύμινο

200 γρ. λευκό κρασί

½ κιλό πατάτες κομμένες σε κομμάτια για φούρνο

Οδηγίες:

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τον κιμά μαζί με την παντσέτα, το μοσχοκάρυδο, το κύμινο, το ψωμί που το έχουμε σουρώσει, αλάτι και πιπέρι. Αλατοπιπερώνουμε τη μέσα πλευρά από το κοτόπουλο και το γεμίσουμε με το μείγμα μας. Στη μέση καρφώνουμε τα τέσσερα καρότα. Κλείνουμε τις άκρες από το κοτόπουλο με οδοντογλυφίδες. Βάζουμε σε ένα ταψί, το πασπαλίζουμε το ελαιόλαδο, το τριμμένο σκόρδο, το δεντρολίβανο, αλάτι, πιπέρι και κρασί. Σκεπάζουμε και ψήνουμε για μισή ώρα στους 200 βαθμούς. Κοιτάζουμε αν υπάρχει ακόμα υγρό αλλιώς προσθέτουμε λίγο κρασί ακόμα. Ρίχνουμε μέσα τις πατάτες που έχουμε πριν αλατοπιπερώσει και αφήνουμε να ψηθούν όλα μαζί στους 180 βαθμούς για μία ώρα περίπου. Ανά διαστήματα ρίχνουμε επάνω λίγο από το ζουμί.

empty alt

Spaghettoni με θαλασσινά

Εντυπωσικές παπαρδέλες με θαλασσινά και ξεχωριστή γεύση για κυρίως πιάτο.
empty alt

Μηλόπιτα με γάλα από ρύζι

Το μήλο της αμαρτίας σε μια άκρως αμαρτωλή συνταγή.
empty alt

Μακαρόνια με ραγού από λαχανικά

Εξαιρετικό πιάτο ζυμαρικών χωρίς κρέας.
empty alt

Κέικ με μανταρίνια

Αρωματικό κέικ, τέλειο για το πρωινό σας.
empty alt

Ορτύκια σοτέ με πιλάφι σε μυρωδάτη σάλτσα

Κυνηγήστε την απόλαυση με μια πρωτότυπη και δυνατή γεύση.
empty alt

Πολπέτες

Είναι οι "προχωρημένες" τηγανητές πατάτες που κανέναν δεν αφήνουν ασυγκίνητο.
empty alt

Ριζότο με αρακά και μέντα

Ενα πιάτο που προσφέρει την απίθανη γεύση του ριζότο σε συνδυασμό με τον αρακά.
empty alt

Κεφτεδάκια με βρώμη

Η βρώμη δεν είναι μόνο για πρωινό.

Back To Top