Μέτρια   Μερίδες : 4   15.01-18.30  

Πιο κλασική γεύση από το κοτόπουλο με τις πατάτες, δεν υπάρχει!

Υλικά:

1 κοτόπουλο 1,5 κιλό περίπου ξεκοκαλισμένο

0,5 κιλό κιμά μοσχαρίσιο χωρίς καθόλου λίπος

100 γρ. καρότο κομμένο στα τέσσερα

100 γρ. παντσέτα φρέσκια κομμένη σε κυβάκια

70 γρ. ψωμί μουσκεμένο σε γάλα

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο

½ κ.γ. μοσχοκάρυδο

1 κλωνάρι δεντρολίβανο

4 φύλλα φασκόμηλο

1 κ.γ. κύμινο

200 γρ. λευκό κρασί

½ κιλό πατάτες κομμένες σε κομμάτια για φούρνο

Οδηγίες:

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τον κιμά μαζί με την παντσέτα, το μοσχοκάρυδο, το κύμινο, το ψωμί που το έχουμε σουρώσει, αλάτι και πιπέρι. Αλατοπιπερώνουμε τη μέσα πλευρά από το κοτόπουλο και το γεμίσουμε με το μείγμα μας. Στη μέση καρφώνουμε τα τέσσερα καρότα. Κλείνουμε τις άκρες από το κοτόπουλο με οδοντογλυφίδες. Βάζουμε σε ένα ταψί, το πασπαλίζουμε το ελαιόλαδο, το τριμμένο σκόρδο, το δεντρολίβανο, αλάτι, πιπέρι και κρασί. Σκεπάζουμε και ψήνουμε για μισή ώρα στους 200 βαθμούς. Κοιτάζουμε αν υπάρχει ακόμα υγρό αλλιώς προσθέτουμε λίγο κρασί ακόμα. Ρίχνουμε μέσα τις πατάτες που έχουμε πριν αλατοπιπερώσει και αφήνουμε να ψηθούν όλα μαζί στους 180 βαθμούς για μία ώρα περίπου. Ανά διαστήματα ρίχνουμε επάνω λίγο από το ζουμί.

empty alt

Σπανάκι με τυρί και μέλι

Σαλάτα με την γευστική αρμονία από το μέλι και το τυρί.
empty alt

Κεφτεδάκια από χοιρινό και μήλο

Ένας τολμηρός συνδυασμός που σας βγάζει γευστικά κερδισμένους.
empty alt

Σαλάτα από σολομό

Μια σαλάτα που μυρίζει θάλασσα.
empty alt

Ραμεκίν με λαχανικά

Εξαιρετική επιλογή για το φθινόπωρο να φάτε κάτι ζεστό.
empty alt

Γκουρμέ σουβλάκια

Η πιο φάνκι εκδοχή του παραδοσιακού ελληνικού εδέσματος.
empty alt

Ψωμάκια με κουρκουμά και δεντρολίβανο

Ψωμάκια με πρωτότυπα υλικά και ακόμα πιο πρωτότυπη γεύση.
empty alt

Τοστ vegan

Ένα τοστ που μπορεί να σας συνοδεύσει όλες τις ώρες. εξαιρετική επιλογή για περίοδο νηστείας.
empty alt

Salsa Royal

Μία βάση από salsa royal που μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε για να γκρατινάρετε τα φαγητά και τα γλυκά σας.
Back To Top