Μέτρια   Μερίδες : 4   15.01-18.30  

Πιο κλασική γεύση από το κοτόπουλο με τις πατάτες, δεν υπάρχει!

Υλικά:

1 κοτόπουλο 1,5 κιλό περίπου ξεκοκαλισμένο

0,5 κιλό κιμά μοσχαρίσιο χωρίς καθόλου λίπος

100 γρ. καρότο κομμένο στα τέσσερα

100 γρ. παντσέτα φρέσκια κομμένη σε κυβάκια

70 γρ. ψωμί μουσκεμένο σε γάλα

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο

½ κ.γ. μοσχοκάρυδο

1 κλωνάρι δεντρολίβανο

4 φύλλα φασκόμηλο

1 κ.γ. κύμινο

200 γρ. λευκό κρασί

½ κιλό πατάτες κομμένες σε κομμάτια για φούρνο

Οδηγίες:

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τον κιμά μαζί με την παντσέτα, το μοσχοκάρυδο, το κύμινο, το ψωμί που το έχουμε σουρώσει, αλάτι και πιπέρι. Αλατοπιπερώνουμε τη μέσα πλευρά από το κοτόπουλο και το γεμίσουμε με το μείγμα μας. Στη μέση καρφώνουμε τα τέσσερα καρότα. Κλείνουμε τις άκρες από το κοτόπουλο με οδοντογλυφίδες. Βάζουμε σε ένα ταψί, το πασπαλίζουμε το ελαιόλαδο, το τριμμένο σκόρδο, το δεντρολίβανο, αλάτι, πιπέρι και κρασί. Σκεπάζουμε και ψήνουμε για μισή ώρα στους 200 βαθμούς. Κοιτάζουμε αν υπάρχει ακόμα υγρό αλλιώς προσθέτουμε λίγο κρασί ακόμα. Ρίχνουμε μέσα τις πατάτες που έχουμε πριν αλατοπιπερώσει και αφήνουμε να ψηθούν όλα μαζί στους 180 βαθμούς για μία ώρα περίπου. Ανά διαστήματα ρίχνουμε επάνω λίγο από το ζουμί.

empty alt

Κροκέτες κοτόπουλο

Το κοτόπουλο αλλάζει μορφή από τις κλασικές συνταγές και γίνεται ένα εντυπωσιακό ορεκτικό.
empty alt

Μυζήθρα σαγανάκι

Ενα διαφορετικό και εύκολο σαγανάκι που θας σας εκπλήξει με την γεύση του.
empty alt

Spaghetti με σάλτσα pomodoro και κεφτεδάκια

Πλούσια και χορταστική μακαρονάδα, αγαπημένη από μικρούς και μεγάλους.
empty alt

Μπακαλιάρος ψητός

Ένας άξιος εκπρόσωπος της θάλασσας στο πιάτο σας με τα... κρεμμυδάκια. 
empty alt

Κρέμα Patisieé

Ένα γλύκισμα που τρώγεται με το κουτάλι - το μεγάλο!.
empty alt

Σαλάτα με κάστανα, τυρί (Ελληνικό) και μανιτάρια

Τα δώρα της χειμωνιάτικης φύσης σε ένα πιάτο.
empty alt

Orecchiette con cime di rape (με μπρόκολο)

Τα λαχανικά με το ψάρι δίνουν την σπιρτάδα σε αυτό το πιάτο ζυμαρικών.
empty alt

Γαρίδες με πολύχρωμες πιπεριές

Οι αγαπημένες γαρίδες δένουν υπέροχα με τις πιπεριές και τα ζυμαρικά που προτιμάτε.
Back To Top